Wat als je je make-up kwijt raakt?

Vorige week kwam er nog heel leuk een artikeltje online met wat ik mee zou nemen op vakantie (waar ik jullie ook al eerder over had verteld). Nu is dat tasje er niet meer. (Wat tragischer klinkt dan het is) Ik dacht altijd dat ik het echt mega-onwijs-super erg zou vinden als ik mijn make-upjes kwijt zou raken en bijna zou panikeren omdat ik dan geen make-up zou kunnen dragen, maar dat viel allemaal mee. Uitgerekend dit make-up meisje liet haar make-uptasje liggen in de nachttrein, ergens verstopt onder de lakens. Ben je benieuwd naar het hele verhaal, hoe ik het heb opgelost en wat ik hier van heb geleerd? Lees dan verder!

SAMSUNG CAMERA PICTURES

Ik was dus op vakantie naar Krakau & Praag en om in Praag te komen namen we de nachttrein. Ik was lekker vroeg wakker in de trein en heb zelfs de tijd genomen om lekker te make-uppen. Toen de laatste koffers de hut uit gingen hebben we ook nog even gecheckt onder de bedden of alles weg was en ja, de hut was leeg, op de lakens na. En toen ik mezelf in het hostel wilde gaan opfrissen zat mijn make-up tasje niet meer in mijn koffer… We hebben nog bij andere mensen in hun tassen gekeken en er is contact gehad met de treinmaatschappij, maar nee, mijn make-up tasje is echt weg. Is dat nou zo’n ramp? Ik dacht altijd van wel, maar gelukkig viel het mee. Mijn kwasten waren apart in een tasje gestopt en ik had mijn Revolution palette ook los, net als mijn nieuw gekochte Inglot palette. Die spullen waren dus nog veilig. Ik was ook heel rustig, eigenlijk maakten de mensen om me heen zich drukken om mijn make-up tasje dan ikzelf.

sdfjasldfjsldf

Nu vragen jullie je vast af of ik mijn mooiste make-upjes bij had. Als je mijn artikel erover hebt gelezen weet je het al, het valt wel mee. Ik had mijn MAC Petal Power Blush en Refined Golden bronzer bij (die is het ergst, want die had zo’n mooie verpakking!) en NARS Albatross. Nu is Petal Power in het vaste assortiment gekomen dus die kan ik zo weer halen. NARS Albatross is ook te bestellen, dus die krijg ik ook wel weer. En ik heb het geluk dat er komende week een collectie van MAC komt waar Refined Golden weer in zit, met een speciale verpakking, dus hopelijk krijg ik die bemachtigd! Ook zat mijn RT Miracle Complexion Sponge erin, dat is wel heel jammer want net nu kan ik hem nergens meer online kopen, overal is hij uitverkocht dus ik ben bang dat hij misschien uit het assortiment is gehaald. Het meest baal ik van mijn Clarins oogschaduw die ik als wenkbrauwkleur gebruik, maar die is ook nog te koop dus zodra er een goede actie is ga ik die halen, voor nu heb ik nog wel vervangende kleuren. Ik ben in ieder geval blij dat ik niet mijn echte Naked Basics palette heb meegenomen, maar de W7 dupe. Ik was wel echt dol op mijn toilettasje van Catseye London, dus ik ga hard op zoek of ik die ergens goedkoop weer kan krijgen. Het meeste wat ik verder ook bij me had was al bijna op of oud, of heel erg budget. Ik baal stiekem ook een beetje dat min wenkbrauwkwastje van Catrice in mijn tasje zat en niet bij mijn kwasten, want die was heel fijn, maar helaas uit het assortiment. Ik heb wel genoeg kwastjes ter vervanging, maar net die werkte zo lekker.

Nog diezelfde middag zijn we in een drogist wat basics gaan halen zodat ik weer een beetje vooruit kon. Ik haalde een BB Cream, Poeder, Eyeliner en Mascara & Oogschaduwbasis, zo goedkoop mogelijk en ik was weer “good to go”. Ik heb het dus prima “overleefd” en het was ook helemaal geen drama. Thuis had ik sowieso weer alles staan en ik ben nu langzaam wat dingetjes aan het halen, zo wilde ik toch weer graag mijn eigen foundation en poeder.

SAMSUNG CAMERA PICTURES

Wat heb ik hier van geleerd? (AKA tips bij het inpakken van je make-up tasje op reis)

– Neem nooit je dure make-up mee. Ik had daar wel enigzins op gelet, maar ik had achteraf best een andere bronzer kunnen pakken, mijn Essence highlighter en Sleek Rose Gold (dat is bijna een dupe van Petal Power/Orgasm).

– Pak dingen apart in, zo ben ik nu nog heel blij dat ik mijn kwasten heb, anders was het wel een drama geworden.

– Check-Check-Dubbel Check je kamer/hut/hok en lakens voor je weggaat

– Keep Calm: ik had echt verwacht dat ik in zo’n situatie zou gaan huilen, maar ik bleef bizar rustig en redelijk (én realistisch) voor mijn doen.

– Hecht niet te veel waarde aan materiele zaken, ik heb het zo’n honderd keer gezegd afgelopen week. ”Het is maar make-up”. Voor hetzelfde geld was ik mijn paspoort kwijtgeraakt, of mijn telefoon of camera, dat was veel erger geweest.

Dat was mijn verhaal, wat nog best lang is geworden. Ik wilde dit gewoon even met jullie delen. Is dit jullie wel eens overkomen?

PS. Ik hoop dat mijn make-up  tasje gevonden is door een vrouw die ontzettend van make-up houdt of door een man die hem aan zijn vrouw heeft gegeven en dat zij er de waarde van inzien. Dan heeft iemand er tenminste nog wat aan, het zou zo zonde zijn als het bij het vuilnis is beland.

3 gedachtes over “Wat als je je make-up kwijt raakt?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s