Review: W7 In The City & In The Mood Paletten (UD Dupes?)

Iedereen kent inmiddels het budgetmerk W7 wel, sinds zij bekende, dure, producten gingen namaken vliegen de W7 paletten je om de oren. De Dupes van de bekende Urban Decay Naked paletten waren al onwijs goed, maar sinds een tijdje voegde W7 ook Dupes van de Naked Basis paletten toe. Ik ben groot fan van de Naked Basis 1, dus ik kon niet wachten om deze namaak-paletten te gaan testen! Zouden ze net zo goed zijn? Lees verder als je het antwoord wilt weten!

image

Ik begin met het In The City palette, wat een dupe zou moeten zijn van het Naked Basics 2 palette. Die heb ik zelf niet, dus daar kan ik geen complete vergelijking mee maken. Basics 2, en dus In The City, is een paletje met mooie dagelijkse, vooral matte, natuurlijke tinten. Basics 2 is wat koeler van ondertoon.

De verpakking is net als de eerdere palettes van blik, dat vind ik er zelfs niet heel luxe uitzien. Het werkt wel prima, en is voor het geld wat je neerlegt ook meer dan prima. Ik vind ze soms wel wat stroef opengaan. Het formaat is fijn, ze zijn net iets groter dan de originele basics, maar echt prima om mee te nemen (waarvoor dit qua kleuren echt ideale palettes zijn wat mij betreft!)

image
Op de achterkant van het palette staat nog wat meer informatie, waaronder de ingrediënten. Er zitten dus 6 kleuren in het doosje. Die hebben natuurlijk wel andere namen gekregen dan het origineel.

image

Als het blikje openmaakt zie je dit. Er mist een spiegeltje, maar dat is wel vaker bij budget producten. De oogschaduws zijn netjes afgedekt met een plasticje.

image

Hier zie je de kleuren. De pans zitten vast in een soort schuimrubber, wat goedkoop oogt, maar de pans op zich wel netjes en stevig laat zitten.
De kleuren in dit palette zijn duidelijk koel. Bij mij staat dat wat minder goed, maar voor veel mensen is dit een heel mooi neutraal palette. De kleuren lijken echt heel goed op het origineel. Ik vind de kleuren heel goed gekozen, een mooie lichte kleur, medium tinten maar ook een goede donkere kleur.

image

De swatches zijn echt heel goed! Het palette lijkt zo toch ook een stuk minder koel over te komen op mijn arm. De swatches zijn dus echt goed, maar op het oog komt het toch echt een stukje minder over. De oogschaduws zijn echt poederig, waardoor ze snel vervliegen en eigenlijk té makkelijk blenden.

image

Het In The Mood palette is een dupe voor het Basics 1 palette. Dat palette heb ik zelf wel en ik ben er groot fan van!

image

De verpakking ziet er bijna hetzelfde uit als het In The City palette.

image

Ook hier weer netjes een plasticje.

image

En dan de kleuren. Gelijk een stuk warmer en dat spreekt me meer aan. Ook ben ik dol op de goed zwarte tint, die zijn altijd handig. De tweede kleur van links heet bij UD Foxy, die gebruik ik echt dagelijks en heeft al een flinke deuk! Hopelijk is deze net zo goed, dan heb ik wellicht een vervanger.

image

Ook hier zijn de swatches echt heel goed! Maar eigenlijk geldt hetzelfde als bij In The City, ze vallen op het oog niet zo sterk uit en zijn te poederig/los. De echte Naked Basics is ook nog wel een stuk sterker gepigmenteerd, zonder dat het op het oog tegenvalt. Alsnog is het echt een prima palette hoor!

Als je niet het budget hebt voor een echt Urban Decay palette zijn dit prima vervangers. Natuurlijk zijn de echte een pak beter, maar hier kan je op zich ook prima mee uit de voeten, al zul je soms een tweede laagje aan moeten brengen.

Je koopt de W7 In The Mood en In The City bij verschillende webshops, maar ook bij fysieke winkels als DA en Big Bazar. Ze kosten €5,99 per stuk.

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s