Review: Illamasqua Gleam “Supernatural”

Illamasqua is zo’n merk wat niet in Nederland te koop is, maar wel alle bloggers en youtubers het over hebben. Illamasqua staat bekend om de bijzondere kleuren, goede kwaliteit en mooie verpakkingen. Zie het als MAC met een duister tintje. Ik was razend benieuwd en in Londen namen we een kijkje bij het merk, en een hele aardige visagiste werkte mijn make-up bij,om me het merk te leren kennen. Op haar aanraden kocht ik iets, benieuwd wat het is? Lees dan mee verder!

SAMSUNG CAMERA PICTURES

Illamasqua is een merk uit Londen. Misschien dat je wel eens had gehoord van Disobey, een kleur waarmee veel geshaped wordt op lichte huidjes. Ze hebben prachtige lipsticks, en ook de nieuwe velvet cream blushes zijn heel mooi. De visagiste van Illamasqua in Selfridges gaf me een touch up, en daarbij gebruikte ze een “gleam”, ik werd verliefd en rekende af. Zo kocht ik mijn eerste Illamasqua product.

Een “Gleam” is een crème highlighter. De kleur die ik kocht, Supernatural (Anne werd gek, de fangurl), is donker, en daardoor gebruik ik hem meestal als blush. De visagiste van Illamasqua voegde ook nog een blush toe, maar dat is niet per sé nodig.

De verpakking vind ik heel mooi. Het zwarte, glanzende karton staat chic en luxe. Illamasqua is een high end merk, en dat zie je terug.

SAMSUNG CAMERA PICTURES

Het is dus een highlighter. Door het doosje heen zie je de plastic case en de highlighter zelf. Altijd goed, zo ga je nooit met de verkeerde kleur naar huis.

SAMSUNG CAMERA PICTURES

 

“Highlight en verlicht je gezcht en lichaam met deze lcihtgewicht, lichtweerkaatsende creme. Breng het aan op je wangen of wenkbrauwbot, of onder foundation, breng het aan met je vingers of een kwast voor een luminous glow waar niemand omheen kan.” Mooie beschrijving toch?

SAMSUNG CAMERA PICTURES

Ik kocht dus de kleur “Supernatural”, en persoonlijk vind ik hem inderdaad bovennatuurlijk mooi 😉

SAMSUNG CAMERA PICTURES

En dan het doosje. Alle oogschaduws, blushes, poeders en dat soort dingen hebben bij Illamasqua zo’n vorm. Ik vind het heel tof, een beetje quirky, apart. Ik vind een simpele, elegante verpakking altijd mooi, maar dit heeft ook wel wat. Je herkent hun producten zo wel makkelijk. Verder voelt het doosje echt goed aan. Het is plastic, maar stevig. Hij sluit goed, hij glimt mooi en ik vind het mooi dat je er door heen kunt kijken.

SAMSUNG CAMERA PICTURES

Leuke details, zo’n merknaam op de sluiting. Het is een eenvoudige klik-sluiting die goed dicht blijft zitten.

SAMSUNG CAMERA PICTURES

Op de achterkant vind je ook nog wat beknopte informatie. Je krijgt 6,5 gram, dat is veel.

SAMSUNG CAMERA PICTURES

Op het doorzichtige ‘ruitje’ van het doosje vind je nog heel subtiel het logo van Illamasqua, leuk!

SAMSUNG CAMERA PICTURES

En dan de blush zelf. De bovenste foto is gemaakt met flits, daardoor zijn de glittertjes wat heftiger dan wanneer je hem normaal zou zien. Alleen met flits zag je in het belabberde licht de kleur zoals hij is goed terug op camera. Het is een warme, rood-oranje kleur, met heftige glans. Dit is echt een warme tint, dus mooi met mensen die een gele ondertoon, of warm van tint zijn. Dit is voor mij persoonlijk een kleur die ik nog niet had. Ik had meer orantje tinten, en meer roze tinten, maar nog niet een kleur die daar echt tussenin zat. Hij neigt zelfs wat naar bruin.

SAMSUNG CAMERA PICTURES

SAMSUNG CAMERA PICTURES

 

En dan de swatch. De eerste foto ziet er een beetje vies uit, maar dat krijg je als je een creme product probeert te dik aan te brengen. Je hebt helemaal niet zoveel nodig. Op de tweede foto zie je het product uitgewerkt en geblend. Dat gaat echt heel makkelijk. Je kunt het wegblenden tot iets heel subtiels, maar je kunt hem ook wat feller aanbrengen. Op de eerste swatch zie je hoe mooi hij glanst, de glans waar ik verliefd op werd.

SAMSUNG CAMERA PICTURES

Dit is Supernatural op mijn wangen. Je ziet vooral de glans, wat ik persoonlijk echt heel mooi vind. Door een glans op je wangen krijg je instant een facelift en zie je er gezonder uit. Ik heb hem hier vrij licht gelaten, dus de kleur is slechts een waasje van koper. Je kunt Supernatural ook heel mooi gebruiken om een beetje te bronzen.

Ik vind het effect echt heel mooi. Ik vind de Gleam makkelijk in gebruik, hij blend gemakkelijk. Sommige creme producten laten snel wat strepen en vlekken achter, maar daar had ik bij Supernatural echt geen last van. Je kunt hem heel makkelijk met je vingers uitwerken, maar zelf gebruik ik het liefst de Primark Stippling Brush, die is er echt perfect voor.

SAMSUNG CAMERA PICTURES

De glans vind ik heel zomers, de kleur is mooi warm. Het is een goede om wat te bronzen, maar door de warmte vind ik hem nu het straks wat kouder wordt ook heel mooi passen bij herfstige looks. Hij is zuinig in gebruik, je hebt echt niet zoveel nodig, en je kunt het makkelijk nog opbouwen als je wat meer wilt.

Ik ben echt dol op dit product. Ik vind hem mooi genoeg op zichzelf, maar hij haalt ook andere kleuren helemaal op. De glans is echt super mooi, zeker in het nazomer zonnetje. Het werkt makkelijk, snel, en de creme werkt gemakkelijk uit. De verpakking is echt to die for, zo mooi.

Illamasqua, good job! Dit vind ik echt een aanrader. De Illamasqua Gleams zijn 20 pond, een lieve duit, maar wat mij betreft zeker de moeite waard. Neem tijdens een tripje naar het buitenland zeker eens een kijkje, of bestel via hun site.

 

 

 

 

3 gedachtes over “Review: Illamasqua Gleam “Supernatural”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s