Review: Primark Stippling Brush

We wilden hem al langer, de stippling kwast van Primark. In Eindhoven hadden ze hem steeds niet, en toegegeven, veel verder komen wij niet. Na goed zoeken kwamen we hem, blij verrast, in de grote Londense Primark tegen. En natuurlijk onderwerpen we hem vandaag aan onze kritische test. Is het iets, zijn de positieve reviews die ik er van las waar, is hij zijn geld waard? Ben je benieuwd, klik dan op ‘lees verder’!

SAMSUNG CAMERA PICTURES

 

Ik zei het al, ik had positieve verhalen gehoord over de Primark Stippling Brush. Nu bleek in Londen zelfs dat ze twee maten hadden, een grote en een kleine. Ik heb al meerdere ‘grote’ stippling kwasten, dus ik sprak mezelf streng toe en koos voor de kleine. Een kleine stippling brush ontbrak nog in mijn collectie en ik was benieuwd hoe ik met zo’n kleintje uit de voeten zou kunnen.

Deze kleine stippling kwast kost maar 1,5 pond, dat is omgerekend nog geen 2 euro, dus ik verwacht ook niet dat hij in Nederland veel duurder dan dat zal zijn. En voor die 2 euro, vind ik de verpakking heel netjes! De kwast is netjes verpakt in een plasticje, dat je open moet knippen. Wel zo fijn, want in de Primark staat iedereen altijd te dringen, dingen open te trekken en in spullen te rommelen, dus wel zo mooi dat je dan een hygienische kwast krijgt. Het merk dat Primark aan zijn cosmetica heeft gegeven heet ‘PS Love This’, leuk, want zo zie je niet gelijk dat hij maar gewoon van Primark komt. En die leuke vrolijke stipjes op de achterkant, hartstikke leuk! En nee, het is geen verpakking om te bewaren, maar ik vind dat je voor zo weinig geld toch wel veel krijgt.

SAMSUNG CAMERA PICTURES

 

Een stippling brush dus, en Primark zegt dat dit voor een High Definition resultaat zorgt. Best een sterke belofte toch?

SAMSUNG CAMERA PICTURES

 


SAMSUNG CAMERA PICTURES

 

En dat is dan de kwast! De kwast is zo lang als mijn hand ongeveer. Het handvat is van hout, en het hechtingsstuk is van ijzer. De haartjes zijn synthetisch, tegenwoordig zijn bijna alle kwasten synthetisch, maar dat is wel handig. Synthetische kwasten zijn een stukje makkelijker schoon te maken en ze zijn geschikter voor vloeibare producten.

De kwast ziet er netjes uit, stevig (op het eerste gezicht) en hij ligt goed in de hand. De steel is vrij dik, maar hij past wel makkelijk in een beker.

Bij de steel ging het mis. Ik had de kwast met heel veel plezier een tijdje gebruikt (hoe lang doet er niet toe, ik was te laat met wassen dat wel). Over dat plezier ga ik zo meteen verder. Toen ik hem van de week wilde wassen voor de foto, ging het mis. Ik pakte de kwast, en opeens had ik een halve kwast in mijn hand. De steel was losgekomen van het ijzer en de haartjes. Ik heb hem weer geplakt en nu staat hij weer stevig, maar ik vond het wel heel snel dat de lijm had losgelaten. Zeker omdat hij dus nog niet nat was geweest. Of dat het een slechte kwast maakt, zeker niet, want hij werkt prima en bij Anne is hij ook nog gewoon heel.

SAMSUNG CAMERA PICTURES

 

De stippling brush is niet duo fibre. De haartjes zijn allemaal gewoon synthetisch. Natuurlijk geeft Primark wel die indruk door de top van de haartjes te verven. Het heeft geen nut, maar het ziet er wel leuk uit! Ook leuk dat het roze is, dat is wat anders dan wat je meestal ziet. Plus dat hij zo best wel lijkt op de kwasten van Sedona Lace, die een stukje duurder zijn.

SAMSUNG CAMERA PICTURES

 

De top is, zoals het hoort bij een stippling kwast, plat. Je dept/stipt een product op de huid. Door goed te stippen blend je een product mooi uit. Ook geeft het een subtieler effect dan wanneer je bijvoorbeeld een gepigmenteerde blush veegt. Je ziet dat je haartjes recht zijn ‘geknipt’, geen uisteeksels, maar een nette kwast. Ook mooi, want bijvoorbeeld de kwasten van de Action zijn drie keer niks als je hier op let. Het ziet er goed uit!
SAMSUNG CAMERA PICTURES

 

Je ziet dat de haartjes vrij dicht op elkaar zijn gepakt. Daardoor is de kwast wat minder luchtig, maar ook wel weer heel geschikt voor foundation en concealer. Ook zie je dat de haartjes smal uitlopen, en daardoor zacht zijn, en niet prikken in je gezicht. Wel zo fijn, zeker als een kwast goedkoop is bereid ik met toch altijd voor op een prikkend gevoel, maar niks, gewoon een zachte kwast!

En dan de werking. Ik heb de kwast o.a. geprobeerd voor concealer. Zelf vond ik hem onder mijn ogen wat te groot, en door de ronde vorm kom ik wat lastiger in de hoekjes, maar voor roodheden en plekjes is hij heel goed. Hij blend natuurlijk, en omdat je moet stippen verander je niks aan de dekking. Ook voor poederproducten is de kwast fijn. Voor poeder zelf is hij wat klein, maar voor blush, highlighter en zelfs lichte bronzer is het een fijne kwast. Je moet een beetje oppassen omdat hij niet zo luchtig is, maar het werkt prima. Ik heb de kwast de afgelopen tijd vooral gebruikt voor mijn Illamasqua Gleam, een creamy highlighter/blush (je leest hier snel meer over!), en daar is hij echt super voor. Ik dep het product op mijn wangen, en met de stippende beweging en deze kwast werk ik het uit en vervaag ik het. Dat doet ‘ie gewoon heel goed en hij laat het heel mooi vervagen en natuurlijk ogen.

Ik ben heel blij met deze kwast. Ondanks het mankementje aan de lijm van de steel, is het een topper. Met mijn Gleam vormt hij een heel goed duo, en ik kan hem niet meer missen. Het is een handig formaatje voor concealer en blush/highlighter. De haartjes werken goed met zowel poeder als vloeibare producten. Hij werkt product mooi en natuurlijk uit, en zorgt ervoor dat de dekking goed blijft.

Ik ben heel erg tevreden voor die twee euro!

De Stippling Brush is te koop bij Primark (niet alle filialen, je zult moeten zoeken), rond de twee euro.

4 gedachtes over “Review: Primark Stippling Brush

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s