Swatches en review MUA lakjes

MUA, het Britse merk, ligt nu ook in Nederland in de winkels, eindelijk. Eerder deze week zagen jullie al uitgebreide reviews van de prachtige palletten van dit merk. Maar Makeup Academy heeft veel meer dan alleen maar oogschaduwpalletten. MUA heeft ook een aantal nagellakken. En ik, als nagellak verzamelaar moest er daar natuurlijk een paar van hebben. In deze post laat ik jullie zien welke lakjes ik gekocht heb en vertel ik natuurlijk ook wat ik ervan vind. Zijn de kleuren mooi of niet? Dekken ze goed of niet? Lakken ze fijn of niet? Lees verder en kom er achter.

P1050468

De lakjes die ik gekocht heb zijn (met de klok mee) ‘Bold Blue’, ‘Ameretto Crush’, ‘Frozen Yoghurt’ en ‘Mud Pie’. Het allereerste wat me opvalt aan deze lakjes is de vorm. Herken ik die niet ergens van? Jazeker, de vorm is bijna precies afgekeken van de vorm van de Essie lakjes. Een rechthoekig glazen flesje met de naam erin gedrukt en een witte dop. Het enige verschil is dat de MUA lakjes een stuk kleiner zijn dan de Essie lakjes. Er zit maar 6,2ml in terwijl er in Essie lakjes 13,5ml zit. Het verschil in prijs is ook enorm. Essie lakjes kosten €10,- en de MUA lakjes kosten €2,49.

P1050470 P1050488

De eerste kleur is ‘Frozen Yoghurt’. Mijn eerste indruk van dit lakje is dat ie niet echt frozen yoghurt achtig is. De kleur doet me totaal niet denken aan een heerlijk yoghurtijsje met bosbessensmaak. De kleur is te donker voor de naam, ookal vind ik hem wel heel mooi. Hij is gewoon anders dan verwacht. In eerste instantie lijkt de lak erg waterig, maar als je eerst iets beter schud (niet te hard, dan krijg je luchtbellen) dan dekt de lak in 2 lagen. Wel lakt ie wat stroperig en moet je het kwastje niet te veel afstrijken voor je gaat lakken. Dit is omdat het kwastje maar kort en dun is en er niet veel lak op blijft zitten.

P1050471P1050490

De volgende kleur is ‘Bold Blue’. Ook deze naam vind ik niet zo toepasselijk voor deze lak, hij is namelijk een soort van hemelsblauw maar dan zonder helderheid. Op de foto lijkt de lak feller dan die echt is, want de kleur is wat doffer. Bij ‘Bold Blue’ moet ik denken aan een superfelle lichtblauwe kleur, en dat is deze lak gewoon echt niet. Hij is prachtig, daar niet van, maar alweer niet wat ik verwachtte. Deze lak dekt pas na 3 lagen, want hij is erg waterig en lakt ook niet zo stroperig als ‘Frozen Yoghurt’.

P1050469P1050492

Ik heb eerlijk gezegd geen idee waar de naam ‘Ameretto Crush’ vandaan komt (ja er staat echt Ameretto met een e) Want als ik aan Ameretto of Amaretto denk, denk ik aan een bruine koffielikeur. En deze kleur lijkt daar dus totaal niet op. Wel is het een prachtige nude roze kleur die heel toevallig bijna precies hetzelfde is als mijn lippen. Ik vind dit de mooiste van de 4 lakken, omdat dit een heel standaard draagbare kleur is die goed bij mijn huid past en dus ook bij mijn lippen. Hij dekt in twee laagjes maar lakt helaas ook ietwat stroperig.

P1050472P1050493

De laatste lak is ‘Mud Pie’, en dit is de enige die goed bij zijn naam past. Bij deze lak denk ik aan de modderige zandtaartjes die ik als kind altijd maakte. Maar ook een beetje aan de kleur van amaretto.. Het is een hele mooie warme nude kleur, die aan de donkere kant is, en in 2 laagjes dekt. Helaas lakt ie ook alsof ie van modder is en is het moeilijk om hem netjes op mijn nagels te krijgen..

Ik ben erg tevreden over deze lakjes ookal passen de kleuren niet echt bij de namen.. Want de kleuren op zich zijn wel erg mooi. De enige nadelen zijn dat de lakjes soms nogal stroperig zijn en door het korte kwastje kan je niet echt netjes lakken omdat er niet genoeg lak op het kwastje achterblijft. Ik kan me voorstellen dat dit vooral met lange nagels erg onhandig zal zijn. Maar is dit een reden om ze te laten liggen? Ik vind van niet, want de kleuren zijn leuk en de lakjes zijn erg goedkoop.

De MUA lakjes zijn te koop voor €2,49 bij de geselecteerde Kruidvat filialen.

 

6 gedachtes over “Swatches en review MUA lakjes

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s