Review: MUA Pro-Brow Ultimate Eyebrow Kit

 

We gaan gewoon nog even vrolijk door met de reviews van MUA! Er is zoveel nieuws, zoveel om te testen en proberen, ik ben zelf ook heel benieuwd naar alle leuke nieuwe dingetjes in het vrolijke MUA schap. Deze keer viel mijn oog op het zwarte doosje van de Pro-Brow Ultimate Eyebrow kit. Ik kon de inhoud nog niet zien door een beveiligingsstickertje, maar ik vond het er wel spannend uitzien en nam het mee. Vandaag de onthulling van de MUA (Makeup Academy) Pro- Brow Kit. Ben je benieuwd? Lees dan verder.

SAM_5988

De kit zegt dat je er je wenkbrauwen mee kunt vormgeven, inkleuren en highlighten. Ik verwacht verschillende kleuren. De verpakking is mooi, strak, geen onnodige poespas. Het was wel vervelend dat er stickertjes op het doosje zitten voor de beveiliging en om het hygienisch dicht te houden, want nu zit er een plakkerige vlek op mijn doosje. Het zwarte, harde plastic aan de voorkant is licht spiegelend.

SAM_5989

 

Op de achterkant vind je een heleboel informatie over het product. Met ‘Shape’  bedoelen ze gewoon het epileren van de wenkbrauwen, waarvoor een klein pincet in het doosje zit. Met ‘Shade’ bedoelen ze het invullen van je wenkbrauwen en ze vastzetten met gel. Met ‘Highlight’ wordt bedoeld dat je het wenkbrauwbot oplicht. Genoeg informatie, op naar de inhoud!

SAM_5992

SAM_5990

 

Je klapt/klikt het doosje open, dat gaat soepel. Het dekseltje blijft niet staan, dat klap je dus helemaal naar achter. In het doosje vindt je vier kleuren, een donkerbruine tint, een lichtbruine tint, een huidskleurige tint en een wax, om je wenkbrauwen op hun plaats te houden. In het bakje vind je een heel klein pincetje, super schattig en een klein kwastje met aan beide kanten een schuin afgesneden kwastje. Ik vraag me af of het pincet handig werkt, omdat het zo klein is, maar het is wel praktisch voor on the go.  Het kwastje is prima, maar ik werk zelf liever met een iets grotere kwast (qua handvat dan). De haartjes zijn ook niet zo netjes afgesneden, een beetje wild en ze staan wat wijd uit. Dat is op zich niet zo’n ramp, want ik gebruik mijn eigen kwast, en het is wel heel handig en leuk dat het erbij zit, zeker omdat je zo weinig voor de kit betaalt. Het is wel echt de ideale kit voor onderweg, met de grote spiegel en de mini tools, je hebt alles in één!

SAM_5991

 

De kleuren zien er goed uit, de donkerste kleur lijkt me het meest geschikt voor mijn eigen wenkbrauwen. De lichtste kleur is ook prima voor de blonde rupsjes en de lichtere haartjes. De huidskleur zou een highlighter moeten zijn, maar ik denk dat hij daar bij mij te donker voor gaan zijn. De wax is handig, maar hij zal wel snel vies worden in zo’n paletje, en ik moet eerlijk zeggen, ik gebruik nooit wenkbrauwgel. SAM_5995

 

De pigmentatie is redelijk. Wenkbrauwpoeders zijn vaak van een andere structuur dan oogschaduws. Ze zijn altijd matte, (glitters in je wenkbrauwen is natuurlijk niet te bedoeling) en wat stugger. Wenkbrauwpoeders moeten vooral goed pakken en goed blijven zitten, en ze hoeven niet glad te zijn. De donkere kleur geeft genoeg kleur af, de lichte kleur is misschien toch wel heel licht, maar ik heb hele donkere wenkbrauwen, dus dat kon ik niet proberen. De highlighter is een simpele rozig-huidskleurige tint, die voor mij niet matcht als highlighter tint, kies liever een zacht glanzende lichtere tint. De highlighter zou je wel als oogschaduw op het bewegend ooglid kunnen gebruiken bij een naturelle look. De wax voelt goed, plakkerig, zoals een wenkbrauwgel hoort te zijn. Swatches zeggen natuurlijk weinig in dit geval, je moet de kleuren in actie zien.

SAM_6014SAM_6015

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Hier zie je mijn wenkbrauw voor en na. Ik gebruikte de donkerste kleur om mijn wenkbrauw in te vullen. De foto’s zijn misschien een beetje gek, want het blijkt heel moeilijk om je wenkbrauwen fatsoenlijk op de foto te krijgen!  De kleur werkt goed, en matcht ook prima. Ik heb zelf zwarte wenkbrauwhaartjes, de donkerbruine kleur is dus iets lichter, maar het ziet er wel natuurlijk uit. Hij is iets lichter, maar ik vind het niet heel storend, dat heb ik nu eenmaal altijd. Hij werkt prima, en geeft genoeg kleur af. Op de foto hieronder zie je de donkere wenkbrauwpoeder ook in actie:

SAM_6031

 

De ietwat oranje tint op mijn wenkbrauwbot is de highlighter die ik probeerde, niet zo’n succes zo te zien! Hij lijkt oranje en geeft vlekken. Nee, voor de highlighter kleur hoef je dit kitje niet te kopen. Rechts op het dunste stukje wenkbrauw zie je dat de kleur van het wenkbrauwpoeder niet de oorspronkelijke kleur is van mijn wenkbrauw, maar helaas heb je dit bijna altijd met zwarte wenkbrauwen (en ze zwart inkleuren maakt veel te hard).

Ik vind de poeders fijn werken, de wax werkt ook, al gebruik ik die zelf niet. Ik vind de MUA Pro-Brow Ultimate Eyebrow Kit (een hele mond vol) fijn en veelzijdig. Het is een handig palette voor in je toilettas, door de kleine tools die je extra krijgt. De kleuren matchen redelijk, de lichtste kleur is waarschijnlijk ook geschikt voor heel veel mensen. De highlighter is het enige minpuntje, die doet niet wat hij zou moeten doen. Als je nog op zoek bent naar een goede wenkbrauwpoeder, kijk dan zeker even bij MUA. Ik ben er nog niet over uit of mijn geliefde Clarins ‘Hot Chocolate’ inruil voor deze, maar hij is wel heel goed!

De Makeup Academy Pro-Brow Ultimate Eyebrow Kit is te koop bij geselecteerde Kruidvat filialen, voor de vriendelijke prijs van €5,99

5 gedachtes over “Review: MUA Pro-Brow Ultimate Eyebrow Kit

  1. Grumzz zegt:

    Ik heb net zulke wenkbrauwen als jij! Ik heb ze nog nooit ingevuld, en deze tint lijkt me iets te rood.. maar voor 6 euro met alle tools kan dit setje moeilijk een misser zijn! Heb je het kwastje en de pincet nog in actie getest?

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s