Review: MUA Undress Me Palette

P1050454

Vandaag deel twee in de serie van Makeup Academy reviews. MakeUp Academy is in de plaats gekomen van Gosh is een aantal Kruidvat filialen, en ik ben echt razend enthousiast en benieuwd naar het merk. In Engeland is het heel populair, en ik verwacht dat het in Nederland ook een heleboel fans gaat krijgen. Eerder raadde ik je dit palette al aan, maar vandaag laat ik je zien waarom. Mooie nude kleuren op het eerste gezicht, het zou een dupe zijn van het bekende Naked palette en het wordt wereldwijd geraved, maar ben ik er tevreden over? Mijn beautyhartje ging harder kloppen van alle lovende reviews, kan ik me er ook in vinden? Nieuwsgierig geworden? Lees dan verder.

P1050453
Over het Matte – Ever After palette was ik niet bijster tevreden, maar des te nieuwsgieriger was ik naar de kwaliteit van het Undress Me palette, ook door de hoge verwachtingen. De review van het Matte palette lees je hier.
De verpakking ziet er mooi uit, handig formaat, stevig plastic en en genoeg verschillende kleuren. Er zit helaas geen spiegel in, maar hierdoor kun je wel mooi de kleuren zien. Door de ronde pans, en ook het formaat, doet dit palette me erg aan de paletten van Sleek denken, die ongeveer hetzelfde zijn vormgegeven. Er zit ook een sponsapplicator bijgeleverd, maar dat van mij niet gehoeven, ik gooi hem toch weg. Ik gebruik liever mijn kwasten. De verpakking is dus mooi, maar de inhoud is het belangrijkst!
P1050455

De kleuren zijn echt exact hetzelfde, op het eerste gezicht, als die van Naked. Om de gelijkenis nog meer te behouden is zelfs dezelfde volgorde aangehouden. Het zijn allemaal hele mooie, bruikbare tinten. Bruin kan altijd, en staat iedereen. Ook heeft het palette blauw-grijze koele tinten, voor wat meer variatie. Ik denk dat je met dit palette heel veel verschillende looks kunt maken. Door de compleetheid vooral, verschillende highlighters, basiskleuren en donkere tinten. Je hebt alles in één. Ook handig, je kunt alle tutorials van Naked gewoon volgen! De Urban Decay paletten staan bekend om hun goede kwaliteit, in hoeverre zou MUA in de buurt komen? Het palette heeft een aantal warme kleuren, en een aantal koele kleuren, hierdoor passen ze overal bij, wat voor kleur ogen je ook hebt en wat voor kleding je ook draagt. De kleuren zijn allemaal vrij basic, maar wel een stuk spannender dan die uit het Ever After palette. Zo zie ik een groene kleur, maar ook een blauwe. Over het algemeen zijn de kleuren ook wat donkerder, fijn, zo kun je zelf kiezen of je je look simpel en licht houdt, of je dat je wat meer schwung toevoegt voor een avondje feesten. Ook zit er een zwarte kleur met glittertjes in het palette, die glittertjes hadden van mij niet gehoeven, je hebt meer aan een mooie matte zwarte tint.

P1050458

Op de achterkant van het palette vind je de kleuren en hun nummers, een beetje saai dat MUA niet heeft gekozen voor leuke namen, want nummers, die kan ik zelf ook wel bedenken. Op de achterkant vind je ook een ‘mini makeup course’, met een voorbeeld hoe je het palette kan gebruiken. Zelf kijk ik nooit naar zulke dingen, maar als je niet zo creatief bent is het misschien wel leuk.

P1050457

De eerste rij, in zelfde volorgde als het palette. Ik word blij! Op de middelste matte kleur na is de pigmentatie dik in orde! De meeste kleuren zijn mooi glanzend. De oogschaduws zijn zacht, en een beetje los en kruimelig, maar gelukkig wel minder als bij het matte palette. Met name de laatste kleur vind ik heel mooi en speciaal! De shimmer vind ik ook echt mooi. Wat ik eigenlijk ook wel verwachtte, de matte tinten geven minder kleur af, maar de tweede, matte bruine tint is wel redelijk. MUA geeft je de keus tussen een matte en een glanzende highlighter, slim gedaan, want een glanzende highlighter is niet altijd geschikt en op het wenkbrauwbot staat matte vaak mooier. Ik vind het wel jammer dat de eerste matte bruintint eigenlijk nauwelijks pigment heeft, dat leek me echt een perfect kleur voor een look met alleen winged liner, waar je toch wat diepte wilt toevoegen. Ik snap ook niet waarom het budgetmerken niet lukt om mooie matte oogschaduws te maken, is dat dan zo duur om te ontwikkelen?

P1050459Van de tweede rij word ik heel blij! Dat is lekker veel pigment. De eerste kleur is heel mooi, en is net een beetje donkerder dan de laatste kleur uit de eerste rij, waardoor ze goed combineren. De tweede kleur is wat meer groen in het echt, en in het palette ook, en is echt prachtig. Groen is ook een kleur die bij alle soorten ogen mooi staat, zowel bruin als blauw. De middelste kleur is een mooie oudroze tint, mooi op het bewegend ooglid. De vierde tint een goed gepigmenteerde donkerbruine tint, ideaal voor de arcadeboog of een eyeliner. De matte zwarte kleur met de glittertjes stelt me wel een beetje teleur, deze is niet pikzwart en ik ben niet weg van de glittertjes. De blauwige kleur vind ik wel heel leuk, het staat me iets minder door mijn bruine ogen, maar ik ga er wel mee spelen en kijken hoe ik het kan dragen.

Mijn handen begonnen te kriebelen, mijn kwasten stonden te springen en ik kon niet wachten om wat te proberen. Ik ging aan de slag en dit is het resultaat geworden:

 

SAM_5978

 

Ik bracht de meeste rechtse kleur uit de bovenste rij aan op het bewegend ooglid. Wat meer naar rechts voegde ik de eerste kleur uit de tweede rij toe, voor wat meer diepte. In de crease bracht ik eerste de matte bruine kleur aan (een na laatste, bovenste rij), dat gaf een mooi natuurlijk effect en werd de basis voor mijn crease. Daar overheen bracht ik licht wat van de groene kleur aan, voor extra diepte en kleurverschil. Deze groene kleur bracht ik ook aan langs de onderste wimperrand. In de binnenste ooghoek bracht ik de glanzende roze highlighter aan, voor een frisse blik. Ik voegde ook nog een zwarte winged liner toe en een lik mascara, en ik was klaar om weer naar school te gaan!

Het werd dus een vrij basic, maar wel vrij glanzende look. De kleuren blenden goed, soms iets te goed en zijn lekker zacht. De glanzende folie-achtige finish brengt makkelijk aan en geeft voldoende kleur af op het ooglid. Ook zijn de kleuren goed in intensiteit op te bouwen.

Ik vind het Undress Me Palette echt heel mooi! De kleuren zijn mooi, maar niet te saai en je kunt er veel kanten mee op. De oogschaduws brengen fijn aan en zijn zacht en blend-able. Je krijgt verschillende finishes, zowel glanzend als matte en er is genoeg variatie in kleuren. De glanzende kleuren geven veel pigment af en de oogschaduws zijn niet al te poederig. Al bij al is het dus een heel mooi, bruikbaar palette, wat zeker een musthave is (tenzij je het originele Naked Palette als hebt natuurlijk), dat ik je zeker aan kan raden. En het mooiste? Het zachte prijsje van €5,99, wat echt niks is voor de kwaliteit en het aantal kleuren dat je krijgt.

Het palette is te koop bij geselecteerde filialen van Kruidvat, voor €5,99

 

Amelie

7 gedachtes over “Review: MUA Undress Me Palette

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s