Review: Undress Me Too Palette

Ik hoop dat jullie nog zin hebben in een review van een MUA (MakeUp Academy) product, want vandaag is nummer drie aan de beurt! Eerder reviewde ik het Ever After Palette en het Undress Me Palette, vandaag staat het Undress Me Too Palette op de planning. Sinds ongeveer een week (op sommige plaatsen al iets langer) is MUA bij verschillende filialen van Kruidvat verkrijgbaar ter vervanging van Gosh of een parfumschap. Om jullie te laten zien wat wel en wat niet kopen, maar vooral omdat ik mijn eigen nieuwsgierigheid niet kan bedwingen, zien jullie de komende tijd een hoop reviews van het nieuwe merk voorbijkomen. Ik schreef een minder positieve review op het matte palette, een lovende over het Undress Me, wat gaat Undress Me Too scoren?

P1050461

De verpakking van het Undress Me Too is bijna hetzelfde als dat van het Undress Me palette, alleen de kleur verschilt. Dit palette is wit, waardoor je de twee gemakkelijk uit elkaar kan houden. Ik vertelde je al eerder dat de verpakking praktisch is, je kunt de kleuren gemakkelijk zien en het plastic is stevig. Het enige minpunt is de ontbrekende spiegel.  Ik vind zwart doorgaans chiquer staan, maar dit witte heeft ook wel wat. Het is mooi clean en strak.

P1050460

P1050462

 

Op het Undress Me Too palette vind je wederom een ‘mini master class’, voor mij zelf onnodig, maar wel een leuk extra’tje. MUA zegt dat je met dit palette eindeloos looks kunt maken door de zachte, neutrale kleuren te combineren, van koele grijze tonen tot gouden metallic oogschaduws. Klinkt goed! In het palette vind je ook een sponsapplicator, waar ik persoonlijk niet mee werk. Ook erg jammer daaraan was dat deze wit is (wat op zich goed matcht met het palette), en door de oogschaduw die los was gekomen al wat viezig was. Dat is niet zo slim van MUA, en niet handig voor de zeldzame gebruiker die ze misschien wel wil gebruiken.

P1050463

Hoera, dit palette heeft wel namen! De namen zijn leuk gekozen, en passen mooi bij de kleurtjes. De namen zijn niet hetzelfde als die van het Naked 2 palette, waarschijnlijk om copyright-redenen. Namen maken een palette toch altijd net wat leuker, maar vooral handiger als je ze wilt gebruiken voor tutorials, of om over ze te praten. Het is wel een beetje onhandig dat de namen op de achterkant staan, en dat de kleurtjes op de sticker niet helemaal overeenkomen met de echte kleuren. Daarom heb ze voor je bij de kleuren gezet, dat geeft een beter beeld.

Afbeelding1

P1050464

Ik vind de kleuren in het palette echt prachtig. Ze zijn gelijk aan de kleuren van het Naked 2 palette van Urban Decay, ze hebben zelfs dezelfde volgorde. In het palette zitten drie matte kleuren: Naked, Lavish en Corrupt. In de andere twee palettes vielen de matte kleuren nogal tegen, dus ik ben benieuwd hoe het met deze gesteld is in het Undress Me Too palette. De overige kleuren zijn allemaal glanzend.

Op de bovenste rij vind je vooral warme kleuren, met een gouden glans. De onderste rij zijn de koele kleuren, met een zilveren glans. Ik zie verder mooie bruine kleuren, grijze tinten, wat koper en taupe, mooie bruikbare nude kleuren. De variatie is mooi, er zit van alles bij, voor iedereen en voor alle huidskleuren en ogen. Verder zie je wat highlighters, kleuren die wat lichter zijn voor op het bewegend ooglid en donkerdere kleuren voor een lijntje langs de ogen of in de arcadeboog. Een mooi veelzijdig palette dus!

P1050465

 

Als je paletten durft te vergelijken met de Naked palettes van Urban Decay, zul je de kwaliteit ook zo goed moeten maken natuurlijk! Aan de swatches is wel te zien dat het geen U.D. is, maar wel een mooie pigmentatie! En pluspunten: de matte kleuren zien er deze keer wél goed uit! De oogschaduws zijn wel weer wat poederiger dan de kleuren in het Undress Me palette, maar daarvoor krijg je wel meer pigment terug. De matte taupe kleur vind ik echt heel mooi, ideaal voor in de crease als je een heel natuurlijke simpele look wilt maken. De koperkleur vind ik ook prachtig. De finish van de glanzende oogschaduws is heel mooi, gelijk aan die van Undress Me, als folie. De witte glanzende highlighter is ook heel mooi.

P1050466

De onderste rij is iets minder. De kleuren zijn ook mooi, maar geven wat minder kleur. Corrupt ziet er goed uit, en Obsessed geeft ook mooie kleur af. De zilveren kleuren zijn licht, maar misschien dat je ze daardoor mooi kunt gebruiken als topcoat, of over Naked. Ze zijn ook heel mooi als lichte basis op het bewegend ooglid. Deze kleuren lijken minder poederig, maar ze zijn het wel, toch vind ik het niet storend werken. Je krijgt niet mega veel fallout ofzo. Ik merk ook dat mijn kwasten deze kleuren beter oppakken dan mijn vingers, en ze op mijn ogen wel weer meer pigment afgeven. Ook deze rij vind ik mooi, terwijl ik normaal wat minder heb met koele kleuren. Ik merkte wel dat koel toch best kan bij mij, juist omdat het wat contrasteert.

Ik ging weer aan de slag met het palette. Dit is de look die daar uit voort kwam:

SAM_5986

Ik maakte een wat donkerde, grijze look, veel koeler dan waar ik normaal voor ga. Naked bracht ik aan over het gehele ooglid. Als basis op het bewegend ooglid bracht ik Reveal aan, en wat meer naar buiten Exposion. Eerst bracht ik in de crease wat Lavish aan, die toch voor wat meer warmte zorgt, en daar overheen een mix van Wink en Obsessed, voor diepte. Obsessed bracht ik ook aan als lijntje onder mijn ogen. Ik bracht Shy aan als highlighter in de binnenste ooghoek en ook een klein beetje op het wenkbrauwbot.  Corrupt bracht ik licht aan als een winged eyeliner voor wat meer definitie. Een lik mascara, en de look was af!

Ik merkte dat de kleuren mooi samen blenden, gelukkig niet té, en zo altijd een goed geheel worden, ook als je warm en koud combineert. De oogschaduws zijn heel zacht en de finish is heel mooi glanzend, ook hier, gelukkig niet té. Je kunt oneindig veel looks maken met het palette en het is super bruikbaar, voor een donkere smokey look, maar ook voor een basic look om naar school of werk te dragen. Ik ben heel erg tevreden over dit palette en ik vind alle kleuren stuk voor stuk erg mooi. Ik zie ook dat MUA in haar paletten vooruit gaat, het Undress Me Too is vele malen beter dan het Matte Ever After en ook een stuk beter dan het Undress Me. Ik vind beide Undress Me palettes aanraders, maar als je moet kiezen, ga dan zeker voor het Undress Me Too.

Ik vind dat MUA het echt ontzettend goed heeft gedaan, een prachtig palette, voor maar €5,99, dat is echt niet veel. MUA vind je bij geselecteerde Kruidvat filialen.

 

 

8 gedachtes over “Review: Undress Me Too Palette

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s