Review: MAC Macnificent Me Palette

Bij MAC regent het momenteel mooie collecties. De persberichten had ik allang gezien waardoor ik alvast wat opzij had gezet voor wat ik graag wilde hebben. Een van die dingen was het palette van vandaag. Na de release was hij eigenlijk overal gelijk uitverkocht en ik kreeg hem helaas ook niet bemachtigd. Gelukkig kwam er een re-stock bij de webshop van MAC, waardoor ik dit pareltje toch thuis kreeg. Vandaag laat ik je zien wat ik er uiteindelijk van vind! Lees verder voor mijn review van het MAC Macnificent Me palette!

SAMSUNG CAMERA PICTURES

Voor de Macnificent Me collectie ging MAC de samenwerking aan met hun fans van over de hele wereld. De collectie heeft echt onwijs mooie kleuren, donker, natuurlijk en veel paars, grijs en koel. Echt onwijs mooi voor de herfst. Toen ik zag welke kleuren er in het palette zaten wist ik dat ik hem wilde. Het komt niet vaak voor dat ik nog geen enkele kleur heb en ik was ook wel benieuwd naar de kwaliteit van de nog redelijk nieuwe x9 paletten.

De verpakkingen in deze collectie zijn net als die in het vaste assortiment. Je krijgt dus negen kleuren oogschaduw, maar de pans zijn wel kleiner dan je van MAC gewend bent. De grootte van het doosje is zoals die van de normale x4 paletten. Meer kleuren, minder inhoud, het is aan jezelf om de afweging te maken wat je het fijnste vindt. Dit neemt wel heel makkelijk mee in je toilettas. Er zitten nog drie x9 paletten in het vaste assortiment.

SAMSUNG CAMERA PICTURES

Het welbekende doosje van MAC. Ik ben er dol op!

SAMSUNG CAMERA PICTURES

Door de verschillende finishes van de oogschaduws in het Macnifent Me! Palette hebben ze ook verschillende ingredientenlijsten. De kleuren in het palette zijn:

– Macnificent Me! – Frost

– Quiet Type – Frost

– Dance In The Dark – Matte (Repromote)

– Fabulous DNA – Frost

– Pleasing To The Eye – Matte

– Sable – Veluxe (Permanent)

– Frankly Frosty – Matte

– In My Element – Lustre

– Cool Complement – Matte
Alleen Sable is een kleur uit het vaste assortiment, de kans dat je al iets uit dit palette hebt is dus klein. Dat vind ik zelf het leukst. Als MAC fan heb je vaak toch al veel basiskleuren waardoor paletten bijna nooit helemaal nieuw zijn en dat is jammer (want geef toe, hoe snel maak je nou echt een oogschaduw op?).

SAMSUNG CAMERA PICTURES

SAMSUNG CAMERA PICTURES

De doorzichtige deksels van de MAC paletjes vind ik altijd heel mooi. Ze sluiten netjes en praktisch met een magneetje. Als je meerdere x4 (of x9) paletten hebt kan je die heel mooi stapelen en door de deksels heen zien welk palette je vast hebt. Ik vind de luxe paletten van Dior en Chanel er altijd betoverend mooi en chic uitzien, maar de eenvoudigheid van MAC vind ik ook echt heel mooi. En het blijft toch een visagistenmerk, die hebben niks aan poespas.

SAMSUNG CAMERA PICTURES

SAMSUNG CAMERA PICTURES

Ik vind de kleuren echt heel erg mooi. Ze zijn wat koeler, maar door de rode ondertoon in sommige kleuren (zoals Sable en Pleasing To The Eye) kan je er denk ik ook hele mooie warmere looks mee maken. Het zijn veel basic kleren, die geschikt voor everyday looks. Daar gebruik ik hem ook het liefst voor. Door toevoegingen als Dance In The Dark en de glitters van In My Element kan je er ook hele feestelijke looks mee maken! Ik vind het ook leuk hoe MAC heel mooi inspeelt op de trends. Deze kleuren zijn echt helemaal hip in beautyland en als je in de kledingwinkels kijkt past het ook heel mooi. En die roze kleuren zijn natuurlijk prachtig bij een Kylie Jenner lip.

SAMSUNG CAMERA PICTURES

Mijn favorieten zijn Sable (midden-rechts), Quiet Type (boven-midden) en Cool Complement (onder-rechts).

SAMSUNG CAMERA PICTURES

Het was echt onwijs lastig om de swatches goed in beeld te krijgen. De hele lichte kleuren waren op mijn arm nauwelijks meer zichtbaar omdat ze er zo dichtbij liggen. VLNR Macnificent Me!, Quiet Type, Dance In The Dark & Fabulous DNA. Los van dat de lichte kleuren écht licht zijn, is de pigmentatie wel goed. De structuur is fijn en zoals we van MAC kennen.

SAMSUNG CAMERA PICTURES

VLNR PPleasing To The Eye, Sable, Frankly Frosty, In My Element & Cool Complement. Ook hier komen de kleuren niet helemaal over zoals ze in het echt zijn. In de look hieronder is het allemaal wat beter te zien.

SAMSUNG CAMERA PICTURES

De pigmentatie van de kleuren is echt prima in orde, net als altijd bij MAC. De kleuren die op mijn arm wegvallen, zijn op mijn oog wel goed zichtbaar (bv. in de binnenste ooghoek). MAC oogschaduw zijn echt van hoge kwaliteit. Ze geven veel kleur af, zonder te kruimelen, creasen of veel fallout te geven. Ze blijven met een oogschaduwbasis gemakkelijk een dag zitten en ze blenden ook fijn. Ik vind dit echt weer een fijn palette!

In het palette zitten alle kleuren voor een mooie dagelijkse look, maar zeker ook voor een feestje of heftige look. Van glanzend tot matte en zowel warm als koel, wat dit echt een perfect palette maakt voor iedereen. De pans zijn een stuk kleiner dan normaal, maar ze zijn groot genoeg om prima met een kwast in te kunnen dippen. Je zult je favoriete oogschaduw misschien iets sneller op maken, maar daarvoor krijg je meer kleuren terug. Het formaat is in ieder geval ideaal voor op reis.

Het palette is nog maar heel beperkt verkrijgbaar. Je kan hem voor €39,00 kopen via MAC online en misschien dat hij nog verkrijgbaar is bij rustigere filialen van Douglas (en bij de MAC Pro Store lag hij ook nog deze week)

Een gedachte over “Review: MAC Macnificent Me Palette

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s