Lente

Al een paar weken breker er af en toe zonnestraaltjes door, zie ik krokussen opbloeien en ook mijn AH moestuintje wordt steeds groener. Ik heb lentekriebels. Eerst nog heel voorzichtig, maar nu het toch echt de 21e is geweest, ik mijn dunnere jas uit de kast heb gehaald en ik ook al weer voor de eerste keer zonnebril op heb gehad is het echt, het is Lente.

Ik mag dan in de winter geboren/jarig zijn, ik heb er een hekel aan. Ik heb niks met sneeuw en koester haat jegens ijzel, hagel, regen, kou en sneeuw. Alles ziet er triest uit, je kan meestal maar beter binnen blijven en ik houd er ook niet van om mezelf dik aan te kleden. Ik word gelijk een stuk vrolijker van de lente. Als alles weer groen wordt, er meer kleur is en ik lekker mijn deur open kan zetten. Dat ik lekker naar buiten kan, fietsen, wandelen en kan genieten van de prille zonnestralen die Amsterdam zoveel mooier maken.

De lente is ook helemaal mijn seizoen qua kleding. Ik houd van dingen die aansluiten op mijn lichaam, maar vind vestjes ook heel fijn en leuk. Ik ben echt dol op mijn enkellaarsjes, maar het liefst loop ik op fijne gympies. Ik vind lichte spijkerbroeken veel mooier en ik heb ook een aantal lichte broeken die in mijn kast thuis liggen te wachten om weer gedragen te worden. Ik heb een tijdje terug ook ontdekt wat voor jurkjes me wél staan (ik had voorheen altijd een bloedhekel aan jurkjes en wist ook niet zo goed wat ik met mijn benen aan moest), sindsdien ben ik op zoek naar dat type jurkjes in vrolijker kleuren. Ik heb eindelijk het gevoel dat ik ook jurkjes kan dragen!

Qua make-up ben ik ook helemaal blij met de lente! Ik ben dol op highlighter en dat komt nu eenmaal beter over in het zonnetje. Ik houd heel erg van warme kleuren, ook dat komt in de zon vaak beter over, zeker als mijn huid weer een beetje gaat kleuren. Ik merk dat ik (onbewust) wat meer ben gaan spelen met kleur. Laatst droeg ik een blauwe eyeliner die ik zeker vaker ga maken. Ik houd van een kleuraccent in mijn look, liefst roze, maar een tijd terug ontdekte ik met het MUA palette ook een mooie blauwe tint.

SAMSUNG CAMERA PICTURES

Verder ben ik echt gek op jonge dieren. Ik word super blij van jonge geitjes, lammetjes, jonge eendjes, ik vind ze zo lief! Ik hoop echt dat de eenden die bij onze campus zitten jonkies krijgen, daar word ik dan iedere ochtend vrolijk van! Alle opkomende bloemen, bomen die weer groen worden, ik ben fan. Ik kan ook niet wachten op een zonnige vrije middag om lekker op het terras te kunnen zitten met een biertje, vooral om lekker mensen te kijken. En over dat terras gesproken, op mijn werk wordt het nu ook steeds leuker. Ik vind terraslopen het leukst, dan zijn mensen veel vrolijker, kan je lekker doorwerken en pauze houden in de zon. Ik vind het leuk als het druk is en mensen toch een fijne middag/avond hebben en lekker hebben gegeten of hebben genoten van hun biertje. Dat vind ik echt veel leuker dan de warme choco’s bij de kachel uitserveren.

Nog iets leuks deze lente: ik ga lekker een week op vakantie! Met mijn studievereniging gaan we een week naar Krakau & Praag, waar ik onwijs naar uitkijk. Daar gaan jullie zeker meer over lezen, ook omdat er een Sephora in Praag zit waar ik nu al over droom. Hopelijk is het er super mooi weer, dat maakt zo’n  trip toch een stuk leuker! Ik ben er ook best een beetje aan toe om een week niet aan school te hoeven denken en te genieten. Ik heb pas weer in de zomer écht vakantie en ook niet zo lang, dus ik ga het er extra van nemen!

Ik vond het fijn om even lekker te kletsen over de lente, ook al komt deze blogpost dan een paar dagen verder in de lente. Ik hoop echt dat het snel heel lekker weer wordt! Hebben jullie ook de lente in je bol?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s