Snel Make-uppen In De Morgen: Tips

Soms is het heerlijk om ’s ochtends de tijd te nemen om uitgebreid te douchen, make-uppen en ontbijten. But let’s face reality, meestal is die tijd er niet, ben je de avond ervoor te laat naar bed gegaan, heb je nog 100.000 dingen te doen, je hebt haast! Vandaag daarom mijn tips om snel te make-uppen, zodat je daar tijd mee bespaart. Lees mee as je benieuwd bent!

SAMSUNG CAMERA PICTURES

1. Vaste Producten

Ik weet hoe leuk het is om een nieuw product voor het eerst te gebruiken, als ik iets nieuws heb sta ik ’s ochtends echt te trappelen om het te proberen. Op haastige ochtenden is dat alleen niet zo handig. Ook die verloren blauwe kleur die je écht een keer moet gebruiken omdat je je schuldig voelt is niet geschikt voor een snelle look. Kies voor je vaste producten, daarvan weet je hoe ze werken, wat je ermee kan en het voelt vertrouwd. Anders zit je voor je het weet te knoeien met make-up doekjes, kan je je overnieuw beginnen of blijkt iets niet goed te matchen bij je huid. Beter geen tijd voor experimentjes of testjes, maar houdt het bij producten die je kent en goed werken.

2. Routine

Dat brengt ons bij de volgende tip: een vaste routine. Als je iedere morgen hetzelfde doet, gaat dat vanzelf sneller. Eerder deze week kreeg ik de vraag hoe lang ik ’s ochtends bezig ben met mijn make-up. Dat is echt nog maar 10 minuten, en dan doe ik alles er op en d’r aan. Die eyeliner waar sommigen een half uur op zitten, die zet ik in een paar seconden. Omdat dingen gewoonte worden, in je vingers zitten en je het steeds op dezelfde manier aanpakt. Maak een vaste routine waar je altijd mee uit de weg kan, die je op kunt brengen alsof je blind aan het typen bent

SAMSUNG CAMERA PICTURES

Dit is zo ongeveer mijn vaste look. Natuurlijk varieer ik in kleuren (al ga ik meestal voor bruintinten), maar ik maak een eenvoudige look met een donkere crease, een leuke basiskleur en een highlighter in de binnenste ooghoek. Daarbij mijn standaard winged eyeliner (die ik echt een beetje mis als ik hem niet draag, dan klopt er iets niet), verder natuurlik mascara en mijn wenkbrauwen.

3. Ken het verschil tussen een everyday look en een uitgaanslook

Oké, ik draag waarschijnlijk een hoeveelheid make-up die voor de meesten van jullie geldt als een uitgaanslook, of een avondlook, maar ik hoop dat ik het principe toch uit kan leggen. Ik vind het zelf onnodig om heftig te shapen op een normale schooldag, of zeven kleuren glitter en nepwimpers te dragen. Ik ga voor simpel en dat scheelt me een hoop tijd in de morgen. Het kan leuk zijn hoor, lekker uitpakken, maar ’s ochtends is dat geen slimme zet.

4. Avondwerk

Net als dat je ’s avonds je kleren vast klaar kan leggen, kan je ook vast alle voorbereidingen doen voor je verdere verzorging. Je kan ’s avonds je haar wassen, maskers opdoen en exfolieren, dan ben je in de morgen na een snelle douche klaar om verder te gaan. Bereid voor wat je voor kan bereiden en leg klaar wat je nodig hebt.

SAMSUNG CAMERA PICTURES

5. Een everyday-bakje

Bij de eerste tip, vaste producten, hoort ook deze. Je kan namelijk wel een rijtje vaste producten hebben, maar als je die ’s ochtends nog moet gaan zoeken tussen een berg oogschaduws en andere make-upjes gaat daar toch best wat tijd in zitten die je kan besparen. Ik heb daarom een everyday bakje. In dat doosje zitten alle producten die ik elke dag gebruik of in ieder geval meerdere keren per week gebruik. Met wat daar in zit kan ik altijd een look maken. Ook is het makkelijk voor als ik in het weekend naar mijn ouders ga, ik stop gewoon die producten in een toilettasje and I’m good to go!

6. First Things First

Bedenk jezelf wat je in de morgen het belangrijkst vind om te doen. Voor de één zal dat z’n ontbijt zijn, voor de ander d’r haar of make-up. Zelf doe ik mijn make-up altijd als laatst, want ik vind het niet erg om zonder make-up de deur uit te gaan. Ontbijt heeft ook niet mijn prioriteit, ik kan net zo goed in mijn ochtendcollege een boterham eten. Bij mijn make-up kan ik ook altijd kijken hoever ik kom in de morgen. Als ik weinig tijd heb lukt die mascara en concealer wel, maar kan ik voor kiezen om blush of oogschaduw over te slaan bijvoorbeeld.

Dat waren mijn tips. Heb jij ’s ochtends vaak tijdnood? Wat zijn jullie tips?

7 gedachtes over “Snel Make-uppen In De Morgen: Tips

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s