Waarom ik van make-up houd: 10 redenen

Ik spreek vast niet alleen voor mezelf als ik zeg dat ik make-up meer dan “gewoon” leuk vind. Nee, ik durf wel te zeggen dat ik van make-up houd. Jij vast ook, anders zou je vast niet op mijn blog terecht zijn gekomen. Voor alle mensen die mij niet begrijpen of die zich hier wel in herkennen, vandaag 10 redenen waarom ik van make-up houd! Lees verder als je benieuwd bent!

SAMSUNG CAMERA PICTURES

1. Het maakt me mooier en dus zelfverzekerder

Ik vind mezelf een stuk mooier met make-up. En als ik mezelf mooier vind, zit ik lekkerder in mijn vel en loop ik zelfverzekerder over straat. Maar durf ik ook beter mensen aan te spreken, mezelf te zijn en mezelf te laten zien.
2. Ik vind het tof om te zien en leren wat je er allemaal wel niet mee kan

Je kan je complete gezicht veranderen met make-up, je kan alles shapen, aanpassen en een nieuwe vorm geven. Ik vind het super leuk om te ontdekken wat er allemaal mogelijk is en alle nieuwe trucjes en technieken uit te proberen.

SAMSUNG CAMERA PICTURES
3. Het is een stukje creativiteit

Je kan echt alle kleuren, vormen, extreme uitspattingen proberen. Het is iedere dag weer een creatieve uitlaatklep voor mij om te bepalen wat ik met mijn oogschaduw doe.
4. Het is zo leuk om op zoek te zijn naar dat perfecte product

In beautyland wordt iedere dag wel een nieuw product gelanceerd. Je bent dus ook nooit klaar met testen en proberen en de zoektocht naar de beste mascara of foundation blijft dus eeuwig voortduren! Zelfs als je een goede hebt gevonden, is het leuk om verder te kijken, het kan immers altijd beter!

5. Je bent nooit klaar met experimenteren

En omdat er zoveel is en steeds andere dingen hot en happening zijn kun je eeuwig experimenteren met kleurcombinaties, substanties en technieken. Zo leerde ik laatst pas “cooken” op youtube, een techniek die ik nog niet eerder had geprobeerd.

6. Je kan het mixen & matchen

Ik vind het leuk om mijn make-up een beetje op elkaar af te stemmen en te matchen met de kleuren kleding die je die dag draagt. Maar ik vind accenten combineren ook heel leuk. Als ik bijvoorbeeld een simpele outfit draag maar daaronder wel mijn roze Vans, vind ik het tof om een roze accent in mijn make-up te dragen. Ik vind het ook bijzonder om nieuwe kleurcombi’s op mijn ogen te ontdekken. Zo ontdekte ik laatst hoe mooi groen en rood samen kunnen zijn!

SAMSUNG CAMERA PICTURES

 

7. Het is mijn ontspanmomente of juist mijn wekker

Midden op de dag is mijn make-up, maar zeker ook het eraf halen, een momentje van rust. 10 minuten niks anders doen. ’s Ochtends is het ook het moment dat ik lekker wakker wordt. Met een kopje koffie mijn make-up doen waarna ik me weer fris en wakker voel om aan de dag te beginnen!

8. Het camoufleert

Mijn vlekjes, puistjes, oneffenheden kan ik als sneeuw voor de zon laten verdwijnen. Alles waar ik niet zo blij mee ben kan ik verbergen en me zo veel lekkerder voelen! Het maakt me ook frisser en ik zie er een stuk gezonder uit als ik mijn donkere kringen een beetje verdoezel.

9. Het accentueert

Maar de goede punten, zoals mijn kaaklijn, wenkbrauwen en bruine kijkers kan ik lekker laten opvallen! Wat ik mooi vind kan ik ook weer beter laten zien (waardoor de mindere punten beter wegvallen).

10. Het is leuk om te verzamelen

En ik vind het als laatste heel leuk om mijn stash uit te breiden en stap voor stap completer te maken. Alle kleuren hebben, voor alles een kwast bezitten, overal een passende lipstick of blush bij. Ik vind het heel leuk om te zien dat alles steeds completer wordt!

 

Heb jij nog een leuke reden?

6 gedachtes over “Waarom ik van make-up houd: 10 redenen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s