Review: Boozyshop X Vera Camilla Kwastenset

Als je wel eens een rondje blogposts hebt gedaan op mijn blog, is je misschien wel opgevallen dat ik een zwak heb voor make-upkwasten en ze erg graag review. Afgelopen week kwam een nieuwe kwastenset van Boozyshop uit, in samenwerking met Vera Camilla. In haar video zagen ze er zo mooi en handig uit, die moest ik proberen en ik heb ze gelijk besteld. Tijd voor de review!

DSCN8096

De Vera Camilla X Boozyshop set komt in een hele mooie, nep lederen etui. Als je al meerdere sets van Boozybrushes hebt, komt deze je vast bekend voor. Voor Vera’s lijn is deze speciaal in dezelfde kleur van de kwasten gemaakt. Zelf omschrijft ze het in haar video als “perzik”, maar dan heel licht. Het is heel nude en ziet er chic uit. De details zijn roségoud, dat zie je terug bij de rits en het plaatje voorop. Ik vind het een handig tasje en gebruik dit soort tasjes regelmatig om kleine frusteltjes in mijn tas in te doen of om make-up mee te nemen. Een nadeel is dat hij heel sterk naar terpentine of verf rook in het begin, dat is na een dag gelukkig wel ietsjes minder.

Aan de etui hangt een kaartje in de vorm van lippen (wat echt heel goed past bij Vera!) met een boodschap van Vera.

DSCN8102

Alle kwasten bij elkaar. In de set krijg je tien kwasten, voor zowel ogen als gezicht. Met deze set zou een hele look kunnen maken zonder andere kwasten nodig te hebben, ideaal! Vijf kwasten zijn voor het gezicht en vijf voor de ogen/wenkbrauwen. Sommige van deze kwasten zitten ook in andere sets van Boozyshop, dus check of je ze fijn vindt of dubbel wilt als je al andere kwasten in huis hebt. Dit zijn de kwasten uit de set:

  • 1700 Angled Buffer
  • 2800 Bronzer & Blush
  • 2400 Tapered Face
  • 3300 Tapered Highlighter
  • 1300 Tapered Conceal Buffer
  • 8200 Brow Liner
  • 6500 Large Tapered Blender
  • 6700 Fluffy Blender
  • 6200 Pointed Blender
  • 8300 Brow Highlighter

DSCN8103

De kwasten komen heel netjes verpakt in een plasticje en met een plastic beschermhoes. Deze kan je hergebruiken om je kwasten netjes te houden of om ze te beschermen als je ze meeneemt. Een dikke plus, want dat zit er zelfs bij duurdere kwasten niet altijd bij!

Je kan zien dat er heel veel aandacht is besteed aan het uiterlijk van de kwasten. De kleur van de handvat en het metaal (dat heel blijkbaar een ferrule, weer wat geleerd 😉 ) zijn hetzelfde als de kleur van de haartjes. In verschillend licht zie je wel dat het niet exact hetzelfde is, maar het scheelt weinig. Door de kwaliteit van de foto’s zie je de verschillen terug in deze blogpost (ik wilde ze gelijk op de foto zetten om snel te kunnen gebruiken, het licht was dus niet meer optimaal).

DSCN8104

De Angled Buffer 1700 is een schuin afgesneden Bufferkwast. Hij is heel luchtig en zacht. Ik vind dat hij foundation heel mooi aanbrengt. De kwast doet dat op een hele zachte manier, waardoor je geen strepen krijgt. De dekking vind ik bij deze kwast wel wat minder, daarvoor werkt een stevigere kwast net iets beter. De kwast is wel echt heel zacht en dat voelt echt heel fijn op je gezicht.

DSCN8105

De Bronzer & Blush 2800 lijkt qua vorm veel op de Angled Buffer. Hij is ook schuin afgesneden, maar is wat voller en lijkt meer haren te hebben. Hij is wat steviger dan de Angled Buffer (wat in mijn hoofd een beetje gek lijkt, want je zou verwachten dat de foundation kwast steviger zou zijn, toch?). Het werkt wel echt perfect voor bronzer, door de vorm kan je heel mooi onder je jukbeenderen komen. Voor blush vind ik hem iets minder omdat hij wat steviger is, want ik houd van subtiele blush en dit brengt wat feller aan. Ook deze kwast is ontzettend zacht!

DSCN8108

Hier zie je het verschil tussen de kwasten. De foundation kwast links, de bronzer & blush kwast rechts. Het verschil is subtiel, maar je ziet dat de haartjes links wat meer uitwaaieren en ietsjes langer zijn.

DSCN8115DSCN8114

De Tapered Highlighter 3200 is echt een fantastische highlighter kwast. Hij is precies, super zacht en precies wat ik fijn vind in een highlighter kwast. Hij lijkt op de Tapered Highlighter die ik eerder al had van Boozyshop, maar dan nóg zachter en de haartjes zijn langer. Hij doet gewoon wat ‘ie hoort te doen! Het enige nadeel is de kleur van de haren. Ik vind het super mooie kwasten, maar highlighters zijn vaak ongeveer dezelfde kleur (iets witter, koeler, glitterender, maar ik denk dat je me wel snapt), waardoor ik niet altijd goed kan zien hoeveel product ik opgepakt heb.

DSCN8110

De Tapered Face 2400 is echt de zachtste kwast die ik ooit heb gehad (Ja, hij is zachter dan de Real Techniques Blush Brush!). Het is echt een fijne multitask kwast. Ik vind hem fijn voor poeder, omdat hij dat mooi licht aan kan brengen. Hij werkt mooi voor bronzer en door de punt kan hij ook vrij precies in de holtes van je jukbeenderen komen. Voor blush is hij mooi, zeker voor heel gepigmenteerde blushes omdat hij zo lekker luchtig is. Voor highlighter kan je hem ook gebruiken, maar ik gebruik daar persoonlijk liever iets kleiners voor.

DSCN8116

Op naar de oogschaduwkwasten! Misschien was het je al opgevallen, maar er zitten veel blending-kwasten in de set. Dat vind ik echt top, want je hebt nooit genoeg blendingkwasten! (En zo heb je altijd een schone, want wie wast er iedere dag haar kwasten?)

 

DSCN8123

De Large Tapered Blender 6500 is een blendingkwast met lekkere lange haren, die wijd uitlopen. Hij is niet echt rond aan de bovenkant, waardoor ik hem vooral gebruik om te blenden en minder om kleur aan te brengen. Voor blenden is dit een toppertje, dat doet hij gewoon heel makkelijk en goed! Hij is zacht en beweeglijk en je kan er goed ronddraaiende bewegingen mee maken.

DSCN8124

De Fluffy Blender 6700 is een iets kleinere kwast dan de Large Tapered Blender. Hij werkt wat precieser en is ronder aan de top. Deze kwast werkt wel goed voor het aanbrengen van kleur en past mooi in de crease. Ik vind dit de fijnste oogschaduwkwast uit de set, ik gebruik hem nu bijna iedere dag.

DSCN8125

De Pointed Blender 6200 lijkt heel erg op de Fluffy Blender, hij is alleen wat platter. Ook deze werkt perfect en doet me erg denken aan de MAC 217.

DSCN8126

De Brow Liner kwast is een schuin afgesneden kwast. Hij lijkt me heel geschikt voor wernkbrauwproducten, maar zelf gebruik op het moment vooral potloodjes. Ik heb hem geprobeerd voor vloeibare eyeliner, maar daarvoor vond ik hem echt te dik en groot. Nu gebruik ik hem zelf voor een lijntje onder mijn oog (met oogschaduw) en dat werkt echt prima! Het is best een dikke kwast, dus hij werk niet mega precies. Als je dat nodig hebt voor jouw wenkbrauwen, kan je misschien beter op zoek naar een kleiner en dunner kwastje.

DSCN8127

Dit is de Brow Highlighter 8300. Het is een lekkere volle en dikke kwast, die wat platter is dan de blending kwasten. Hij is best wel stevig, waardoor ik hem zelf het fijnst vind om lekker veel kleur op mijn ooglid aan te brengen, of een basiskleur voor ik de rest aanbreng. Ik vind hem persoonlijk voor mijn wenkbrauwbot net te groot, omdat ik daar vaak maar een klein beetje highlight.

DSCN8128

Oké, dit is geen oogschaduwkwast. De Tapered Conceal Buffer 1300 is, surprise, bedoeld voor concealer. En dat doet ‘ie prima! Hij is vrij klein, waardoor je makkelijk bij hoekjes komt, bijvoorbeeld langs je neus en ooghoeken. Het puntje laat je heel precies werken.

De Vera Camilla X Boozyshop lijn is echt een goede aankoop geweest, ik vind alle kwasten fijn en gebruik ze graag. Het zijn allemaal handige kwasten en ik vind het ook fijn dat de meeste kwasten was “specialer ” zijn. Geen ronde buffer kwast of platte foundationkwast, maar best een grote kans dat je deze kwasten nog niet hebt. Er zitten lekker veel blendingkwasten in de set, wat mij betreft de fijnste kwasten voor alles wat je met oogschaduw wilt doen.

De Set kost €34,95, wat neerkomt op minder dan €3,50 per kwast, harstikke goede deal! Daarvoor krijg je ook nog een tasje en zitten de kwasten netjes verpakt met hoesjes. Hij is weer op voorraad bij Boozyshop en je kan hem hier kopen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s