Review: MAC Eye Brow Crayon “Spiked”

Mijn wenkbrauwen en ik zijn nog steeds niet iedere dag vriendjes. Iedere manier die ik probeer gaat na een tijdje vervelen, vind ik minder mooi of werkt niet helemaal. Ik wilde graag weer iets nieuws proberen en belandde, hoe kan het ook anders, weer bij MAC. Er werd me een potlood aangeraden. Ik gebruikte eigenlijk nooit potloden, dus ik begeef me nu in onbekend water. Benieuwd of het toch bevalt? Lees dan verder!

SAMSUNG CAMERA PICTURES

Ik was met potloden eigenlijk altijd heel bang dat het hard en nep zou worden. De vrouw die me hielp bij MAC zei dat ik kon proberen om de formule goed uit te borstelen en als je juist een sterker effect wilt kan je er poeder bij toevoegen (en mijn match “mystery” had ik toevallig al). Ik kreeg de kleur Spiked aangemeten en nam hem mee naar huis.

Het potlood komt in een mooi doosje, zoals we die kennen van MAC. Je krijgt 0,09 gram product en dat is zelfs voor een potloodje weinig. Hopelijk werkt het wel een beetje duurzaam.

SAMSUNG CAMERA PICTURES

De kleur Spiked dus, een donkerbruine kleur. Ik heb zwarte wenkbrauwen van nature, maar met zwart bijtekenen wordt heel nep en lelijk (en staat heel hard).

SAMSUNG CAMERA PICTURES

De Eyebrow Crayon is een automatisch potlood. Dat wil zeggen dat je hem omhoog draait, waardoor er product omhoog komt. Je hoeft hem dus niet te slijpen (daardoor verspil je vaak product) en het puntje is smal genoeg om toch precies genoeg te kunnen werken. Het pennetje (wat eigenlijk een betere benaming is dan potlood) is heel dun en dat vind ik persoonlijk heel fijn werken.

SAMSUNG CAMERA PICTURES

En dit is dan de vulling. Hier nog ongebruikt en daarom heel plat en scherp aan de randjes. Na gebruikt wordt de punt natuurlijk wat ronder. Het puntje blijft wel smal genoeg om toch hele strakke en dunne lijntjes te kunnen zetten. Ik vind het wel altijd een risico met dit soort potloodjes om ze te ver omhoog te draaien, ik ben altijd bang dat ze afbreken.

SAMSUNG CAMERA PICTURES

En dan de swatches. De kleur komt op mijn hand een stuk lichter over dan in de stift. Op mijn wenkbrauwen pakt hij ook een stuk donkerder. De kleur werkt voor mij heel goed en het potlood geeft makkelijk product af.

SAMSUNG CAMERA PICTURES

Dit is de foto van toen ik net terug kwam van de counter. Zelf maak ik de lijnen wat strakker en ik merkte dat ik het zelf mooier en strakker vond als ik het niet uitborstel. De kleur is heel goed voor mij (natuurlijk zie je van zo dichtbij wel verschil, dat zou je alleen niet zien als ik ze zwart zou tekenen en dat is echt geen optie). Het potlood werkt echt makkelijk, je bent zo klaar. Door de punt kan je heel goed strakke lijnen zetten en het werkt ook makkelijk voor het smalle uiteinde van mijn wenkbrauw.

DSCN2526

In de FOTD van vorige week heb ik het potlood ook gebruikt, maar dan op mijn manier. Ik vul ze zelf wat opvallender in. Het potlood blijft goed zitten gedurende de dag en ik kan ook best langs mijn wenkbrauwen of ogen wrijven zonder dat ik ze verpest. Doordat het potlood een iets meer wax-achtige substantie heeft blijven de haartjes van mijn wenkbrauwen ook mooi in model (en dat was eerst nog best lastig met mijn stugge wenkbrauwhaartjes). Omdat het potloodje zo weinig ruimte in beslag neemt en zo snel en makkelijk werkt, zit hij nu bijna standaard in mijn tas. (Ik doe de laatste tijd vaak pas mijn make-up onderweg of op de Uni)

Ik ben hier echt heel blij mee! Deze potloodjes zijn echt aanraders! Er zijn veel kleuren van beschikbaar, dus ga vooral langs een MAC counter om je de juiste kleur aan te laten meten. Het is niet goedkoop en het is een potlood wat waarschijnlijk niet heel erg lang meegaat (dat kan ik nog niet echt zeggen omdat ik hem daarvoor nog niet lang genoeg heb), maar hij is het echt waard!

Je koopt jouw MAC Eyebrow Crayon voor €16,50 bij de Bijenkorf, Douglas of de MAC Pro Store.

Een gedachte over “Review: MAC Eye Brow Crayon “Spiked”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s