Review: VEET Spawax

Ontharen, het is geen sexy onderwerp, maar we doen het allemaal. Ik ben echt een ramp met scheermesjes en hars/wax mezelf al jaren. Veet vroeg me of ik hun Spawax wilde proberen en daar hoefde ik niet lang over na te denken. Geen gedoe meer met pannetjes, vieze strips en plakranden en het resultaat zoals in de salon? Kom maar op! Ik ging aan de slag met de Spawax en vandaag vertel ik je wat ik ervan vindt. Lees verder voor meer!

SAMSUNG CAMERA PICTURES

Mijn huid is niet gevoelig, maar als ik ga scheren gaat mijn huid wel moeilijk doen. Ik ben er ook niet zo goed in, want ik eindig altijd met bebloede enkels. Als het echt moet scheer ik wel, maar meestal gebruik ik gewoon harsstrips en ik ga ook wel eens aan de slag met suikerwax. Ik wil het wel altijd zelf doen, een salon vind ik echt te duur. Met de Spawax van Veet hoef je niet meer te knoeien in de keuken, kan je strips weggooien en kan je je mesjes ook uitzwaaien. Een waxverwarmer is niet goedkoop: hij kost €39,99. Dat is een investering, want daarna hoef je alleen nog maar losse waxblokken te kopen. Een sessie bij een waxbar kost je al gauw €40,-, dus dan is dit eenmalig goed te doen.

SAMSUNG CAMERA PICTURES

Wat is de Veet Spawax nou eigenlijk? Het is een soort potje waarin je wax smelt. Deze warme wax wordt hard op je huid waardoor je geen strips meer nodig hebt. Als je je benen waxt haal je de hele haar weg inclusief haarzakje. Daardoor duurt het veel langer voordat je weer haartjes krijgt. Ook komen je haartjes zachter terug, waardoor je minder irritaties krijgt. Het doet ook wat meer pijn dan scheren, maar daar krijg je veel voor terug. Je haartjes moet je wel best lang laten terug groeien, want je kan pas waxen als ze langer zijn dan 2 millimeter.

SAMSUNG CAMERA PICTURES

Bij de Spawax zitten zes waxschrijven inbegrepen. Afhankelijk van wat je wilt waxen zie je hoe lang je daarmee kan doen. Een nieuwe set met zes schrijven kost ongeveer €9,-

Ik had zelf trouwens nog over nadat ik mijn bikinilijn had gedaan, ik kon er zelf twee keer mee doen.

SAMSUNG CAMERA PICTURES

Op de zijkant van de doos staat de gebruiksaanwijzing. Die zit er ook nog los bij als bijsluiter, maar daar staan geen nieuwe informatie in. In de doos zit de waxverwarmer, een kabel, spatel en schijfjes.

SAMSUNG CAMERA PICTURES

En zo zien de schijven eruit. Ik denk dat het handiger was geweest als ze wat kleiner zouden zijn, nu duurt het vrij lang voor ze gesmolten zijn.

SAMSUNG CAMERA PICTURES

Dit is de Spawax. Hij ziet er mooi uit. Dit staat in ieder geval een stuk mooier en professioneler dan een pannetje suikerwax. Hij is lekker roze en meisjes-achtig. Het is niet iets wat ik op mijn vensterbank zou laten staan, maar het ziet er tenminste niet raar uit als hij toevallig staat op te warmen of af te koelen.

SAMSUNG CAMERA PICTURES

En hij heeft een lampje! Je sluit de Spawax aan met een kabel op stroom en hij begint gelijk op te warmen (en dan gaat het lampje dus branden).

Vanaf nu kan de schijven erin doen om te laten smelten.

SAMSUNG CAMERA PICTURES

En zo’n gesmolten schijf ziet er zo uit. (Dit was na gebruik, daarom zit het overal). Ga niet te veel roeren, want dan zit je hele verwarmer onder en dat kan je er niet echt makkelijk afhalen.

SAMSUNG CAMERA PICTURES

Ik kwam erachter dat ik hier de spatel verkeerd om heb vastgepakt, maar de andere kant is dus plat en dat leek me niet logisch. Als de wax helemaal gesmolten is kan je hem makkelijk oppakken met de spatel (wat wel gaat druppen, dus pas een beetje op). Je smeert het in kleine stukjes op je huid (niet te groot, dan ga je echt dood van de pijn en kan je niet alle haartjes pakken) en aan de buitenkant maak je het iets dikker. Dat stukje kan je dan makkelijker vastpakken om de strip te verwijderen. De wax begint gelijk te stollen. Vanaf nu is er geen weg meer terug: je gaat het nu niet meer wegkrijgen zonder haartjes te verwijderen (of zonder pijn). Ik was natuurlijk zo slim om hem voor het eerste te proberen bij mijn bikinilijn, maar ik raad je zeker aan om eerst je benen te doen. Ik dacht dat ik genoeg ervaring had met harsen, maar dat viel best wel tegen. Wax pakt echt ieder haartje vast en verwijdert alles. Dat is een heel groot voordeel, maar het doet dus ook meer pijn en je kan het niet voorzichtig wegtrekken zoals dat met harsstrips kan.

Het is dus vrij pijnlijk, maar je bikinilijn en oksels worden dan ook altijd afgeraden om mee te beginnen. Op je benen is het al een stuk beter te doen en na de eerste stukjes gaat het sowieso beter. Ik vind dit wel echt een uitkomst. Het is snel, er blijft geen vieze plakkerige laag achter en ik krijg geen bultjes ofzo. De roodheid trekt ook snel weg. Je pakt hiermee echt ieder haartje, hoe je het er ook af trekt. Het is denk ik geen aanrader om verder dan alleen je bikinilijn te gebruiken, dat werkt om obvious reasons waarschijnlijk niet fijn. De haartjes blijven echt lang weg en dat vind ik zo fijn. Het kost wel wat tijd. De wax moet eerst smelten (maar je kan ondertussen andere dingen doen), dan breng je het aan. Je mag maar kleine stukjes doen, anders krijg je het er niet goed af. Een scheermesje haal je zo over je benen heen, maar dit vergt dan ook meer tijd. Je hoeft er dan later een paar weken niet naar om te kijken en dat vind ik dan weer heel chill.

Je hoeft de Spawax niet schoon te maken, de volgende keer dat je hem gebruikt smelten de restjes weer en kan je die gewoon weer pakken.

Conclusie: het kost wat tijd en pijn, maar het levert ook wat op. Een paar weken haarvrij, geen gerotzooi met plak, bloedende benen of scheerirritaties. De prijs schrikt misschien af, maar is het echt waard! Nooit meer naar de salon, maar gewoon thuis waxen!

Je koopt de VEET Spawax voor €38,99 onder andere bij Bol.com
Voor meer informatie en producten kan je altijd een kijkje nemen op de site van VEET.

 

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s