5 Picks/Tips: Eyeliner

Ik krijg regelmatig vragen en complimenten over mijn eyeliner. “Hoe doe je dat?” Ehh, ja, dat is eigenlijk een hele goede vraag, ik heb nooit iets bewust gedaan om mijn eyeliner beter te krijgen. Ik heb het idee dat ik het gewoon al kon of zoiets. Toch heb ik wel wat tips om je eyeliner strakker, netter of beter te krijgen. In de 5 Picks (of eerder 5 Tips): alles voor een strakke eyeliner!

SAMSUNG CAMERA PICTURES

Dit zijn trouwens mijn ervaringen, misschien dat voor jou iets anders goed kan werken!

1. Gelliner
Heek veel meiden die aan eyeliner beginnen gebruiken zo’n vloeibare eyeliner waarvan het kwastje of sponstipje uit de vloeistof komt en doordrenkt is met eyeliner. Vaak zijn die kwastjes heel lang, dun en beweeglijk. Als je geen heel vaste hand hebt is het dan inderdaad lastig om een mooie strakke lijn te zetten. Gelliner is eigenlijk veel makkelijker! Je koopt zelf een kwastje dat je fijn vindt, dat kan een heel dun kwastje zijn, rond, schuin afgesneden, noem maar op. De gelliner koop je in een los potje en je bepaalt zelf hoeveel gel je gebruikt. Hoe minder gel er aan je kwastje zit, hoe minder desastreus de fouten kunnen zijn. Ik maak mijn lijn soms wel nog af met een stiftliner, omdat je daarmee beter richting de binnenste ooghoek kunt komen.

SAMSUNG CAMERA PICTURES

2. Oefening baart kunst
Ik zei het al, ik heb niet idee dat ik ooit bewust voor mijn eyeliner ben gaan zitten en heb geoefend. Ik kan me niet herinneren dat ik het ooit lastig vond. Inmiddels draag ik al jaren praktisch iedere dag eyeliner en dan is het niet gek dat je er beter in wordt. Je hoeft echt geen uren te gaan zitten oefenen voor de spiegel (dat zullen je ogen je ook niet in dank afnemen), maar als je het gewoon regelmatig probeert zal het je steeds beter afgaan.

 

3. De vorm van je ogen & de vorm van je liner
Iedereen heeft een andere vorm ogen en oogleden. Wat voor mij een mooie liner is, kan bij jou veel te heftig zijn of wegvallen. Kijk goed naar je ogen en probeer verschillende dingen uit. Kijk ook eens op YouTube naar tutorials van veel verschillende mensen en vergelijk wie het meest op je lijkt. In het geval van overhangende oogleden geldt altijd less is more.

SAMSUNG CAMERA PICTURES

4. Houd je vast
Ik doe het zelf niet, maar voor heel veel mensen helpt het om ergens op te steunen met hun elleboog, dat geeft je een wat vastere hand. Ook kan het helpen om je ooglid strak te trekken (en nee, daar krijg je geen rimpels van), om hun lijn strak te krijgen. Vergeet dan niet af en toe los te laten en recht in de spiegel te kijken, want je hebt dan minder zicht op het eindresultaat. Ikzelf laat wel de zijkant van mijn handpalm op mijn gezicht steunen, zo schiet mijn kwast niet zomaar weg.

5. Stap voor stap

Ik zet mijn eyeliner eigenlijk nooit in één keer. Ik ken wel mensen die dat kunnen, maar ikzelf zet mijn eyeliner streepje voor streepje (met gelliner is het sowieso moeilijker om het in één vloeiende beweging te doen omdat het minder vloeibaar is). Ik begin op het midden van mijn ooglid en zet eerst een lijn langs mijn wimperrand, in het dun. Dan zet ik vanaf mijn buitenste ooghoek een lijntje schuin naar boven voor de onderkant van de wing. Vanuit daar trek ik de lijn terug naar de wimperrand. Het open vakje kleur ik in en ik trek daarna nog de lijn wat dikker en kan hem strakker maken. Als je in stapjes werkt kan er minder fout gaan en hoef je ook nooit je hele liner weg te halen.

Dat was hem weer voor deze maandag! Als je nog goede tips hebt voor eyeliner, deel ze vooral in de comments!

 

2 gedachtes over “5 Picks/Tips: Eyeliner

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s