Review: Real Techniques Sculpting Brush

Ik denk dat ik, op de Stippling Brush na, wel iedere kwast van Real Techniques heb. Ik heb nog wel een paar reviews voor jullie klaar liggen, maar vandaag eerst een van mijn *spoiler* nieuwe favorieten! Ik kan je vast vertellen dat ik deze zo fijn vind, dat hij zeker een eigen review verdient (ik wilde hem eigenlijk samen met de Gift Set posten). Hij wordt flink gehyped op internet, dus ik kon natuurlijk niet achterblijven. Klik op lees verder voor mijn review van de Real Techniques Sculpting Brush!

SAMSUNG CAMERA PICTURES

Deze kwast is al een tijdje uit, maar ik wachtte steeds met kopen. Hij zat in een set met de Highlighter Brush en de Fan Brush, maar die eerste kwast heb ik al en ik gebruik mijn andere fan brushes letterlijk nooit, dus dat vond ik niet de moeite om te kopen. Toen kwam ik erachter dat deze kwast ook los te bestellen is en echt iedereen hier lyrisch over is. Voor ik het wist had ik hem in mijn winkelmandje!

Over de verpakkingen van Real Techniques hoef ik je vast niet veel meer te vertellen als je me al langer volgt. De kwasten zijn altijd goed verpakt en de haartjes zijn netjes beschermd en in vorm.

SAMSUNG CAMERA PICTURES

De Sculpting Brush is eigenlijk bedoeld voor contouren en door de vorm past hij heel mooi boven je kaak. Dat is niet waarom mensen deze kwast zo fantastisch vinden. Net al veel kwasten van RT is hij “multi purpose” en mensen hebben uitgevonden dat deze echt perfect is voor foundation. Ik heb hem geprobeerd voor bronzer, dat werkt goed en fijn, maar ik gebruik hem nu vooral voor foundation. Daar ga ik dus verder op in.

SAMSUNG CAMERA PICTURES

De kwast is net als de andere gezichtskwasten van Real Techniques roze. De steel loopt breder af waardoor hij rechtop kan staan. Leuk idee, in de praktijk vind ik het minder handig omdat mijn kwasten in een pot staan. Het handvat is wel lekker breed wat ik zelf heel fijn vind werken.

SAMSUNG CAMERA PICTURES

De kwast is een beetje schuin afgesneden, waardoor je er ook een soort puntje op hebt waarmee je makkelijk in hoekjes komt. Hij loopt naar boven toe wat wijder uit, maar is heel vol en stevig. Deze kwast is compacter qua haren dan de Buffer Brush bijvoorbeeld. De haartjes zijn mooi afgesneden, zacht en voelen heel lekker aan. Real Techniques gebruikt altijd Taklon voor hun kwasten, wat synthetisch is, maar wel heel zacht en goed van kwaliteit.

SAMSUNG CAMERA PICTURES

De top heeft zoveel haartjes dat ze niet eens goed overkomen op foto. De top is wit, dat vind ik mooi, maar wordt wel heel snel vies als je hem voor foundation gebruikt. Ik vind de kwast op zich makkelijk schoon te maken, mede omdat ‘ie synthetisch is, maar doordat de haartjes zo dicht op elkaar staan komt het vuil onderin lastig los. Deze maak ik dus net iets vaker schoon dan normaal.

En? Hoe werkt hij? Zoals ik al verklapte, ben ik fan! Hij brengt foundation heel mooi en luchtig aan. Geen strepen, vlekken of andere fratsen, want hij blendt al een baas. De vorm maakt hem fijn om mee te buffen, maar stippen gaat ook goed (en werkt beter met mijn huidige foundation). Ik kan de foundation ook veel mooi aanbrengen bij mijn kaken en het ziet zo mooi uit! Hij laat foundation goed dekken, maar brengt wel heel natuurlijk aan. Ik vind heel veel van de RT kwasten fijn voor foundation, maar deze geeft me echt het allermooiste effect.

De Real Techniques Sculpting Brush koop je voor €11,99 bij Boozyshop of Bol.com

 

Een gedachte over “Review: Real Techniques Sculpting Brush

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s