Essence Happy Girls Are Pretty – Deel 2

Ik wordt niet bepaald vrolijk van het nieuwe herfstweer, gelukkig heeft Essence in haar herfstcollectie allemaal producten die me wel vrolijk zouden moeten maken. Happy Girls Are Pretty is een collectie die je echt blij zou moeten maken en dan, heb je volgens Essence weinig meer nodig om er goed uit te zien! Kom maar op! Eergister reviewde ik al een oogschaduwpalette en oogpotlood die me heel goed bevielen. Vandaag ga ik verder met de contour kit en de blush. Lees verder als je benieuwd bent!

SAMSUNG CAMERA PICTURES

In het persbericht viel de bronzer-highlighter combinatie me al op. Essence heeft zich de laatste maanden wel bewezen op bronzer-gebied, dat ze dat ook goed kunnen. Toch is het echt een ding met budgetmerken dat bronzers vaak te oranje, streperig, glanzend (of eerder glimmend) of slecht gepigmenteerd zijn. Een mooie highlighter kon je al langer bij Essence vinden, maar een in de categorie Albatross of MSF ben ik nog niet tegen gekomen. Ik ben dus heel benieuwd wat Essence heeft gemaakt van deze contour kit.

SAMSUNG CAMERA PICTURES

De verpakking vind ik er al leuk uitzien. Niet heel luxe, zoals ik eerder deze week al schreef, maar wel prima en stevig. Als je nu in je stash wilt zoeken naar een geschikte bronzer of highlighter bij je look, kan je deze in ieder geval snel vinden. In de winkel werd ik al vrolijk, want het is vrij goed te zien dat dit geen heel oranje bronzer is. Deze lijkt me vrij mooi neutraal: niet te koel, niet te warm, precies wat je nodig hebt om te contouren.

SAMSUNG CAMERA PICTURES

Ze hebben de namen die ze ook voor het oogschaduwpalette hebben gebruikt doorgevoerd. Deze set heet dan ook “Happiness is… a way of life”. Leuk gedaan! Echt top dat Essence erbij heeft gezet dat foundation voor je contour wel belangrijk is (anders wordt het alsnog vlekkerig). Het liefst had ik ook gezien dat ze erbij hadden vermeld dat je ook nog even moet poederen, want poederproduct over natte foundation gaat niet werken. Ook hebben ze er nog een soort stappenplan bijgezet hoe je de bronzer en highlighter moet gebruiken. Dat is op zich goed uitgelegd, maar het plaatje is een beetje misleidend: wie brengt er nou weer bronzer midden op de appeltjes van je wangen aan?!

Als je wilt weten hoe en waar je het best kan shapen, lees dan dit artikel eens terug, daar leg ik het stap voor stap uit.

SAMSUNG CAMERA PICTURES

Voor wie nog niet duidelijk was welke de bronzer en welke de highlighter was: Essence heeft het in de poedertjes gedrukt. Ik vind het op zich slim dat de bronzer groter is, mijn bronzerkwast is ook vrij groot, maar ik gebruik persoonlijk heel graag highlighter en die is nu net zo klein.

De highlighter is een hele mooie kleur: ook weer een goede mix van koel en warm, met een beetje een zalmkleurige basis en subtiele glittertjes. De bronzer is bijna matte (wat ook wel nodig is als je wilt shapen), met hier en daar een verdwaalde shimmer (die je op je gezicht niet meer terug ziet).

SAMSUNG CAMERA PICTURES

Ik vind de swatches echt goed! De highlighter had van mij iets transparanter van basis mogen zijn, zo ben ik bang dat hij op mijn gezicht als een soort streep aanbrengt. Voor hele lichte huidjes maakt dit niet uit en dat ie zo veel kleur afgeeft maakt hem ook geschikt als oogschaduwkleur. De bronzer is wat subtieler, maar een bronzer is fijner als ‘ie niet te veel kleur geeft. Je kan altijd beter opbouwen (en dat gaat echt goed met deze bronzer) dan weg moeten halen (want dat gaat je nooit lukken zonder alles te ruïneren).  De kleur is inderdaad goed neutraal, dit gaat voor veel mensen goed werken!

SAMSUNG CAMERA PICTURES

De blush vond ik er echt super leuk uitzien! Met dit soort printjes maakt het me niet zoveel uit dat de verpakking van Essence niet zo chic en zwart is! Ik vind het ook perfect hoe mooi de letters van de Trend Edition over het hartje heen vallen.

SAMSUNG CAMERA PICTURES

De blush heet “You Sweeten My Day!”, klinkt lief, maar ik had nu dus iets met Happiness is… verwacht. Ze noemen dit een multicolour blush omdat de twee vakken (het hartje en wat eromheen zit) in principe los van elkaar gebruikt kunnen worden. Ik vraag me wel heel hard af wie dat ook daadwerkelijk doet en wie er zoveel moeite voor haar blush overheeft om in die zijkanten te gaan priegelen.

SAMSUNG CAMERA PICTURES

Kijk hoe mooi die print is! Als je goed kijkt zie je dat het hartje een hele lichte gouden shimmer heeft.

SAMSUNG CAMERA PICTURES

Het pigment viel me een beetje tegen. Ik had zeker van het hartje wat meer verwacht omdat die juist donkerder is. Voor mij is die lichte kleur eerder een highlighter. Ik ben bang dat die lichte kleur nu heel erg gaat overheersen, waardoor ik een te lichte blush krijg. Als je op zoek bent naar een hele natuurlijke en subtiele blush, zou dit nog wel eens jouw kleur kunnen zijn.

SAMSUNG CAMERA PICTURES

Ik draag hier de bronzer, blush en highlighter. De bronzer heb ik vrij subtiel gehouden, maar je ziet wel de shape zitten parallel aan mijn kaak. De bronzer kan je wel heftiger aanzetten als je dat wilt. De blush geeft lastig kleur af, maar na je kwast een aantal keer terugdippen krijg je toch een mooi roze blosje wat er fris en natuurlijk uitziet. De highlighter vind ik heel mooi. Hij had van mij wat glanzender gemogen, maar voor dagen dat het allemaal wat rustiger mag is hij heel mooi!

Uiteindelijk is alles op mijn gezicht wel heel mooi geworden (vind ik). De bronzer is heel fijn om mee te shapen, de highlighter is echt heel mooi en geschikt voor iedereen. De blush vergt wat geduld, maar kan je echt een heel mooi kleurtje geven. De contouring set is wat mij betreft een aanrader, de blush alleen als je van natuurlijk houdt.

De Contouring Set en Multicolour Blush vindt je in de Happy Girls Are Pretty Trend Edition van Essence. Je koopt deze voor €3,39 (contouring set) en €2,99 (blush).

4 gedachtes over “Essence Happy Girls Are Pretty – Deel 2

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s