Essence Happy Girls Are Pretty – Deel 1

Ik hoor eigenlijk overal om me heen negatieve verhalen over de nieuwe Trend Edition van Essence: Happy Girls Are Pretty. Toen ik voor het schap stond was ik juist wél enthousiast! Ik nam vier producten mee en dat is het meeste wat ik in lange tijd van de limited editions heb gekocht. Vandaag review ik het oogschaduwpalette en oogpotlood, overmorgen kan je de contour kit en blush bekijken op AA Beautyaddicts. Lees nu snel verder als je benieuwd bent of het inderdaad zo goed is of dat ik toch ben teleurgesteld. Lees verder!

SAMSUNG CAMERA PICTURES

Er zijn in deze collectie twee oogschaduwpaletjes te koop. Ik vond ze beiden mooi, maar deze bruine past veel beter bij mij en zou ik veel vaker gebruiken dan de roze. Het bruine palette heet “Happiness is… following your heart”.

SAMSUNG CAMERA PICTURES

Het palette heeft hetzelfde uiterlijk als wat we vaker van Essence zien in Trend Editions. Op zich prima, maar ik mis een luxe-gevoel. Als je meerdere paletjes van Essence hebt is het wel fijn dat je hier doorheen kan kijken, dan herken je ze makkelijker in je collectie. Mijn smaak is het niet, ik vind een donkere kleur of dichte verpakking gewoon een stuk mooier.

SAMSUNG CAMERA PICTURES

Zoals altijd staat op de achterkant van de verpakking meer informatie en een uitleg voor een look. Als je waarde hecht aan de ingrediënten van de oogschaduw, die staan hier ook vermeld. Ze maken zelf al onderscheid tussen de lichte en donkere kleuren als “lid”- en “outer corner”-kleuren. Essence belooft ook dat deze oogschaduws lang blijven zitten, wat natuurlijk altijd een belofte is die super lastig waar te maken is met poederoogschaduw.

SAMSUNG CAMERA PICTURES

Essence heeft weer een fijne (niet echt…) sponsapplicator bijgeleverd. Ik vind het ook raar dat Essence de ene keer een sponsapplicator en de andere keer een kwastje bij hun paletten stopt. Als het een mooie kwast was geweest, vind ik dit soort toevoegingen handig. Maar Essence heeft zelf ook kwasten in haar assortiment (waarvan er een aantal hartstikke prima werken), als je die dus al hebt is het uberhaupt dubbelop. Zo betaal je meer voor iets wat je (of in ieder geval ik) niet gaat gebruiken.

Ik vind de print op de oogschaduws  leuk, dat maakt het net wat meer limited edition. Ik snap alleen niet helemaal waarom er  “knit” staat. Happy Girls Are Pretty en breien, ik snap de logica niet helemaal. Het ziet er wel leuk uit hoor! Ik vind het ook fijn dat de kleuren van licht naar donker lopen en de eerste kleur een matte basistint is. Zo kan je gemakkelijk van links naar rechts werken.

SAMSUNG CAMERA PICTURES

Het pigment is echt prima in orde! Zelfs de matte witte/lichtroze tint geeft veel kleur af. Ik vind de gouden kleur heel mooi als highlighter of een accent op het ooglid en met de donkere kleuren kan je een mooi smokey effect maken of de crease aanzetten. De glanzende highlighter zou ik zelf niet zo snel pakken omdat hij zo koel is, maar het is an sich wel heel mooi. Het palette wordt zo ook een goede combi van zowel koele als warme tinten, wat hem geschikt maakt voor iedereen.

collage hgap

Ik heb ook nog even de swatches bij de pans geplaatst. Ik vind dat de pans de kleuren heel goed weergeven! Zo zie je ook dat de laatste kleur niet matte is, maar echt kleine glittertjes in zich heeft.

SAMSUNG CAMERA PICTURES

In de collectie zit ook een oogpotlood. Ik gebruik nauwelijks oogpotlood omdat ik oogschaduw net zo makkelijk en vaak sneller vind, ook kan ik nooit zo precies werken met een potlood. Dit potloodje viel me echter op omdat hij zo dun is. Ik opende hem en zag een stiftje (vulling) met ongeveer de grootte van Anastasia Brow Wiz (als die kent, snap je me wel).

Ik vind het ook heel leuk dat dit oogpotloodje het logo van de Trend Edition heeft gekregen, dat fleurt zo’n saai pennetje toch wat op. Vinden jullie ook niet dat de verpakkingen van oogpotloden altijd saai en standaard zijn?

SAMSUNG CAMERA PICTURES

Essence noemt het ook een “ultra slim eye pencil”. Niet alleen de vulling, maar het pennetje in zijn geheel is heel dun. Het is een automatisch potlood, daarmee bedoelen ze dat je de vulling omhoog kan draaien en hem niet hoeft te slijpen. Hij heeft een ultra slim tipje voor precieze en intense lijnen. Ook zeggen ze dat hij lang moet blijven zitten.

Het potlood bevat 0,09 gram en dat is niet veel. Als je deze fijn vindt zou ik zeker een back up inslaan, want hier ben je zo doorheen met dagelijks gebruik. Ter vergelijking: de normale long lasting eye pencils van Essence bevatten 0,28 gram, toch al drie keer zoveel.

SAMSUNG CAMERA PICTURES

De punt is dus omhoog te draaien. Ik zou hem echt zo kort mogelijk houden, want het puntje is echt heel dun en breekbaar. Ik vind het puntje zelf al heel klein en precies werken, maar als je hem scherper wilt (bijvoorbeeld voor een wing), kan je hem scheef langs de hand van je rug halen en zo een puntje maken. Je hebt tegenwoordig ook potloodjes waar een soort kleine puntenslijper opzit, dat werkt niet bij deze, daar is de punt te klein voor.

SAMSUNG CAMERA PICTURES

De kleur is heel mooi bruin, niet te donker, maar wel intens. Je kan echt heel makkelijk tekenen met dit potlood, hij glijdt echt over je huid heen. Als je de streep laat indrogen blijft hij echt hardnekkig lang zitten, maar als je snel werkt kan je hem ook mooi blenden. Ik vind dit echt een fijn ding, ik ben hierdoor opeens veel meer oogpotlood gaan gebruiken! Ik hoop dat Essence dit type oogpotlood snel aan haar vaste assortiment toevoegt, want dit werkt super! Hij werkt bijna net zo precies als een gewone stift-eyeliner, maar laat een vrij intens en dekkend laagje achter.

SAMSUNG CAMERA PICTURES

Dan nog zoals jullie gewend zijn: de look. Die is heel simpel deze keer. Ik gebruikte de eerste matte kleur als basis, de gouden kleur een beetje als highlighter. Ik mixte de twee bruine kleuren op het ooglid. Onder mijn oog gebruikte ik het oogpotlood, wat ik een beetje blendde met een kwastje. Dit is een hele eenvoudige look, maar je kan echt heel veel kanten op met het Following Your Heart palette! Het oogpotlood is ook echt een musthave!

Deze producten zijn onderdeel van de Happy Girls Are Pretty Trend Edition en zijn maar beperkt te koop bij Kruidvat en Trekpleister. Het oogschaduwpalette kost €3,49 en het oogpotloodje kost €1,99

Overmorgen komt deel twee online van deze Trend Editon: de contour kit en de blush!

 

 

 

Een gedachte over “Essence Happy Girls Are Pretty – Deel 1

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s