Getest: Aftershave Balm Als Primer?!

Als je NikkieTutorials niet volgt zul je misschien een beetje raar opkijken bij het zien van dit bericht. Aftershave Balm? Je bent toch een beautyblog voor vrouwen? Klopt helemaal. Een tijdje terug kwam YouTuber Nikkie in haar “Hits and Oh God No’s” met de Nivea Aftershave Balm, die fantastisch zou zijn als primer. Als Nikkie het zegt, dan is de kans heel groot dat het ook echt zo werkt. Ik werd nieuwsgierig en probeerde het uit. Benieuwd of het werkt? Lees verder voor meer!

SAMSUNG CAMERA PICTURES

Nikkie kan het je zelf heel goed uitleggen in dit filmpje:

Voor wie het niet kon volgen, leg ik het nog even uit. In de normale Nivea Aftershave Balm zit als hoofdingredient Glycerine. Glycerine voedt je huid, maar plakt ook een beetje en zorgt ervoor dat andere dingen beter aan je huid plakken. Als je dit dus als primer gebruikt zou je foundation veel beter moeten blijven zitten. Omdat je je huid ook extra verzorgd zul je op den duur ook nog een mooiere huid krijgen.

Er zijn verschillende varianten te koop, maar je moet de meest normale variant hebben. Zonder alcohol, zonder verkoelen effect en dat soort dingen. Het eerste ingredient op de lijst moet “Glycerin” zijn, dan zit je goed. Ik kocht een veel te grote fles, maar er zijn ook mini’s te koop bij Etos. Met een fles van 100 ml ga je echt een eeuwigheid doen.

Ik werd in ieder geval al heel blij van het doosje dat om de verpakking zit. Die kleuren en simpele letters zijn niet zo mijn stijl (ik ben dan ook alles behalve de doelgroep voor dit product), maar dat er zelf om een mannenproduct een doosje zit doet me goed 🙂

SAMSUNG CAMERA PICTURES

Aan de informatie op de achterkant hebben we natuurlijk niet zoveel omdat we hem hier niet voor gebruiken. Maar toch fijn om te weten dat hij werkt tegen irritaties en de huid verlicht.

SAMSUNG CAMERA PICTURES

Dit is echt een enorme fles. Er is ook een mini te koop bij Etos: ga daar voor, want dit krijg je nooit op. Het is ook niet echt een handig formaatje voor in je toilettas, maar mannen zetten dit waarschijnlijk toch op hun badkamerrekje en maakt dat verder niet uit.

SAMSUNG CAMERA PICTURES

Oké, ik snap dus niet hoe mannen dit doen. Deze opening is zo groot, hier kan ik niet mee doseren. Zelfs als ik het kleinste beetje eruit krijg, heb ik nog teveel. En dan te bedenken dat mannen niet eens hun hele gezicht insmeren. Als je kan, koop dan het kleine flesje, daar gaat doseren waarschijnlijk een stuk beter mee.

SAMSUNG CAMERA PICTURES

De balm voelt koel. Het is zo’n substantie die je heel ver uit kan smeren omdat het heel waterig wordt. Ik vind dit in ieder geval een stuk fijner dan een primer vol met siliconen. Dit voelt fijn en er blijft niet zo’n vies laagje achter.

De belangrijkste vraag: werkt het?

Ja! Het werkt echt goed! Sowieso is mijn huid veel beter gevoed en merk ik echt verbetering in mijn huid. Die glycerine plakt inderdaad een beetje, maar niet vervelend. Mijn foundation brengt veel makkelijker aan en krijg ik veel mooier geblend. De primer heeft een licht matterend effect, waardoor mijn L’oréal True Match net iets minder glimt. Mijn foundation blijft ook echt beter zitten. Ik merk vooral verschil wanneer ik deze nu niet meer gebruik. Dan ziet mijn foundation er echt minder goed uit.

Ik had dit wel op foto vast willen leggen, maar dan is het effect niet goed te zien. Thank you NikkieTutorials, ik vind dit echt een super ontdekking! Die fles gaat echt voor eeuwig mee. Test geslaagd, dit werkt!

Je kan de Nivea Aftershave Balm (grote verpakking) in huis halen voor ongeveer €10,-, maar er zijn vaak acties waardoor hij goedkoper is.

 

7 gedachtes over “Getest: Aftershave Balm Als Primer?!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s