Persoonlijke Update: Nieuwe ronde, nieuwe kansen

Ik weet dat ik op AA Beautyaddicts eigenlijk weinig vertel over mezelf. Toch leek het me leuk om weer eens wat over mezelf te vertellen, of eigenlijk meer wat er de laatste tijd heeft gespeeld in mijn leventje en wat me de komende tijd te wachten staat. Ook als test, als jullie het leuk vinden, wil ik mijn blog wat persoonlijker maken en meer van mezelf laten zien. Zo komen jullie erachter wie die persoon achter de blog eigenlijk is. Lees verder als je benieuwd bent hoe het met me gaat!

best-love-quotes-new-year-new-feels-new-breathe-new-chances

Het nieuwe schooljaar (of in mijn geval: collegejaar) is weer begonnen. Vorig jaar begon ik aan de studie Pedagogische Wetenschappen in Amsterdam. Echt een super leuke studie en ik heb afgelopen jaar wel geleerd dat daar mijn toekomst ligt. Mijn eerste jaar liep alleen iets anders dan gepland, waardoor het me niet gelukt is mijn Bindend Studie Advies te halen. En geloof me, daar baalde ik enorm van. Heel lang had ik niet om daar verder bij stil te staan, want ik moest bepalen wat ik dan wilde. Voor mij stond vast dat ik absoluut (ortho)pedagoog wil worden later. Dus ben ik deze week begonnen aan de bachelor Psychologie. Dat lijkt veel op elkaar en daardoor kan ik gewoon mijn weg volgen, alleen via een ander pad. En omdat ik aan dezelfde uni blijf, dezelfde faculteit en bij dezelfde studievereniging, verandert er weinig in mijn leven. Maar toch maak ik weer een frisse start.

Meer dan ooit voel ik de druk om dit jaar te presteren. Als ik dan toch overnieuw moet beginnen (niet helemaal, ik mag een aantal vakken skippen en daar tweedejaars vakken volgen), wil ik het ook wel goed doen. Ik weet dat ik het kan, dat het in me zit, nu moet ik het nog laten zien. Ik ben me nu vooral ook nog aan het voorbereiden, hoe ga ik het plannen? Waar werk ik het fijnst? Hoe vind ik de balans tussen mijn sociale leven en de uni?

Ook ben ik deze week begonnen met sporten. Pilates en Bodyshape, om precies te zijn. Ik wilde al langer een abonnement afsluiten bij de sportschool, maar verzon steeds smoesjes. Deze week heb ik wat geprobeerd en ik ben enthousiast! Ik kan niet wachten om de eerste resultaten te zien. Begrijp me niet verkeerd, afvallen ofzo hoef ik niet. Nee, ik wil spieren, meer kracht en conditie. Ik heb al jaren niet gesport en ik ben het een beetje zat om steeds hijgend bovenaan een trap te staan. Ik merkte al dat dit een fijne afleiding is van mijn schoolwerk en ik hoop dat als mijn lichaam wat gezonder wordt dat ook helpt bij mijn concentratie en ritme.

En verder wil ik dit jaar lekker blijven bloggen. Het blijft zo leuk om te doen! Ik vind het ook altijd een fijn ontspanmoment om lekker weg te tikken over een nieuw product. Ik ben voor mezelf wel aan het nadenken wat ik allemaal nog meer kan schrijven naast reviews, om de blog wat meer gevarieerd te houden. Mijn bezoekersaantallen groeien iedere dag en dat is zo leuk om te zien! Ik heb af en toe wat moeite met een ritme in mijn blogpost te houden. Ik wil het liefst om de dag (minimaal) een post online, maar mijn leven is soms toch te druk en dan schiet het er bij in. Ik hoop dat als de colleges dadelijk weer even begonnen zijn en alle drukt een beetje voorbij is, ik weer in een lekker ritme kan komen en daar het bloggen bij kan pakken.

Een nieuwe start dus. Nieuwe ronde, nieuwe kansen. Om dit jaar dingen net even anders aan te pakken. Om flink aan school te werken en ook aan mezelf. Door te sporten, veel leuke dingen te blijven doen en tijd te nemen voor mezelf. Ik hoop dat ik aan het einde van het jaar kan schrijven dat dit het beste schooljaar ooit was!

 

Liefs,

Amelie

2 gedachtes over “Persoonlijke Update: Nieuwe ronde, nieuwe kansen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s