Review: Catrice Sense of Simplicity LE Bouncy Eyeshadow “Strike A Rose”

Er ligt weer een nieuwe collectie van Catrice in de schappen! Ik vind de verpakkingen prachtig, de producten vond ik er wat minder spannend uitzien. De bouncy eyeshadow trokken wel mijn aandacht, dus die nam ik één mee. Ik vind de structuur van dit soort oogschaduws altijd zo grappig aanvoelen en mijn ervaring is dat het ook fijn werkt. Hoe zou dat bij deze zijn? Lees verder om erachter te komen!

SAMSUNG CAMERA PICTURES

Alle producten uit de Sense of Simplicity Limited Edition hebben een verpakking met schuine streepjes. Dat vind ik leuk bedacht en maak het specialer om de producten te kopen (onder het mom van ‘collector’s item’). De kleur van het potje is dezelfde kleur als de oogschaduw, zo vind je hem makkelijk terug in je stash.

SAMSUNG CAMERA PICTURES

Op de achterkant vinden we zoals gewoonlijk een stickertje met informatie. De kleur is C01 Strike a rose. Er staat bij “contains carmine”, heel goed dat Catrice dit erbij zet. Karmijn is een kleurstof die gewonnen wordt uit insectjes, daardoor is deze oogschaduw dus niet vega-proof. Verder is Catrice dierproefvrij en dus heel diervriendelijk, fijn dat nu duidelijk zijn dat ze een dierlijk ingrediënt hebben gebruikt.

SAMSUNG CAMERA PICTURES

De bouncy eyeshadow komt in een rond potje en heeft dezelfde grootte als de gelliners van Catrice. Je krijgt 4,5 gram en dat is veel, daar kun je een hele poos mee vooruit! De kleur is babyroze, heel zacht en koel van ondertoon. Dit lijkt me een mooie basiskleur, maar ook mooi als je geen zin hebt in een uitgebreide look. Een veegje van deze kleur en je lijkt toch wat opgemaakter en wakkerder!

De structuur is heel gek. Hij duwt inderdaad een beetje in, hij veert alleen niet terug (dus bouncy is ‘ie niet helemaal). Hij lijkt een beetje gummy, je kan de oogschaduw een beetje verdelen en kneden lijkt wel. Je kan met je vingers of met een kwast gemakkelijk product oppakken. Als je hem verdeelt en blendt lijkt hij wat poederiger te worden en werkt hij net als een normale oogschaduw.

SAMSUNG CAMERA PICTURES

De oogschaduw geeft echt mooie dekking en pigment en is nog verder op te bouwen. De kleur is heel koel en hoewel ik echt warm van ondertoon ben staat hij wel mooi. Hij frist mijn blik echt op. De oogschaduw blendt mooi en snel. Hij blijft goed zitten, een oogschaduwbasis is wel nodig, maar hij gaat niet sneller glijden.

SAMSUNG CAMERA PICTURES

Dit is de oogschaduw helemaal uitgeblend op mijn oog (zonder basis en zonder geëpileerde wenkbrauwen 😉 ). Dit geeft een mooi en subtiel waasje, net wat extra ‘umph’ aan je ogen. Je kan hem minder ver uitwerken of opbouwen voor een sterker effect (zoals bij de swatch). Dan krijg je een mooie, dekkende roze-zilveren tint.

Ik vind het een fijne oogschaduw, die mooi als basis is en fijn werkt. De structuur is apart en dat maakt hem extra leuk om te gebruiken. Hij blijft goed zitten, blendt mooi en je krijgt veel inhoud. Er zijn ook nog twee andere kleuren verkrijgbaar: een licht grijze tint en een donkergrijs/zwarte tint.

De Sense Of Simplicity Bouncy Eyeshadow zijn voor €3,99 te koop bij Kruidvat.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s