Review: Catrice Liquid Camouflage Concealer

Als je mijn wishlist vorige week hebt gezien, weet je dat de Urban Decay Naked Skin Concealer hoog op mijn lijstje staat. In het nieuwe assortiment van Catrice zit echter iets wat er op zou moeten lijken, of dat zo is ga je vandaag zien! De beloftes klinken goed en de verpakking lijkt er al wat op, dus ik was razend benieuwd! Lees vlug verder als jij ook nieuwsgierig bent geworden!

SAMSUNG CAMERA PICTURES

De Liquid Camouflage High Coverage Concealer is sinds een paar weken te koop, ook in het kleine schap. Hij viel me gelijk op en ik moest gelijk aan Urban Decay denken.

De verpakking vind ik er goed uitzien, best wel chic. Eigenlijk is het precies dezelfde verpakking als hun lipgloss. Dit werkt makkelijk, niet zo hygienisch, maar is ook weer makkelijk mee te nemen.

SAMSUNG CAMERA PICTURES

Catrice belooft best wel veel met deze concealer. Het zou een vloeibare, hoog dekkende formule zijn, die perfect is voor donkere kringen, plekjes en zelfs tattoo’s (!). Catrice zegt dat je hem met kleine beetjes aan moet brengen, goed moet laten drogen en meer kaan aanbrengen waar nodig.

image

De applicator is een vrij grote doe foot tip, net als lipgloss. Ik vind dat zelf heel prettig werken om aan te stippen en je kan er goed lijnen mee zetten. Op de tip zit meer dan genoeg concealer om je hele gezicht te doen.

image

De concealer is verkrijgbaar in slechts twee kleuren. Dat vind ik wel wat weinig. De lichte kleur is écht heel licht, maar kleur twee, die ik heb, is ook erg licht. Ik was zelf best wel bang dat ‘ie toch echt te licht zou zijn. Echt heel goed van Catrice dat ze kleuren op de markt brengen voor de Sneeuwwitjes onder ons, maar nu zijn ze de zongebruinde dames een beetje vergeten.

De substantie is zoal je eigenlijk van concealer verwacht, zwaarder en iets dikker dan foundation, vloeibaarder dan een stick (zoals deze). Hij smeert goed uit, maar is wel een klein beetje droog. Ik ben bang dat ik hier wel snel droogtelijntjes in ga zien. Bij het opbouwen moet je ook een beetje oppassen, anders ga je velletjes zien.

concealer

Verder doet hij het perfect! Ik heb hem hier over bijna mijn hele gezicht gebruikt en ik vind dat effect mooi. In het echt is ‘ie wel wat te licht, maar misschien dat hij in de winter beter matcht. Hij frist mijn blik op, dekt goed op rode plekken en oneffenheden en laat me er vrij flawless uitzien. Met foundation eronder is het helemaal egaal en licht het onder mijn ogen nog mooier op. Met de droogte valt het mee, aan het eind van de dag “creast” het wel wat, maar niet dramatisch of veel meer dan ik met andere concealers heb.

Al met al ben ik toch wel heel erg verrast door deze concealer! De verpakking vind ik mooi en werkt prima, de substantie is goed genoeg, het effect is mooi. Hij licht op, hij dekt goed en trekt niet te veel in de lijntjes. De kleuren kunnen wat beter, één of twee donkerder tinten erbij zou niet overbodig zijn.

De Liquid Camouflage High Coverage Concealer van Catrice koop je bij Kruidvat voor €3,59

 

 

7 gedachtes over “Review: Catrice Liquid Camouflage Concealer

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s