5 Picks: Relaxmomenten

Maandagochtend, tijd voor een nieuwe 5 Picks! Ik heb een hele drukke week achter de rug en nog een paar hectische dagen te gaan als Mentormama bij de VU Introductiedagen, maar gelukkig is het me toch gelukt dit bericht op tijd af te krijgen! Om in die sfeer te blijven deel ik vandaag mijn tips voor ontspanning, relax-momentjes en time-outs. Om even lekker tot rust te komen. Perfect voor een rustig avondje voor je weer in de drukte van school of werk moet, of om de eerste dagen lekker van je af te laten glijden. Lees meer voor mijn 5 favoriete relax-momentjes!

  1. Badderen

Ik ben zo iemand die eigenlijk nooit van badderen hield, omdat ik me snel ging vervelen. Ook ben ik iemand die niet zo graag haar boeken nat ziet worden of een laptop mee de badkamer in durft te nemen. Daarom plan ik een enorme beauty-routine in en kan ik dan doen in bad. Ik was uitgebreid mijn haar, inclusief haarmasker, smeer een maskertje op mijn gezicht na hem uitgebreid gereinigd te hebben. Ik scrub mezelf van top tot teen (dat doe ik echt te weinig). Ik speel wat met het schuim, kies een lekkere badschuim uit (Snow Fairy van Lush is mijn ultieme favoriete bad-geur), of speel wat met Fun van Lush. Als ik dat allemaal gedaan heb ben ik zo wel even verder. Ondertussen ben ik druk genoeg om even niet aan school, werk, drama en stress te denken. Als mijn lichaam weer helemaal schoon, fris en fijn voelt, voel ik me ook gelijk een stuk fijner.

2. Beautyshoppen

Ik houd niet echt van kledingshoppen, maar voor een goede beauty-shop sessie mag je me ’s nachts wakker maken! Als ik echt stress heb, me niet goed voel, ergens mee in mijn hoofd zit, ga ik even de stad in en speur ik alle winkels af. Ik test veel, mijn armen zitten vol met swatches en vaak ga ik met volle tassen vol make-up naar huis. Ik als beautyliefhebber kan helemaal op gaan in een make-up schap, ik ken alle winkels en zie dus gelijk nieuwe producten staan. Ik kan uren lang twijfelen tussen geurtjes, snuffelen in bakken, nieuwe kleurtjes ontdekken. Ik ga er zo in op, dat ik eigenlijk alles om me heen vergeet. Als ik verdrietig ben ga ik meestal naar de stad, dat werkt het beste.

SAMSUNG CAMERA PICTURES

3. Een goed boek

Ik ben echt een boekenwurm. Ik heb echt veel te weinig tijd om te lezen en daar baal ik best wel van. In een goed verhaal duiken vind ik heerlijk! Ik leef me ook heel snel in in personages, waardoor ik mezelf even vergeet. Liefst in de zon, maar op een fijne bank kan ik uren wegdromen en omdat ik meestal dan ook mijn boek uit wil lezen, heb ik even niks anders aan mijn hoofd.

4. ASMR

Als je fan bent van Mascha ken je het misschien wel: ASMR filmpjes op YouTube. Het is een beetje zweverig en vaak, maar ik voel en ervaar het echt en heb er veel baat bij. ASMR zijn filmpjes waarin mensen zachtjes praten en met hun vingers geluidjes creeeren. Bij een trigger ervaar je een soort tinteling door je hoofd, alsof je kippenvel op je achterhoofd krijgt. Dat voelt heel fijn. Ik ontspan helemaal door de triggers en doordat de video’s vaak heel rustig zijn. Dit helpt me ook goed als ik lastig in slaap kom.

5. Eten

Omdat ik zo dol ben op eten, is eten ook echt ontspanning voor me. Niet dat ik helemaal relax als ik een broodje eet, maar het maakt dingen leuker en draaglijker. Een snack bij het leren, mezelf trakteren op een lekkere lunch of uitgebreid eten vind ik gewoon heel fijn. Ook vind ik het een goede pauze om even de tijd te nemen voor lekker eten, om daarna weer opgeladen en voldaan verder te kunnen met bijvoorbeeld schoolwerk. Een bakje eten naast mijn boeken maakt het allemaal leuker!

Hopelijk hebben jullie hier nog iets aan gehad, als je school nog niet begonnen is: geniet van je laatste vakantiedagen! Voor de rest, veel succes dit schooljaar!

Een gedachte over “5 Picks: Relaxmomenten

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s