Review: I Heart MakeUp Selfie Palette

Een tijdje terug kon je bij Kruidvat als een groot palette van Make-Up Revolution kopen, toen kwam het nieuws dat Etos en Kruidvat zowel Makeup Revolution als I Heart Makeup gaan verkopen en nu verblijd Kruidvat ons met vier verschillende paletten van I Heart Makeup. Ik moet je eerlijk bekennen dat ze me in de winkel qua kleuren een beetje teleurstelde, dus ik nam er maar één mee. Het Selfie Palette maakte me wel nieuwsgierig, alleen al door de opvallende verpakking. Maar zou het ook iets zijn? Is het mijn geld waard? Lees vlug verder om daar achter te komen!

SAMSUNG CAMERA PICTURES

Het was gewoon niet goed op beeld te krijgen, zo fel en neon als dit doosje is! Opvallen doet hij zeker! In het doosje zit ook een gratis oogschaduwbasis. Die zit niet in het palette vast, maar echt los erbij in het beschermdoosje.

SAMSUNG CAMERA PICTURES

Op de achterkant van het doosje staat een afbeelding met de kleuren in het palette. Die foto is een beetje misleidend, in het echt zijn de kleuren toch wat anders, dat laat ik verderop in de blogpost zien.

SAMSUNG CAMERA PICTURES

Dit is de oogschaduwbasis. Die zit een simpel klein lipgloss-achtig verpakkinkje. Het is echt een kleintje, dus handig om mee te nemen en een leuk extra’tje. De roze letters vind ik leuk!

PicMonkey Collage

De applicator is een zogenaamde doefoot. Dat lijkt op een lipglossapplicator. De primer is best wel glanzend, maar ook vrij dun van structuur. Als je deze uitwerkt blijven er hooguit een paar glittertjes achter, verder zie je er niks van. Daar zit ook een probleem, hij houdt het niet zo heel lang uit. Voor een paar uurtjes is deze primer prima en het helpt je oogschaduw wel wat intenser te maken, maar het laat je oogschaduw niet veel langer zitten.

SAMSUNG CAMERA PICTURES

Dan op naar het palette zelf! De verpakking heeft een soort holografische bovenkant, waardoor hij in verschillend licht wat anders verkleurt. Met grote letters staat er #SELFIE. I Heart Makeup gaat lekker mee met de tijd, ik ben wel benieuwd of ik met dit palette een mooie selfie kan maken! Ik vind het leuk bedacht, zo’n soort verpakking had ik nog niet in mijn stash.

SAMSUNG CAMERA PICTURES

Aan de binnenkant zit een grote spiegel, wat het palette gelijk handiger maakt om mee te nemen. Ook zit er een sponsapplicator bij, leuk als je die gebruikt. Ik had zelf liever een kwast gezien, maar dat zou het palette ook duurder hebben gemaakt en blijkbaar denken merken nog steeds dat deze veel gebruikt worden. De kleuren worden beschermd door een folie’tje met de namen erop. Altijd handig als er namen bij zitten voor tutorials en dergelijke en ik vind het ook leuk dat een merk daar extra aandacht aan besteed.

SAMSUNG CAMERA PICTURES

De kleuren doen me een beetje denken aan Naked 1, vooral door die blauw-grijze tinten. Het zijn voornamelijk mooie, bruine natuur-tinten. Dat is altijd handig en veel van die kleuren staan iedereen. Ook zitten er twee matte tinten in, voor mij is een look ook eigenlijk niet compleet zonder wat matte. Dat helpt altijd met blenden en diepte creëren.

SAMSUNG CAMERA PICTURES

De pigmentatie is echt top! Wel is het, net als bij veel andere budget merken, niet de allerbeste oogschaduw. De kleuren zijn heel los, omdat de oogschaduws zo zacht zijn. Fall-out alert dus! Maar met deze mooie kleuren leek het me in ieder geval niet moeilijk om een look te maken.

SAMSUNG CAMERA PICTURES

Nou, dat viel dus ook een beetje tegen. De kleuren brengen op zich goed aan, maar zodra je gaat blenden gaat dat iets te snel. Dat is vaker het probleem met zulke losse kleuren, het blendt dan zo snel dat het één kleur wordt. Ik heb de donkerste kleur met een nat kwastje aangebracht als eyeliner, dat vond ik wel een mooi effect geven en dat gaat juist met die losse oogschaduws heel goed, omdat het goed mengt met water.

Al met al is dit zeker geen slecht palette. De pigmentatie is top en het ziet er allemaal echt heel leuk uit. Wel zijn de oogschaduws heel los en blenden ze daardoor snel en krijg je eerder fallout, maar voor een budget palette is dat nier verkeerd!

Het palette bestel of koop je voor €5,99 bij Kruidvat of Beauty88

Een gedachte over “Review: I Heart MakeUp Selfie Palette

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s