Review: Inglot Palette (Zelf Samengesteld)

Ik ben echt alweer een hele poos terug uit Polen & Tsjechië, maar om onverklaarbare reden is het er nog niet van gekomen om een review te schrijven over één van mijn leukste aankopen. Ik kocht een eigen samengesteld Inglot palette, wat een Pools merk is en daar dus ook goedkoop is. In de tijd dat Inglot door Nederland verspreid zat heb ik nooit de kans gehad er iets te kopen, maar nu wel. Ben je benieuwd naar de review? Lees dan verder!

SAMSUNG CAMERA PICTURES

In Nederland betaal je echt meer dan 40 euro voor een palette van Inglot met vijf oogschaduws, in Polen was ik ongeveer 20 euro kwijt! Nu Inglot weer een beetje terug is (onder andere bij Cosmania in Amsterdam) is het jammer dat het zo duur is, want het is een goed visagistenmerk dat eigenlijk best wat meer liefde verdient.

SAMSUNG CAMERA PICTURES

 

De winkel van Inglot zag er al prachtig uit, maar de verpakkingen doen er zeker niet voor onder! Alle oogschaduws, doosjes en andere producten komen in mooie, chique doosjes. De doosjes lijken op elkaar, maar er staat goed op welke oogschaduw wat is. Inglot geeft geen namen aan haar oogschaduws, maar nummers.

PicMonkey Collage15

Inglot heeft altijd een aantal standaard palettes, maar ze staan vooral bekend om hun Freedom System. Je koopt een palette (of besteld ergens anders een magnetisch palette) en kiest de oogschaduws uit die je zelf mooi vindt. Voordeel daarvan is dat je alle kleuren graag gebruikt of mooi vindt en niet blijft zitten met één of twee kleuren die je minder vindt. Ik vind het lege palette er al super mooi uitzien. Het gemaakt van zwart, matte kunststof, wat heel stevig aanvoelt en er strak uitziet. Het deksel is van matte glas-achtig materiaal gemaakt, waarom steeds “Inglot” staat gedrukt. Het deksel blijft op zijn plek door magneetjes, die vrij sterk zijn. Je hoeft echt niet bang te zijn dat dit zomaar opengaat, zeker niet sneller dan een normale klikdeksel. Door de magneten kan je heel leuk stapelen als je meerdere paletten hebt, die “plakken” dan aan elkaar.

PicMonkey Collage11

De eerste kleur die ik uitzocht is een matte, gelige kleur. Deze kleur lijkt enorm op Urban Decay’s Foxy, die ik iedere dag gebruik als basiskleur. Zo’n kleur is altijd handig om te hebben en helpt enorm bij het blenden van je look. Bij iedere oogschaduw komt een boekje, met daarin de ingredienten. De oogschaduw is nog extra beschermd in een plasticje, de kans dat deze oogschaduws stuk gaan is heel klein!

PicMonkey Collage12

Een ooglook is bij mij ook eigenlijk niet compleet zonder een matte, donkerbruine kleur. Zo’n tint is ontzettend handig in een heleboel verschillende looks, onder het oog of in de crease bijvoorbeeld. Ik gebruik enorm  veel van dit soort tinten. Ik vond het een mooie, bruikbare, diepe kleur.

PicMonkey Collage14

Kleur 145 staat niet zo goed op de foto hier, maar het is een bronsachtig, bruine kleur met goude en bronze glittertjes. Ik vind dit soort tinten altijd heel mooi op het bewegend ooglid, maar als je weinig tijd hebt is zo’n kleur ook op zich al heel mooi.

PicMonkey Collage18

Dit is een zalm-peachy roze kleur met gouden glittertjes en glans. Echt een kleur die ik heel graag draag, zeker ook als highlight in de binnenste ooghoek en op het ooglid. Dit is zo’n kleur die ik heel mooi vind om te combineren met bruine tinten.

PicMonkey Collage13

Ook wilde ik graag nog een drie-kleuren mono. Met alleen deze tinten kun je eigenlijk al een look maken. De vakjes zijn net groot genoeg om met je kwast in te kunnen. Ik vind dit ook een mooie combinatie om je crease uit te werken en echt diepte te creëren.

PicMonkey Collage17

Bij elkaar ziet dat er dan zo uit! Ik vind dat het een mooi, compleet palette is geworden. Het zijn kleuren die ik vaak zal pakken en ik vind de match goed gemaakt. Bij Inglot hebben ze magnetische plankjes liggen waarmee je gemakkelijk de kleuren langs elkaar kan houden. Zo zie je in de winkel al goed hoe de combinatie uit gaat pakken.

SAMSUNG CAMERA PICTURES

Ik wist het natuurlijk in de winkel al, maar het pigment is echt top! Zelfs van de kleine vakjes in de laatste mono geven zoveel kleur af! Ik vind de glansjes in de tweede en derde kleur echt heel mooi! Je ziet dat de eerste tint wat los is, maar daar heb ik op mijn oog ook niet zoveel van nodig als hier (die fungeert alleen als matterend/egaliserend basislaagje).

SAM_0650

Hier gebruikt ik het palette (de wenkbrauwen zijn hier door iemand anders gedaan). Dit soort looks draag ik graag in de zomer, omdat het zo mooi warm en glanzend is.

Ik wilde ook eens voor de grap proberen om een look te filmen. Dat is nog niet zo’n groot succes, maar ik wilde hem wel delen. Het filmpje is geen topkwaliteit en hij is zwaar overbelicht, maar wie weet geeft het toch een beter beeld van het palette. Ik hoor graag wat jullie ervan vinden!

Ik ben in ieder geval heel erg blij met mijn Inglot palette! Ik vind de kleuren mooi en praktisch en ik pak hem er vaak bij. Ik vind de verpakking top en de kleuren zijn van goede kwaliteit. Heb jij al eens iets van Inglot geprobeerd?

 

 

Een gedachte over “Review: Inglot Palette (Zelf Samengesteld)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s