TAG – High End vs. Low Budget

Er waant weer een hele leuke Tag rond in de beautyblogger-scene: de High End vs. Low Budget Tag. En die is me op het lijf geschreven! Ik review heel veel low budget producten, maar trakteer mezelf ook best regelmatig op een luxe product. Ik kan echt niet kiezen wat ik fijner vind hoor! Vandaag dus een Tag met vragen rondom dit dilemma! Ben je benieuwd wat ik allemaal heb en wat ik fijner vind? Lees dan verder!

SAMSUNG CAMERA PICTURES

1. Heb je het meest low-budget of high end producten in je collectie?

Ik heb meer low budget. Ik heb echt best veel high end, maar ik vertelde het eerder deze week nog aan een vriendin: zeker 80% van mijn collectie is low budget. Niet gek natuurlijk, ik koop veel eerder een low budget product, daar denk ik echt veel minder over na. En uiteindelijk is die 20% evenveel waard als de 80% low budget, wat toch een gek idee blijft. Maar ik heb echt veel meer low budget, omdat heel veel low budget producten echt prima van kwaliteit zijn. Ik vind het ook super leuk om low budget dingen te testen en ik vind het een leuke uitdaging om producten te vinden die net zo goed zijn als hun dure tegenhangers.
2. Low-budget of high end mascara?

Toch wel high end. Ik gebruik op het moment een budget mascara van Essence, maar de allerbeste mascara voor mij is de Estée Lauder Sumptuous Extreme. Die ga ik zeker nog eens kopen als mijn huidige op is. Ik heb ook onwijs fijne mascara’s gehad van Dior. Ik was vroeger fan van de Colossal van Maybelline, maar die had ik laatst en vond ik niet meer fijn. De meeste budget mascara’s doen gewoon niet genoeg voor mijn zielige wimpertjes.

SAMSUNG CAMERA PICTURES
3. Low-budget of high end foundation?

Ergens in het midden. Mijn ultieme favoriet is de L’oréal True Match foundation, daarvoor had ik een favoriet van Maybelline. Sommige foundations van Catrice zijn oké, maar er zijn ook veel mooie luxe merken die geweldige foundations maken. Ik zweef er ergens tussenin!
4. Low-budget of high end oogschaduwpalette?

Dit is niet lastig en jullie vast al wel bekend: high end! (en ja, dat rijmt ook nog eens!) Het blijft voor budget merken toch lastig om fall-out vrije oogschaduw te maken die toch veel pigment afgeeft en niet tot een waas blendt. Ik ben dol op MAC, Urban Decay, Too Faced, Dior, noem maar op! De kwaliteit is vaak gewoon een stuk beter en dan heb ik daar zeker meer geld voor over.

5. Welk product koop jij altijd van een low-budget merk?

Ik zit te denken of ik er een categorie is waar ik alleen budget producten van heb… Ik kwam tot de conclusie dat ik van alles tenminste één high end product heb. De meeste budget producten zijn bij mij denk ik nagellak. Ik heb vrij veel en op een stuk of 5-10 na zijn die allemaal budget. Heel eerlijk, ik merk weinig verschil tussen OPI en Catrice, ik vind het even fijn!
6. En welk product van een high end merk?

Lippenbalsem, de enige categorie waarvan ik zeker weet dat ik er geen budget alternatieven voor heb. Niet gek, want ik zweer bij één lippenbalsem: de Eight Hour Cream van Elizabeth Arden. Echt mijn all time favourite en vaak het enige wat werkt bij mijn droge lippen!

SAMSUNG CAMERA PICTURES
7. Welk product had je altijd van een duur merk, maar heb je verruild voor een low-budget variant?

Ik ga hier voor poeder & concealer. Niet dat die eerst high end waren, maar wel l’oréal/maybelline/die range. Nu heb ik de Stay All Day Transparante poeder van Essence die ik top vind en concealers van Collection en Catrice. Dat werkt net zo goed als die ik hiervoor altijd had, maar dan voor een stuk minder geld!
8. Van dit product begrijp ik niet waarom er nog geen goede low-budget variant is…

Een mooie assige bronzer. Het is welbekend in beautyland dat je het beste kan shapen met een bronzer die een beetje grijzig van ondertoon is, wil je niet veranderen in een oempa-loempa. Maar op de een of andere manier lukt dat budget merken nog steeds niet.
9. Er is geen luxe merk wat aan dit low product kan tippen…

Gelliner van Essence/Catrice. Geen enkele duurdere gelliner die ik heb geprobeerd kan tippen aan deze! Hij is zwart, dekt mooi, is romig en droogt niet uit. De potjes zitten goed vol en is geen betere waterproof-versie op de markt! Verspil je geld niet aan een dure gelliner, dat is echt zonde!
10. Verwen jij jezelf liever met 10 goedkope producten, of met 1 duur product?

Toch wel met één duurder product! De verpakking alleen al is vaak het kopen waard en maakt me al gelukkig als ik er naar kijk. De kwaliteit is ook vaak beter en ik investeer liever in kwaliteit!

Een gedachte over “TAG – High End vs. Low Budget

  1. Lotte | make-up junkie zegt:

    Leuk in gevuld :D. Er is een hele goede low budget bronzer van NYX hij staat bij douglas in de webshop onder de blushes met de naam taupe. Deze kost uit mijn hoofd 7€ 🙂

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s