5 Picks: Kwasten

Tijd voor een nieuwe 5 Picks, de nieuwe serie die ik voortaan iedere maandag op mijn blog post. Vandaag wil ik graag met jullie vijf van mijn favoriete kwasten delen! Ik ben dol op het kopen, testen en reviewen van kwasten, kwasten zijn echt mijn favoriete “producten”. De laatste jaren is mijn collectie dan ook flink gegroeid… Kijk mee naar mijn ultieme favorieten op kwastengebied! Lees verder!

SAMSUNG CAMERA PICTURES


1. MAC 217 Blending Brush

tip

De MAC 217 was mijn eerste dure kwast. Dit is ook echt een essentiële kwast en deze zou ik niet kunnen missen! De kwaliteit is ontzettend goed, hij blijft zacht en vol en mooi (de kwast op de foto was van Anne, nadat ze deze verkeerd had laten opdrogen, maar dat is ook goed gekomen!). Hij brengt kleur heel mooi aan en pakt kleur heel goed op. Hij blendt terwijl je kleur aanbrengt, hij kan echt heel mooi vervagen. Als je een snelle ooglook wilt maken of geen zin hebt ik complexe kwasten-wisselingen: this is your man! Als je alleen de 217 zou hebben kan je eigenlijk alles maken.

2. MAC 224 Tapered Blending Brush

SAMSUNG CAMERA PICTURES

Dit is denk ik één van de beste aankopen van afgelopen (school)jaar. Ik kocht deze in November en sindsdien heb ik hem praktisch iedere dag gebruikt. Dit is echt een ideale blendingbrush om lijnen te verzachten. Hij kan nog veel meer: concealer, highlighter, setten van poeder onder mijn ogen, maar ik gebruik hem eigenlijk alleen voor blenden. Het groffe blendwerk doe ik met een vollere en stevige kwast, het verzachten van lijnen en samen laten komen van het geheel met de MAC 224. Geen goedkope kwast, maar wel een hele goede investering!

 

3. Real Techniques Pointed Foundation Brush

SAM_5625

Nu gebruik ik veel de mini beautyblender, maar daarvoor en on the go gebruik ik heel graag de Pointed Foundation Brush voor mijn concealer. Door het puntje kom je heel gemakkelijk in de binnenste ooghoek. Door de platte vorm kan je concealer heel mooi inwerken door deppende bewegingen te maken. Door de vorm kan je ook heel mooi je concealer in een soort driehoek aanbrengen, waardoor je een highlightend effect krijgt. De kwast is synthetisch, wel zo handig met concealer want dan krijg je hem makkelijk schoon.

4. Real Techniques Setting Brush

SAM_5626

Als je me langer volgt weet je hoe dol ik ben op highlighter (en dan ken je mijn liefde voor NARS Albatross). Deze kwast is mijn favoriet op highlghter-gebied. Ik gebruikte hem in het begin alleen voor poeder onder mijn ogen, tot ik ontdekte hoe perfect de vorm en grootte is voor highlighter. Hij kan echt precies aanbrengen op de jukbeenderen zonder je hele wang te laten glimmen. Met het puntje sweep ik ook nog altijd langs het wenkbrauwbot voor een extra highlight. De kwast is ook zo lekker zacht!

5. Ecotools Angled Eyeliner Brush

SAM_6660

Ik had altijd één grote favoriet voor mijn wenkbrauwen, van Catrice, daar had ik er twee van en in een maand was ik ze opeens allebei kwijt. Ik had niet zoveel zin om gelijk een nieuwe kwast te kopen dus ging ik eerst op zoek in mijn eigen stash. Ik heb verschillende schuin afgesneden kwastjes en uiteindelijk vond ik deze het fijnst. Hij pakt goed kleur op en is dun genoeg om haartjes te faken. Hij werkt precies en kan de kleur netjes aanbrengen.

Wat zijn jouw favorieten?

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s