Review: Mini Beautyblender Dupe

Afgelopen jaar bracht Beautyblender ook een mini-variant op de markt. Die zou dan bedoelt zijn voor concealer en moeilijk bereikbare plekjes. Ik was heel benieuwd of het zou werken. Op het web las ik veel wisselende reacties en vond hem te duur voor iets waarvan ik niet zeker weet of het lekker werkt. Gelukkig kwam er een goedkope oplossing op mijn weg, via BornPrettyStore kocht ik namelijk een budget-vriendelijke dupe! Ben jij benieuwd of zo’n klein eitje nou fijn is? Lees dan verder!

Even ter informatie:

– De “echte” micro mini Beautyblender kost €19,95 voor twee stuks, omgerekend dus €9,97 per stuk

– Mijn neppe micro mini sponsje kost $1,69, omgerekend €1,55

Dat vind ik zelf nogal een verschil. Ik heb de originele natuurlijk niet getest. Ik kan dus ook niet zeggen of ik die de moeite waard vind en of ik er een tientje voor zou neerleggen. Wat ik vandaag wel ga doen, is wat beter kijken naar de goedkope spons!

 

Omdat je maar heel weinig geld betaalt voor de spons, komt deze niet in een mooie, chique verpakking. Dat verwachtte ik al niet. Je krijg hem wel goed hygiënisch en schoon in plastic zakje, Dat voldoet prima. Zo’n sponsje kan onderweg ook niet kapot gaan dus heeft het niet veel extra bescherming nodig.

 

Als je niet beter zou weten zou je door de bovenste foto waarschijnlijk denken dat het om een normale beautyblender gaat. In het echt, is het een klein eitje wat maar net groter is dan een vingerkootje. Volgens velen ideaal om heel precies te kunnen werken. Nou heb ik daar meestal geen problemen mee, maar wel met concealer onder mijn ogen aanbrengen. Ik krijg al gauw lijntjes en ik krijg het met een kwast niet altijd goed egaal verdeeld. Ik vind een gewone beautyblender daar goed voor werken, maar die zijn nu eenmaal wat te lomp voor de binnenste ooghoek waar het bij mij het donkerst van kleur is.

Het eitje mag dan klein zijn, maar het is nog prima vast te houden. Ik pak hem tussen mijn duim en wijsvinger en kan dan nog prima deppen met het eitje. Het sponsje is lekker zacht, hij is zonder water al goed in te drukken en lekker bouncy. De normale beautyblenders vul je eerst met water en dan groeien ze. Ik heb dat ook met deze mini geprobeerd. Hij groeit een klein beetje, niet de dubbele grootte die op de site staat, maar hij wordt wel wat dikker. Daardoor wordt hij ook wat luchtiger. Ik heb ook gemerkt dat dat net iets fijner werkt dan droog, dat blendt net wat mooier (eigenlijk het effect van zweten op foundation, of een fixing spray).

concealer

De voor- en na-foto geven voor mij een vrij duidelijk beeld, deze mini beautyblender spons geeft echt een heel mooi effect! Ik heb meestal geen dramatische wallen hoor, maar het is ’s ochtends wel wat blauw en heb ik kringetjes die ik het liefst toch wegwerk. Ik vind dat ik met de spons echt heel mooi in het hoekje kom. En beter dan ooit kan ik de concealer mooi blenden in de foundation, ik zie gewoon geen “naad”. Ik vind het er zelf echt heel egaal uitzien en mijn wallen zijn echt mooi bedekt. Doordat je met zo’n sponsje dept en niet veegt blijft de dekking heel goed, maar wordt de concealer wel heel mooi in de huid geblend. Het werkt ook vrij snel en makkelijk, meer dan wat in de rondte deppen hoef je niet te doen!

Je merkt het, ik ben onwijs enthousiast! Ik heb er echt een nieuwe beste vriend bij voor mijn concealer. Ik geloof niet dat de concealer onder mijn ogen ooit zo mooi heeft gezeten! Ik vind het sponsje ook echt top voor plekjes, ik krijg snel velletjes en die vallen door het vochtige sponsje gewoon helemaal niet meer op! Echt, mijn concealer zit zoveel beter!

Ik kan maar een nadeel noemen, maar dat is ook mijn eigen keuze geweest. Ik heb een zwarte versie en die is vrij lastig schoon te krijgen. Ik verwacht dat hetzelfde geldt voor de witte versie. Als je dit een probleem vind is het wellicht handiger om een ander kleurtje te kiezen.

Ik ben echt heel tevreden over deze mini beauty blender en ik zou dan ook echt niet weten waarom ik een vijf keer zo dure versie zou proberen. Ik vraag me echt af wat het verschil zou zijn, want deze werkt echt fantastisch!

De Mini Beauty Blender bestel je gemakkelijk op BornPrettyStore.com voor maar $1,69

 

5 gedachtes over “Review: Mini Beautyblender Dupe

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s