Review: Smashbox Brow Tech “Taupe/Soft Brown”

Na het fiasco in Praag was mijn geliefde Clarins oogschaduw in Hot Chocolate natuurlijk ook verdwenen. Laat dat nou net de perfecte kleur voor mijn wenkbrauwen zijn. En laat Clarins nou ook net zijn oogschaduws veranderd hebben waardoor deze kleur er niet meer bijzit. Ik ging dus naar de Douglas om een nieuwe wenkbrauwpoeder uit te zoeken. Daar liet de visagiste me twee verschillende kleuren zien van Anastasia en Smashbox zien. Ik koos voor Smashbox en vandaag laat ik jullie weten wat ik er van vind!

Ik moet heel eerlijk bekennen dat ik nooit eerder iets van Smashbox heb getest. Toch lees ik er veel goede dingen over en was ik extra benieuwd. De visagiste liet me dus kiezen tussen twee kleuren, waarvan ik deze het best vond passen. Echt een stuk lichter en anders dan gewend was, en ik ben nog steeds aan het wennen, maar ik laat het jullie verder op zien!

De verpakking is vind ik mooi en netjes. Het doosje met de kleuren is klein, dus extra fijn dat er nog een kartonnen doosje overheen zit, dan verdwijnt het minder snel in mijn tas en houdt het het kleine bakje minder kwetsbaar.

Ik heb de kleurencombinatie Taupe/Soft Brown. Er zijn vijf verschillende kleurtinten beschikbaar, kijk wel goed in de winkel, want de kleurstaaltjes op douglas.nl kloppen niet helemaal. Deze tint is niet de donkerste, de visagiste raadde me juist aan om nog een stuk lichter te gaan en zo dichter bij mijn haarkleur (van de haren op mijn hoofd) te gaan zitten.

 

Op de achterkant van het doosje staat nog wat aanvullende informatie. Je krijgt er geen kwastje bij, daarom heeft Smashbox het hier over hun eigen kwast #12. Ik gebruik een schuin afgesneden kwastje van EcoTools. Smashbox raadt aan om de lichte kleur te gebruiken voor invullen van de poeder, de donkere voor definitie en de wax om alles op zijn plek te houden.

Ook staan hier de ingredienten. Zoals je kan lezen is het eerste ingredient van de wax “petrolatum”. Natuurlijk zit er nog mee bij, maar petrolatum is hetzelfde als vaseline. Mocht je dus niet het geld hebben om een echte wenkbrauw-wax te kopen of het onzin vinden, vaseline is een prima vervanger!

 

De wenkbrauwpoeders komen in een klein, rond doosje met een schroefdekseltje. In vind het design heel mooi. Je kan de kleuren zien door het glaasje. Ik vind het matte heel mooi, net als bij NARS. Het blijft lastig schoon, maar ik wel heel chic.

 

Op de achterkant staat geen nieuwe informatie, maar nog wel de kleurnaam. Handig als het opnieuw wilt kopen, maar het doosje kwijt bent.

 

Dan de kleuren zelf. Ik heb niet helemaal het idee dat de kleuren mooi overkomen zoals ze in het echt zijn, maar de foto van de swatches en de wenkbrauw geven een beter beeld denk ik. Je krijgt in ieder geval een donkerdere en een lichtere kleur (links) en een groter vakje met wax. Ik vind de vakjes wel klein, ik denk dat ik deze vrij snel op ga hebben, zeker omdat de lichte kleur écht te licht is en ik dus alleen de donkere ga gebruiken. Wel handig dat de wax er al bij zit, hij is alleen wat lastig schoon te houden zo.

 

Vooraan zie je en heel licht wit-achtig veegje, dat is de wax. Die geeft alleen een beetje glans af, geen kleur verder. Dan volgt de donkere kleur en daarna de lichte. Wenkbrauwpoeders zijn bijna altijd een beetje minder gepigmenteerd dan oogschaduws. Ze hoeven ook alleen maar in te vullen, om echt een nieuwe wenkbrauw te creëren heb je een potlood nodig. Maar voor het invulwerk, is dit zeker genoeg pigment!

 

Natuurlijk zie je op zo’n close up het verschil met mijn echte wenkbrauwhaartjes. Mijn eigen haartjes zijn zwart, dus dat houd ik altijd, want met zwart bijtekenen wordt echt heel hard en onnatuurlijk. Eerste gebruikte ik een donkerbruine kleur, waardoor dat verschil wel iets minder was. Toch vind ik het wel kunnen. Niemand staat zo dicht op je wenkbrauwen dat dit opvalt. Wel maakt dit mijn wenkbrauwen wat lichter en minder hard. Ik vind het zelf best wennen, want ik ben zo’n sterke wenkbrauw gewend.

 

Deze foto zagen jullie eerder deze week al voorbijkomen in een FOTD-artikel, maar hier zie je mijn ‘nieuwe’ wenkbrauwen full face. Het sluit beter aan op mijn haarkleur, lijkt natuurlijker en lichter. Nu in de zomer mijn haar ook een stuk lichter begint te worden, vind ik het wel mooier staan. Misschien dat ik van de winter dan wel weer wat donkerder wil. Ik ben blij met het resultaat!

Het poeder werkt ook fijn, het pakt goed (natuurlijk was dat ook wennen, een lichte kleur zie je veel minder snel dan zo’n donkerbruine). De wax werkt ook fijn. Het laat mijn wenkbrauwen de hele dag in model, laat de kleur goed zitten en het wordt niet hard en plakt ook niet. Het enige nadeel vind ik dat ik niets met de lichte kleur kan. Ik wil er wel wat mee gaan experimenteren en misschien dat hij wel werkt als oogschaduw. De vakjes hadden van mij ook wel wat groter gemogen. De poeder is toch best duur en dan is het zonde dat hij waarschijnlijk snel op gaat, zeker omdat ik ook best veel gebruik.

Ben je nog op zoek naar een goede wenkbrauwpoeder, heb je er wat geld voor over (ik laat jullie binnenkort zien hoe belangrijk wenkbrauwen zijn) en wil je genoeg keuze? Ga dan eens langs Douglas en kijk en laat je adviseren bij Smashbox. Je hebt dit trio voor €22,50, veel geld, maar wel de moeite.

 

 

6 gedachtes over “Review: Smashbox Brow Tech “Taupe/Soft Brown”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s