The Power of Make-Up

NikkieTutorials plaatste eerder deze week een hele inspirerende video op haar YouTube-kanaal. Het zette een beweging in gang, op Instagram op de hashstag #thepowerofmakeup posten meiden van over de hele wereld hun gezicht: de ene helft mét make-up, de andere helft zonder. Lees verder als je meer wilt weten en mijn versie wilt zien!

Nikkie legde in haar video uit dat make-up veel meer is dan dat mensen denken. En dat het haar niet uit maakt of het fake is, dat ze zichzelf nu eenmaal mooier vindt met make-up en het vooral heel erg leuk vindt om te doen.

In haar video zegt ze dat ze de laatste tijd merkt dat veel meisjes tegenwoordig bijna beschaamd zijn als ze zeggen dat ze make-up leuk vinden. Dat je alleen maar make-up zou mogen dragen omdat je op wilt vallen bij jongens, jezelf niet mooi vindt of onzeker bent zonder. Dat het bijna een straf is om make-up te dragen. Ze laat op een hele krachtige manier zien dat make-up gewoon echt leuk is, dat het niet uitmaakt wat of hoe je het draagt en dat er geen regels zijn.

Ik herken mezelf daar wel in. Mensen kijken raar als je een keer een dag géén make-up draagt, of vinden je gelijk oppervlakkig omdat je wel veel make-up draagt. Bij het hospiteren naar kamers heb ik er op gelet, soms vertelde ik wel dat ik een blog heb, soms niet. Je merkt dan voor zo’n groep mensen dat er echt wel mensen tussen zitten die het leuk vinden, maar dat er ook altijd mensen zijn die je raar aankijken. Soms vertel ik dan ook bewust niet dat een blog heb, daar komen ze dan vanzelf wel achter. Het schijnt nog steeds raar en oppervlakkig te zijn om te praten over make-up. Het voelt soms nog steeds ‘awkward’ om te vertellen over mijn blog, terwijl ik zo graag zou willen dat dat niet hoeft, dat het net zoiets is als muziek maken, sporten of series kijken en geaccepteerd wordt als een ‘normale’ hobby. (En voor de toevoeging, op mijn laatste hospitatie, waar ik het dus werd, droeg ik praktisch geen make-up en heb ik mijn blog niet genoemd, of het invloed heeft gehad weet ik echt niet.)

Ik kan me dus volledig vinden in Nikkie’s woorden. Ik draag niet altijd make-up om dingen te verbergen. Ja, ik vind het fijn als mijn huid egaler is en ik voel me misschien ook wel wat zelfverzekerder. Maar de grootste reden dat ik iedere ochtend mijn gezicht versier, is dat ik het oprecht leuk vind. Het is gewoon een creatieve uiting, die toevallig heel veel goeds doet voor mijn gezicht en me een stuk sprekender maakt.

PicMonkey Collage601

Zoals je ziet lift make-up mijn gezicht en ogen. Het maakt mijn ogen opvallender, sprekender en wakkerder. Mijn wenkbrauwen staan een stuk sterker en ik zie er met mijn gezichtsmake-up gezonder uit. Maar naast al dat vind ik het heerlijk om te spelen met oogschaduw, verschillende shape-technieken uit te proberen en nieuwe dingen te leren.

 

 

 

PicMonkey Collage600

 

Voor mijn ogen is het verschil het grootst en ik weet wel hoe ik er het liefst uit zie.

Ja, ik ga zonder make-up over straat. Ja, ik voel me prima zonder make-up. Maar mét ben ik vrolijker, sprekender, begin ik mijn dag met een van mijn grootste hobby’s en kan ik alles van me af schrijven en delen op mijn kleine stukje internet.

 

5 gedachtes over “The Power of Make-Up

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s