Battle of the Beautyblenders: Beauty Essentials (Kruidvat) vs. W7

In mijn onfortuinlijke toilettasje zat mijn geliefde Real Techniques Miracle Complexion Sponge. Die heb ik dus niet meer, maar ik vind het wel heel fijn om een sponsje te hebben als ik mijn foundation doe. Als ik dan ergens te veel aanbreng, iets vlekt of een beetje droog wordt, kan ik het makkelijker uitwerken en weer natuurlijk maken. Ik wilde dus heel graag weer een nieuw sponsje, maar de Real Techniques spons is plots overal uitverkocht (of uit het assortiment gehaald?). Ik ging dus in de winkel op zoek naar een vervanger, maar ik vond er drie. Dat leek me dan weer leuk voor een gecombineerde review, welke van deze budgetvriendjes is mijn nieuwe favoriet? Lees verder als je meer wilt weten!

PicMonkey Collage

Ik begin met de “afwijkende” spons. Deze is van Beauty Essentials (koop je bij Kruidvat) en kost €2,99. Dit niet echt een eitje, maar deze heeft een iets andere vorm. Beauty Essentials zegt er dit over:

“Verzorging: een elegante, dubbelzijdige make-up spons van zacht katoenvelours voor het nauwkeurig, zacht en hygienisch aanbrengen van make-up.”

De spons komt in een simpel plastic doosje, zo blijft de spons hygienisch en beschermd. Verder is het niet heel luxe of iets dergelijks, maar het is prima en voldoet.

beauty essentials roze

Hierboven zie je goed de vorm van de spons. Met het plattere gedeelte kan je grote vlakken uitwerken, met het puntje kan je op kleine en moeilijke plekjes komen. Ik merk gelijk al dat deze spons een beetje harder is dan ik gewend ben. Ook twijfel ik wat over de vorm, hierdoor kan je niet werken met de zijkanten, wat met normale eitjes wel kan. De spons is niet heel erg groot, maar gelukkig groeit hij goed onder water. Hij doet er vrij lang over om water op te nemen, je moet echt best wel een aantal keer uitknijpen en opnieuw laten vullen. De spons wordt dan iets zachter, maar ik vind hem net te hard om goed te werken. Met een zachte spons kan je je foundation het beste uitwerken, en met deze harde lukt dat niet zo goed. Je kan hem alleen tegen de huid aan duwen, maar hij vormt niet mee, dus dat werkt niet.

Deze spons doet me heel erg denken aan het sponsje wat Catrice dit jaar op de markt bracht. Hij heeft niet alleen dezelfde vorm, maar die werd ook niet lekker zacht en bouncy.

beauty essenctials 2

Ik nam bij Kruidvat nog een sponsje mee, ook van Beauty Essentials. Deze heeft de vorm van de klassieke Beautyblender, een eitje dus.

De verpakking is hetzelfde als die van de eerste spons. Gewoon prima, maar niks bijzonders. Deze spons krijgt precies dezelfde beschrijving als de eerste.

collage spons

Ook deze beautyblender heb ik natgemaakt en laten groeien. Ook deze is een stuk harder dan ik had gehoopt. Wel groeit deze flink. Hij wordt echt een stuk boller en ik merk ook dat ik deze vorm gewoon een stuk fijner vind werken. Je kan hier veel beter het hele oppervlak van de spons benutten. Met het vullen van de spons viel me wel op dat hij niet helemaal glad wordt, er blijven wat deukjes in zitten (dat kan je ook een beetje zien in de top op de foto rechtsonder). Dat maakt op zich niet zo veel uit voor de werking, want die is prima. Ik had deze spons graag nog wat zachter gezien, dan zou hij echt best goed zijn, maar voor nu blijft hij wat te hard.

power puff

En dan de laatste: de Power Puff van W7. Deze “Face Blender Sponge” is latex vrij (veel mensen zijn overgevoelig voor latex, dus dan is dit een goede oplossing). Deze heeft weer ongeveer dezelfde verpakking als de Kruidvat-sponsjes, maar hier staat wel een gebruiksaanwijzing op. Hier zeggen ze erbij dat je de spons nat moet maken, en dan al het overtollige water eruit moet knijpen. Ze geven hier ook als aanwijzing mee dat je in het midden van je gezicht moet beginnen en dan naar de buitenkant je foundation moet uitwerken.

sponsje

Deze beautyblender is ook in de vorm van een eitje, zoals het origineel. Ik vind dit wel de minst leuke kleur, deze is wat pastel en flets, ik houd iets meer van roze en felpaars (maar dat is natuurlijk heel persoonlijk). In winkel lagen deze ook nog in het geel, groen en andere felle kleurtjes.

Dit is de zachtste spons van de drie, zoals ik het het liefst heb. Ook deze groeit lekker nadat ‘ie gevuld is met water. Ik vind dit duidelijk de winnaar van de battle. Deze spons “bounced” het beste op de huid. Omdat deze veel beter in te drukken is en ook makkelijker meebuigt op de huid blendt hij de foundation op de meest natuurlijke manier in. Op de vorm na dan, komt deze ook het meest in de buurt van de Real Techniques Miracle Complexion Sponge. Dit vind ik echt een goede budget vriendelijke beautyblender die zijn werk doet zoals het hoort!

Van deze drie beautyblenders zou ik je zeker de W7 blender aanraden, de Kruidvat sponsjes vond ik echt te hard, dus die zou ik eerder overslaan. De sponsjes van Beauty Essentials kosten allebei €2,99 (en zijn dus te koop bij Kruidvat). De W7 Power Puff kost €3,95 (het is dus ook de duurste) en is te koop bij o.a. DA, Op=Op, BigBazar en online winkels.

Advertentie

2 gedachtes over “Battle of the Beautyblenders: Beauty Essentials (Kruidvat) vs. W7

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s