Review: Essence Easy 2 Use Eyeliner Pen

Ik moest er al een tijdje aan geloven: mijn Eyeko eyeliner begon echt op te raken. Al meerdere keren had ik een nieuwe in mijn handen gehad, maar steeds dacht ik “nee, hij gaat nog wel een paar weken mee, dat bespaart me nog even geld.”(Want die eyeliner was zeker niet goedkoop). Nu mijn make-up tasje weg is, moest ik écht een nieuwe, maar ik ben (nog) niet voor de Eyeko eyeliner gegaan. Ik las op andere blogs namelijk goede reviews over een soort dupe van Essence. Ik werd nieuwsgierig en nam hem mee. Lees verder als je wilt weten of deze eyeliner mijn Eyeko-favoriet weet te verslaan.

SAMSUNG CAMERA PICTURES

De Eyeko-eyeliner waar ik het steeds over heb is echt een hele fijne, maar naar mijn idee ook bijzondere eyeliner. Hij heeft geen vilten stift, maar heeft een heel precies kwastje van haartjes. Dat heeft deze eyeliner ook en daarom zouden ze wel eens vergelijkbaar kunnen zijn. Ik hoop het, dat scheelt me best wel wat geld!

De verpakking is zoals je die van iedere eyeliner pen gewend bent. Zelfs de duurste merken maken hun pennen van plastic, dus het is misschien niet heel luxe, maar ook niet minder luxe (als je snapt wat ik bedoel). Essence heeft gekozen voor gouden letters, wat weer eens wat anders is en ik er ook heel mooi uit vind zien. De titel belooft al wat, “easy to use”. Veel mensen vinden eyeliner nog steeds lastig, dus mogelijk is dit een uitkomst voor ze!

SAMSUNG CAMERA PICTURES

Essence zegt het volgende over hun eyeliner: “Eyeliner pen met speciale kwast-haar tip voor super makkelijk en precies aanbrengen. Blijft lang zitten, is smudge-proof en is ophthalomologisch getest.”

SAMSUNG CAMERA PICTURES

Zoals je kan zien heeft deze eyeliner hele kleine haartjes die een puntje vormen. Je moet de haartjes wel een beetje langs de dop halen om ze bij elkaar te drukken in het puntje, maar dan is hij ook echt heel precies en smal. Dit puntje is zoveel smaller dan wat je bij een felt-tip ziet en het is een stuk beweeglijker. Bij vilten stiftjes gaat het vaak ook een beetje rafelen of wordt het minder smal als je hem vaak gebruikt, dit kwastje slijt niet. Je moet wel de stift goed nat houden (met eyeliner), als je eyeliner op is gaan de haartjes waarschijnlijk eerder uit elkaar staan.

SAMSUNG CAMERA PICTURES

Je kan echt zulke mooie lijntjes zetten met deze eyeliner! Het is onwijs strak en diepzwart. Door harder te drukken kan je gemakkelijk dikkere lijntjes zetten.

SAMSUNG CAMERA PICTURES

En natuurlijk op mijn oog. Ik heb hem hier niet helemaal netjes zitten bij de aanzet, maar het geeft wel een beeld van de eyeliner. De eyeliner droog matte op (dat vind ik persoonlijk ook het mooist). Je kan echt heel dunne lijntjes maken, en je wing perfect afmaken (het kan strakker en netter dan ik hier heb gedaan, dit was een beetje gehaast). Ik ben blij met wat deze eyeliner doet!

Het enige wat ik graag had gewild is dat hij waterproof was geweest. Wie weet komt dat er ooit nog bij een assortimentsupdate. Ik draag vanwege traanogen, het Nederlandse weer en vette oogleden liever waterproof liners.

Is ‘ie vergelijkbaar met de Eyeko liner? Jazeker! Deze eyeliner is iets droger en de haartjes staan iets minder netjes bij elkaar in het puntje, maar het idee is zeker hetzelfde en de prijs is vele malen lager. Ik ben blij!

De Essence Easy 2 Use Eyeliner Pen koop je bij Kruidvat & Trekpleister (of online) en kost maar €2,89

3 gedachtes over “Review: Essence Easy 2 Use Eyeliner Pen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s