Op Reis: Beauty Voorbereidingen

Ik ga bijna op vakantie en daarom gaan jullie de komende weken veel vakantie-gerelateerde artikelen tegenkomen op AA Beautyaddicts. Paklijsten, Make-Up Bags, misschien een shoplog en alle tips die ik de afgelopen jaren geleerd heb. Voor de meesten van jullie duurt het vast nog een paar maanden voor jullie op vakantie vertrekken, maar dan zijn jullie goed voorbereid en hopelijk creeer ik wat voorpret! Vandaag deel 1: beauty voorbereidingen. Ben je nieuwsgierig? Lees dan verder!

1. Je lichaam summerproof maken

Ik ga zelf niet op zonvakantie, maar als je dat wel gaat: maak je lichaam summerproof! Zorg dat je netjes onthaard bent en het goed bij kan houden op vakantie. Ik hars meestal een paar dagen voor ik ga, dan heb ik er tijdens de reis geen last meer van en hoef ik niet na te denken over stoppelbenen. Als je wilt kan je ook vast je lichaam wat zonniger maken met zelfbruiner.

Dan de wat praktischer dingen:

2. Batterijen vervangen

Ik maak iedere avond mijn gezicht schoon met een roterende gezichtsborstel (een neppe clarisonic). Ik wil niet op de helft zonder batterijen zitten, dus die kan je beter van te voren vervangen. Als je een ladyshave meeneemt, geldt hetzelfde.

SAMSUNG CAMERA PICTURES

3. Kwasten wassen

Op vakantie ga je waarschijnlijk geen tijd en vooral geen zin hebben om je kwasten te wassen. Neem ze lekker schoon mee op vakantie en was ze van te voren. Meestal ga je ook niet zo enorm lang op vakantie en kan je wel wachten met een tweede wasbeurt tot je weer thuis bent.

4. Toilettasjes wassen

Ik gebruik mijn toilettasjes heel veel omdat ik ze ieder weekend make-up meeneem naar mijn ouders. Ze zijn dus een beetje viezig en voor ik een week uit ze “leef” wil ik ze graag weer schoon hebben. Wel zo fijn om dan alles fris te hebben en mijn kwasten die erin stop ook schoon te houden. Haal er lekker een doekje doorheen, gooi ze eventueel in de wasmachine, and you’re ready to go!

5. Bepaal wat je mee wilt nemen

Je kan natuurlijk niet je hele stash meenemen, dat is hopelijk ook niet nodig. Ik vind het zelf alleen altijd lastig om te kiezen wat er wél mee gaat. Ik probeer zoveel mogelijk multi-purpose producten te gebruiken, bijvoorbeeld blush/bronzer/highlighter in één palette. Het lastigste is de oogschaduw. Mijn favoriete kleuren zijn namelijk ook de kleuren die het duurst waren en me het meest dierbaar zijn. Ik ben dan toch bang dat bijvoorbeeld mijn MAC palette kapot gaat onderweg, ik kies dus voor een veilige optie. Ik ga voor een budget palette en kies één of twee speciale mono’s, die zijn minder kwetsbaar dan paletten.

 

 

6. Vul je mini’s

Je kan natuurlijk een hele fles toner meenemen op reis, maar dat is wel zonde van je kilo’s, vaak is het al genoeg behelpen met een maximum van 20 kilo. En kom op, je gaat echt geen fles leegmaken in een week. Ik vul altijd mini flesjes met mijn favoriete producten. Zo giet ik wat shampoo, douchegel, micellair water en Purity Made Simple over. Dat scheelt me veel gewicht en gesjouw!

Dat waren mijn voorbeidingstips, er komt waarschijnlijk ook nog wel een artikel met wat ik meeneem aan beautyproducten. Dit is dan het stappenplan voor je daadwerkelijk gaat inpakken. Heb jij nog handige tips?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s