Review: Essence Eye Blender Brush (Nieuwe Versie)

Eerder dit jaar liet ik jullie al een blending brush van Essence zien, die was toegevoegd in het derde schap. Bij de laatste assortimentsupdate heeft Essence haar kwasten in een nieuw jasje gestoken én wat nieuwe toegevoegd. De Eye Blender Brush maakte me nieuwsgierig, dus ik nam hem mee om beter te testen, tijd voor weer een kwastenreviews (daar ben ik dol op!) Ben je benieuwd naar mijn mening? Lees dan verder!

SAMSUNG CAMERA PICTURES

Essence heeft haar kwasten dus een make-over gegeven, maar het zakje waarin het komt is hetzelfde gebleven (op de print na). Zo krijg je zeker weten een schone kwast en kun je hem op reis ook weer netjes verpakken.

SAMSUNG CAMERA PICTURES

Aan de achterkant maak je hem open en kan je het flapje weer dichtvouwen onder een plasticje.

SAMSUNG CAMERA PICTURES

Op de achterkant staat nog wat informatie over de kwast. Essence zegt dat deze oogschaduwkwast met extra zachte haartjes er is om te blenden en oogschaduw aan te brengen voor één of meerdere kleuren, zo krijg je zacht geblende kleuren en een perfecte finish.

SAMSUNG CAMERA PICTURES

Het viel me gelijk op dat de kwast een beetje wordt platgedrukt in de verpakking. Dat is niet goed, want zo verandert de vorm van de kwast en lijkt hij platter. Ik heb hem dus eerst een wasbeurt gegeven om de vorm terug te brengen.

SAMSUNG CAMERA PICTURES

Over naar de kwast zelf. Na een fijne wasbeurt, die hij goed doorstond, was het tijd om hem te gaan gebruiken! Het is trouwens altijd handig om een kwast gelijk te wassen, al voor het eerste gebruik, dan weet je hoe hij verhaart en gekleurde haren willen de eerste keren ook nog wel eens afgeven. Ik vind de make-over persoonlijk geen succes. Ik vond de oude stelen, ie zwart waren, er een stuk professioneler uitzien. Ik vind het lichtpaars en de bloemetjes wat kinderlijk. Dat is natuurlijk wel persoonlijk, het is in ieder geval vrolijk!

Het formaat van de kwast is prima, hij is lang en ligt daardoor goed in de hand. Je kunt nog goed zien wat je aan het doen bent. Hij zit ook stevig in elkaar, het ijzer zit goed vast en er wiebelt niks.

SAMSUNG CAMERA PICTURES

Esssence noemt het dus de Eye Blender, zelf zou ik gewoon blending brush hebben gezegd (ik associeer blender toch met een sapjesmaker), maar oké. Ik vind de print zelf dus niet zo mooi en de kleur ook een beetje jammer, hopelijk maakt de kwaliteit dat goed!

SAMSUNG CAMERA PICTURES

 

Dit is de top van de kwast. Het formaat is vergelijkbaar met de 224 van MAC. De kwast is vrij vol en erg rond. De top is vrij plat (in tegenstelling tot MAC 224 die spits toeloopt). De haartjes lijken duo fiber, door de kleuroverloop, maar zijn ze niet. De eerdere kwast van Essence was wél duo fiber, bij deze is het alleen geverfd. Ik zie zelf liever een wat luchtigere punt, ik denk dat dit misschien wat te heftig werkt om luchtig te blenden, maar we gaan het zien!

SAMSUNG CAMERA PICTURES

Kijk, er zit bijna geen lucht tussen de haartjes. Het zijn ook heel veel haartjes. Ik denk dat dit ook wel fijn werkt voor concealer, zoals de Real Techniques Crease Brush dat doet. Het lijkt een soort mini kabuki.

SAMSUNG CAMERA PICTURES

En de haartjes zijn dus allemaal even lang, wat de kwast wat minder luchtig maakt en ook wat grof misschien.

Mijn oordeel? Ik zou deze kwast niet meer zo snel pakken voor blenden. Het gaat wel, maar ik vond het te lomp werken en hij blendt eigenlijk te veel, hij maakt het niet subtiel en zacht genoeg. Ik vond het wel een fijne kwast om een basiskleur aan te brengen over mijn hele ooglid. En ja hoor, dit is een prima kwast voor concealer. Hij werkt dat heel mooi en natuurlijk uit en past mooi op plekjes, waar je zo de concealer in kan deppen. Ook past hij mooi onder mijn ogen en werkt daar de concealer goed uit, zonder hem gelijk al in lijntjes te smeren.

Ik ben deels tevreden, deels minder tevreden. Ik vind het een prettige kwast, waarvan de haren goed blijven, het model netjes blijft en prima werkt, alleen niet waar hij voor bedoeld is. Als échte blendingkwast zie ik liever de oude versie uit het derde schap! Verder is het een prima kwast die erg zacht is en netjes gemaakt. Ik zou hem zelf ook liever in een ander jasje zien, maar dat is een kwestie van smaak. Mocht je nog op zoek zijn naar een fijne concealerkwast of een kwast voor grote oppervlakten, is dit je man!

De Eye Blender Brush van Essence kost €1,59 en is te koop bij Kruidvat & Trekpleister

Wat is jouw favoriete blendingkwast?

 

4 gedachtes over “Review: Essence Eye Blender Brush (Nieuwe Versie)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s