Review: Essence Lash Princess False Lash Effect Mascara

In het nieuwe assortiment van Essence zit een nieuwe Lash Princess Mascara. Mijn oude versie was aan vervanging toe en ik dacht dat het enige verschil zou zitten in waterproof-niet waterproof. Dat bleek niet helemaal te kloppen, maar dat laat ik je vandaag zien! Over de eerste editie was ik heel positief, als je benieuwd bent naar mijn mening over deze vernieuwde versie, lees dan snel verder!

SAMSUNG CAMERA PICTURES

Ik dacht dus dat dit simpelweg de waterproof-versie was van de originele Lash Princess Mascara, dat was nog een leuke verrassing toen ik hem thuis openmaakte! Het is dus de  “False Lash Effect” versie, met een compleet ander borsteltje. De huls is echter wel bijna precies hetzelfde, alleen de kleur van de letters is nu mintgroen en de zachte foam-stukjes op de bovenkant zijn ook in een ander kleurtje gestoken. Dat rubber vind ik trouwens heel fijn in de hand liggen.

SAMSUNG CAMERA PICTURES

Door dit laagje is de dop iets stroever en krijg je hem makkelijker open én glijdt hij niet uit je hand. Ik vind de verpakking niet per se stijlvol (wat natuurlijk ieders eigen smaak is) of chic, maar wel leuk bedacht en vrolijk.

SAMSUNG CAMERA PICTURES

Essence heeft op de huls nog een beschrijving gedrukt: “Mascara voor een onweerstaanbaar valse wimper effect en dramatisch volume”. De mascara is veilig getest voor je ogen. 12ML is een standaard hoeveelheid voor een mascara. Er staat ook op de huls dat je mascara 6 maanden kan bewaren, maar ik raad altijd aan om vooral te kijken of hij niet uitdroog of gek gaat ruiken, soms bederft mascara heel snel en dat wil je natuurlijk niet bij je ogen hebben.

SAMSUNG CAMERA PICTURES

De borstel is dus niet de bekende ‘Cobra’-borstel, maar een langwerpig borsteltje met een spitse punt. Hij heeft haartjes en loopt rond. Er zit niet te veel vloeistof op de borstel, wat ik fijn vind, dat voorkomt hopelijk spinnenpoten en klontjes.

SAMSUNG CAMERA PICTURES

Het borsteltje heeft een heel lichte knik, ik denk dat het idee hiervan is dat het ergonomisch handiger werkt, maar in de praktijk is het niet heel merkbaar.

essence mascara

Rechtsboven zie je mijn wimpers zonder mascara, links en rechtsonder met. Ik vind het effect heel mooi. Hij verlengt, geeft meer volume, is mooi zwart en separeert de wimpers goed. Het is wel een beetje oppassen soms, want bij te veel laagjes krijg je hier toch wel spinnenpootjes mee. De mascara geeft een beetje krul, maar dat zakt bij mijn wimpers wel weer vrij snel uit (bij alle soorten mascara’s overigens). Het zijn geen nepwimpers, maar ik vind het wel heel mooi en ook nog wel iets natuurlijk.

Het borsteltje werkt prettig, hij is groot en lang genoeg. Door het puntje kom je ook makkelijk bij kleinere haartjes en hoekjes en de onderwimpers kan je ook makkelijk doen (op de foto’s heb ik dat niet gedaan).

Ik ben blij met deze mascara! Hij werkt fijn en geeft een mooi effect! Ik ga deze zeker verder gebruiken. De mascara is lekker budgetproof en gewoon te koop bij Kruidvat & Trekpleister.

De Essence Lash Princess False Lash Effect Mascara kost €3,39

5 gedachtes over “Review: Essence Lash Princess False Lash Effect Mascara

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s