Review: Essence All About Matt! Fixing Compact Powder

In de favorieten van begin dit jaar kwam het al voorbij: ik ben wat gaan experimenteren met poeders en heb terug de liefde gevonden in transparante (a.k.a. witte) fixing powders. Ik heb nu een hele goedkope gevonden die echt goed aan mijn eisen voldoet! Vandaag in de review (waarvan ik de conclusie dus al een beetje verklapt heb): de Essence All About Matt! Fixing Compact Powder. Lees verder als je hier meer over wilt weten!

SAMSUNG CAMERA PICTURES

Van Essence verwacht ik meestal al niet meer de meest chique verpakkingen. Voor hele kleine prijsjes vind ik dat ook niet erg, als het product zelf maar goed is. Ik vind de verpakking van deze poeder dan ook niet per se mooi. Hij is wel praktisch, het sluit netjes en het oppervlak van de poeder is mooi groot (groot genoeg voor mijn grootste poederkwast). Ik had een spiegeltje erbij wel leuk gevonden, dan had je de poeder ook makkelijker met je mee kunnen nemen voor bijwerken onderweg. Maar goed, voor een paar euro is dit natuurlijk gewoon hartstikke prima en stevig!

SAMSUNG CAMERA PICTURES

Op de achterkant staat een beschrijving van de poeder. Essence noemt het een zacht fixing compact poeder voor een matte en natuurlijke finish, de hele dag lang. Het helpt om blush en foundation-kleuren met elkaar te blenden en het laat make-up ‘setten’ als je het als fixing poeder gebruikt. De transparante kleur is geschikt voor alle huidskleuren.

SAMSUNG CAMERA PICTURES

Er is een heel simpel patroontje in de poeder gedrukt. Bij een poeder vervaagt dit snel, dus ik vind dit niet zo belangrijk. Het ziet er wel leuk uit! Zoals je ziet is de poeder écht wit. Schrik hier niet van, op je gezicht hoort dit transparant te worden. Ik moet wel heel eerlijk zeggen dat ik dit niet voor iedereen geschikt vind, bij donkere meiden of meiden met een extreem overduidelijke warme ondertoon kan het een beetje grijzig uitslaan.

SAMSUNG CAMERA PICTURES

Zo is de swatch dus. Dit is natuurlijk wel wat anders dan in het echt. Normaal pak je de poeder natuurlijk met een kwast of donsje en dan zit het er gelijkmatiger, dunner en verspreid op.

SAMSUNG CAMERA PICTURES

Op mijn hand wordt de kleur alweer iets lichter en minder heftig wit. Op je gezicht wordt dit natuurlijk geen strakke veeg, maar hier is wel aan af te lezen dat de poeder een beetje dekt, geen extreem lichte poeder als ik dit zo zie.

SAMSUNG CAMERA PICTURES

Dit is de poeder op mijn gezicht. Ik vind hem heel mooi matteren, heel mooi gelijkmatig en ook heel natuurlijk. De poeder verspreidt mooi, zonder te cakey of droog te worden. Er worden geen velletjes geaccentueerd en mijn foundation wordt ook niet verpest. Ik vind de finish echt heel mooi!

Gedurende de dag komt er wel iets van glans terug op mijn t-zone, omdat mijn huid daar een stuk vetter is. Dat ben ik ook gewend en er is geen enkele poeder die daar volledig tegenop kan, maar deze doet het wel heel goed! Ik krijg hiermee geen glimhoofd en ik lijk niet meer op een gloeiworm in de avond. Ik merk ook dat mijn foundation hierdoor langer mooi blijft, wat ik zeker een heel groot pluspunt vind aan deze poeder! Het is ook een goede poeder om als basis  te gebruiken voor blush, highlighter en bronzer, het blendt mooi weg en ik krijg geen vlekken. Ik kan eigenlijk geen nadelen opnoemen!

Als je nog op zoek bent naar een goede fixing powder, neem dan zeker eens een kijkje bij Kruidvat of Trekpleister, waar je de Essence All About Matt! Fixing Compact Powder koopt voor slechts €2,99

3 gedachtes over “Review: Essence All About Matt! Fixing Compact Powder

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s