Review: MUA Winter Forest Palette

Ik ben dol op de paletten van het Birtse merk MUA. Toen het merk net in Nederland was heb ik er veel van gereviewed en ik vond ze op het matte palette na allemaal fantastisch. Ik kom niet meer heel vaak in een Kruidvat met MUA, in Amsterdam zijn er niet zo veel, maar deze week kwam ik er weer langs en viel mijn oog op een nieuw palette. MUA heeft een speciaal winter palette uitgebracht met matte kleuren. Eerder viel de matte me tegen, maar dit zag er gelijk beter uit en de kleuren verraste me ook, dus hij ging met me mee naar huis. Benieuwd naar de kwaliteit van die portemonnee-vriendelijke palette? Lees vlug verder!

SAMSUNG CAMERA PICTURES

Standaard in het assortiment heeft MUA een paar heel mooi neutrale paletten. Het Winter Forest palette, die limited edition is, heeft wat opvallender kleurtjes, maar is niet zo heftig als het Popsicle palette (met neonkleuren). De verpakking is hetzelfde als bij de andere paletten en deze heeft net als het eerdere matte palette vierkante pans, die ook wat groter zijn. De verpakking is stevig, sluit goed en ik vind het er ook mooi uitzien. Aan de sticker is te zien dat je een speciale editie vast hebt.

SAMSUNG CAMERA PICTURES

Op de achterkant vind je nog meer informatie over het palette. MUA noemt dit een koel palette, je zult dadelijk zien dat dat redelijk meevalt. De namen zijn leuk gekozen, ze passen goed bij de kleuren.

SAMSUNG CAMERA PICTURES

Dan natuurlijk het palette. Ik vind het prachtige kleuren en ook weer wat anders dan je normaal ziet. De grijze en bruintinten maken het het handig en goed te combineren, maar je kan ook wat heftiger en kleurrijker gaan door de felle blauwe kleur of de groene tint. Ik vind het toch wel een mix van koel en warm, de oranje/gele tinten en de bruine kleuren zijn echt warm. Voor mij ideaal, ik ben niet zo’n koel type. Bij het palette krijg je ook nog een sponsapplicator geleverd. Ik  gebruik het niet, maar wel leuk dat het erbij zit.

SAMSUNG CAMERA PICTURES

Kijk, hier word ik blij van! De pigmentatie van dit palette is prima in orde. Sommige kleuren zijn heel los van structuur, ik kreeg ook best veel fallout, maar ze zijn wel goed op te bouwen en de kleur blijft goed zichtbaar. Ik vind de donkergroene tint heel tof, daar wil ik zeker mee aan de slag. De laatste kleur is zo’n typische kleur die ik gebruik als basis over het hele ooglid.

SAMSUNG CAMERA PICTURES

De onderste rij heeft wat neutralere kleuren. Mooie grijstinten, de tweede vind ik heel mooi. Ook handige bruintinten zodat je altijd een look in elkaar kan zetten. Deze pigmentatie is echt zoveel beter dan het eerdere matte palette!

SAMSUNG CAMERA PICTURES

SAMSUNG CAMERA PICTURES

Voor de look gebruikte ik Sand als basis over het hele ooglid. In de binnenste helft van mijn ooglid bracht ik Camel aan. Aan de buitenkant zie je Aqua, die ik ook een beetje op de onderste wimperrand zette. In de crease bracht ik Truffle aan en op de onderste wimperrand zette ik verder Slate aan. Ik voegde nog een eyeliner en mascara toe, klaar is kees! Eigenlijk is dit een heel eenvoudige look, maar het ziet er wel speciaal en fleurig uit. Het is niet extreem heftig, omdat je het neutraal combineert, maar heeft wel een pop of color die alles leuker maakt.

Ik ben echt heel tevreden over het Winter Forest Matte Palette van MUA. Ondanks de fallout is het wel een sterk gepigmenteerd palette met leuke kleuren. Je hebt mooie neutrals, maar ook wat felle kleuren om je look wat spice te geven.

Het MUA Winter Forest Matte Palette koop je bij Kruidvat (niet alle filialen hebben MUA), ik weet niet hoe lang het nog te koop is. Het palette kost slechts €5,99

3 gedachtes over “Review: MUA Winter Forest Palette

  1. svenja zegt:

    Wat heeft MUA toch elke keer wee prachtige paletten! Deze kende ik nog niet, maar er zitten prachtige kleuren in dit palette. De look die je hebt gemaakt vind ik onwijs pretty, heel mooi met de subtiele blauwe tint erin verwerkt!

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s