Review: MAC “Perfect Topping” MSF Lightness Of Being

Toen ik een tijdje terug vertelde over mijn MAC Collectie (waar ik zelfs dingen in was vergeten en die ik inmiddels al flink zou kunnen uitbreiden), had ik nog geen Mineralized Skin Finishes van MAC. Ik wilde er wel en ik wist toen ook al dat er een pracht van een collectie aan zat te komen met extra speciale MSF’s. Ik aasde op Lightscapade, maar omdat de collectie weer eerder dan gepland online ging, viste ik naast het net. Op de dag dat de collectie bij de winkels zou komen, kon ik ook niet om negen uur klaar gaan staan. Met de gedachte dat alles allang uitverkocht was, liep ik troosteloos langs de MAC counter in de Douglas. Tot mijn oog in het schap nog een exemplaar van Perfect Topping zag staan. Zou het dan toch? Ja hoor, hier hadden ze nog één exemplaar van de Perfect Topping MSF, die ik uiteraard meenam! Benieuwd naar wat ik vind van mijn eerste Mineralized Skin Finish? Lees dan verder!

SAMSUNG CAMERA PICTURES

De MAC Mineralized Skin Finishes zijn gebakken highlighters met een marmer-patroon (er zitten verschillende kleuren adertjes door de poeder). Ze zijn onwijs bekend en populair, waarschijnlijk heb je wel eens gehoord van Soft ’n Gentle, MAC’s meest bekende MSF. Het zijn prachtige poeders, maar nog niet eerder had ik het aangedurfd om er een te kopen. Traditiegetrouw kwam MAC dit jaar met een lichte, zachte collectie voor het nieuwe jaar. Daarin zaten dit keer twee Mineralized Skin Finishes: de permanente en prachtige Lightscapade en Perfect Topping, een MSF die al eens eerder was gelanceerd in een oude Limited Edition. Met een prachtig vlechtpatroon en een relief in de blushes, ik had allang besloten dat ik hier een MSF van zou willen! Lightscapade stond al langer op het lijstje, maar natuurlijk is het veel leuker om een mooi versierde versie te hebben. Lightscapade was dus uitverkocht, maar Perfect Topping nam ik gelukkig met me naar huis.

SAMSUNG CAMERA PICTURES

Een  tijdje terug heeft MAC de verpakkingen van de mineralized producten vernieuwd. Ze zien er nu wat anders uit dan de ‘gewone’ blushes en werken magnetisch. Ook het doosje is vernieuwd. De onderkant heeft nu een badje gekregen van glimmend karton. Zo herken je hem in ieder geval goed terug. Verder is het gewoon een mooi MAc doosje zoals we dat kennen, klassiek, zwart en simpel.

SAMSUNG CAMERA PICTURES

De stickertjes met de namen zijn vooral bedoeld voor de MUA’s in de winkel, maar als je zelf de doosjes om de producten houdt, is het ook makkelijk in je stash. Het doosje gooi ik uiteindelijk weg, maar zo wist ik mooi zeker dat ik de juiste had gekocht!

SAMSUNG CAMERA PICTURES

Op de achterkant van de MSF zelf zit ook nog een sticker met de naam. Normaal hebben de Mineralized Skin Finishes een inhoud van 10 gram, nu krijg je ‘slechts’ 9 gram (nog steeds onwijs veel en hier doe je heel erg lang mee!). Dat heeft denk ik te maken met het patroon in de poeder.

SAMSUNG CAMERA PICTURES

Ik had nog geen product met de nieuwe Mineralized verpakking. Ik vind het niet perse lelijk, maar het is wel wennen en ik ben persoonlijk toch meer fan van de oude stijl verpakkingen. Deze zijn wat ronder, sluiten magnetisch (wat gewoon net wat lastiger werkt) en de onderkant is ook glimmend (net als bij het doosje, te zien ook bij het naamstickertje). Het doorkijk-glaasje is ook wat anders geplaatst, niet meer in het midden, maar wat naar boven. Eerst stond er met zwarte letters “MAC” op het glas, nu staat het er met wit onder. Het is denk ik een kwestie van smaak en vooral ook gewenning. Verder zijn de verpakkingen van MAC goed stevig en gaan ze lang mee zonder te slijten.

SAMSUNG CAMERA PICTURES

Dan natuurlijk het belangrijkste: de MSF zelf! Ik vind dit beeld al zo mooi, de kleuren, het patroon, ik kan hier heel lang naar blijven kijken. De gewone MSF’s zijn al prachtig, als een soort planeten, marmer, die verschillende adertjes, maar dit patroon maakt hem zo speciaal.

SAMSUNG CAMERA PICTURES

Het vlechtpatroon is echt geweldig mooi en hier is echt oog voor detail. Hier zie je ook dat de kleuren door elkaar heen lopen. De adertjes zijn iets minder zichtbaar dan bij de normale MSF’s, maar dit is echt nog mooier!

PicMonkey Collage

Het is een beetje lastig om de kleur van Perfect Topping goed vast te leggen, het verschilt nogal in het licht en de camera pakt het ook steeds anders. Het is een beetje witgoud, met wat geel, rood, paars, koper, eigenlijk een mix van een heleboel warme kleuren bij elkaar. Toch komt Perfect Topping op de huid niet perse enorm warm over, het is niet heel direct een warme of een koele kleur, maar loopt daar tussenin. Hij is dus perfect voor iedereen! De kleurencombinatie vind ik erg bijzonder en dit is dus echt een kleur zoals ik er nog een enkele had.

SAMSUNG CAMERA PICTURES

Perfect Topping is lekker gepigmenteerd en geeft lekker veel glans. Ik houd niet zo van subtiele highlighters, ik wil juist lekker heftig kunnen highlighten (ik ben dol op die glow/glans). Perfect Topping is een beetje een champagnekleur die dicht bij de huidskleur ligt.

SAMSUNG CAMERA PICTURES

Op mijn huid vind ik Perfect Topping echt prachtig. De shimmer en glans komen goed over en het pigment is op te bouwen (je kan het dus ook heel subtiel houden, en natuurlijker maken). Anders dan bijvoorbeeld NARS Albatross is dit een medium kleur die bij iedere ondertoon past. En ja, Albatross heeft er plot wat concurrentie bij!

Ik kan niet anders dan positief en vrolijk spreken over Perfect Topping, hij is ook echt perfect. De kleur is mooi, het pigment is goed, hij geeft mooie glans af, hij is op te bouwen, de kleurencombinatie is bijzonder, hij ziet er meer dan prachtig en speciaal uit en je krijgt een royale hoeveelheid poeder. Wat wil je nog meer? Nou, misschien een iets lagere prijs. Persoonlijk had ik het er voor over (het deed wel pijn), maar ik kan me heel goed indenken dat je geen dertig euro over hebt voor een highlighter. Hij is wél Limited en heel bijzonder, maar dat is een afweging die jullie zelf moeten maken.

Perfect Topping maakt onderdeel uit van Limited Lightness of Being collectie en is praktisch overal uitverkocht. Misschien dat je hem bij jou in de buurt nog ergens kunt vinden. MAC vult online regelmatig hun voorraad aan (gisteren nog), dus misschien kun je hem daar nog scoren. Hij kost €29.50

8 gedachtes over “Review: MAC “Perfect Topping” MSF Lightness Of Being

 1. Sherry zegt:

  Lijkt me echt goed. Ik weet niet wat het is maar mac schijnt erg goed te zijn de laatste tijd.
  Ik heb alleen de mascara gebruikt. Voor de rest ben ik niet echt bekend met dit merk. Foei aan mezelf. Wordt tijd om inkopen te doen.

  Like

 2. Anniek zegt:

  Wauw, wat een beauty! Echt onwijs mooi, ik word er hebberig van, haha 🙂 Hij geeft echt een toffe glans op je wangen, en het vlechtpatroon en de verpakking vind ik ook heel gaaf. Zelf wil ik ooit nog MAC soft ’n gentle kopen, die vind ik ook zó mooi..

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s