Review: Catrice Absolute Matt eyeshadow palette

Matte oogschaduws zijn altijd ontzettend moeilijk te vinden, en dan vooral van goedkope merken. MAC bijvoorbeeld heeft zat matte en goed gepigmenteerde kleuren, maar de prijs daarvan is dan ook wel erg hoog. Heel af en toe zit er in een palette van Catrice of Essence een matte kleur, maar die is dan vaak slecht gepigmenteerd. Heel jammer allemaal. Maar nu is Catrice gekomen met een nieuw Absolute.. palette. Een Absolute Matt palette. Ik ben ontzettend benieuwd naar de kwaliteit van deze oogschaduws, want een palette met alleen matte kleuren kan ik natuurlijk niet laten liggen.

front

In het dorp waar ik woon zou ook een groot Essence en Catrice schap komen, maar deze vergrote schappen kwamen minstens een maand later dan gepland.. Dit palette stond dus al langer op mijn ‘Ik wil dit hebben’ lijstje, maar toen ik in de Kruidvat kwam en ik zag dat Ein-de-lijk het vergrote schap er was, en dit palette ook nog eens niet op was, gooide ik het meteen in mijn mandje om te testen.

open

Het palette is net als de andere Absolute.. paletten vormgegeven. zwarte onderkant, doorzichtig deksel en gemaakt van stevig plastic. Het palette heeft een kliksluiting die stevig dichtzit. Ook zit in het palette een kwastje/sponsapplicator. Het kwastje voelt niet fijn en de haartjes vallen meteen uit als ik hem over mijn hand wrijf. En een sponsapplicator vind ik sowieso onzin. Dus het kwastje gaat  bij mij meteen de prullenbak in.

open2

In het palette zitten zes kleuren van wit tot donkerbruin. Twee Highlighters, twee middentinten voor bijvoorbeeld op je bewegend ooglid en twee donkere tinten voor bijvoorbeeld in je arcadeboog. Ik vind de kleuren wel redelijk op elkaar lijken. Vooral de twee middelste kleuren.

swatch

De swatch. De kleuren zijn best wel goed gepigmenteerd (de foto doet dit niet echt tot z’n recht want ik moest de foto erg verkleinen waardoor de kwaliteit minder werd en dus ook hoe de kleuren er uitzien.) Ik ben er in ieder geval erg tevreden over. De kleuren zijn ook bijna allemaal echt matt. Alleen in de laatste twee kleuren zitten wat piep kleine glittertjes (heeeel weinig maar). De textuur van de oogschaduws is lekker zacht, maar daardoor ook redelijk poederig. Dit hoeft geen probleem te zijn, want fall-out voorkom je door voordat je de oogschaduw van je kwast op je oog aanbrengt even je kwast af te tikken.

na de swatch

Zo zien de oogschaduws er uit na de swatch. Er blijft redelijk veel los poeder op de oogschaduws liggen, en ik kan daar niet zo goed tegen dus dat blaas ik altijd weg. Maar hierdoor verlies je wel product.

ooglook

Natuurlijk heb ik voor jullie ook een look gemaakt. Het is een erg simpele neutrale look.

Op mijn bewegend ooglid gebruikte ik de tweede van de middelste kleuren. daarna blendde ik de eerste van de twee donkere kleuren in mijn arcadeboog. De roze tint van de highlighters depte ik op het midden van mijn ooglid voor wat extra definitie. In mijn binnenste ooghoek en op mijn wenkbrauwbot bracht ik de witte kleur aan. Deze had op mijn huid helaas geen effect dus de highlighter zie je niet zitten. Hierna bracht ik nog een kleine wing aan met de gelliner van Maybelline, en ik gebruikte een mini van Benefit’s they’re real mascara.

Al met al ben ik wel blij met het Absolute Matt palette van Catrice. De lichte kleuren zal ik niet veel gebruiken maar de donkerdere tinten zijn goed voor het blenden in mijn arcadeboog.

Dit palette is voor €4,99 te koop bij Kruidvat filialen met een vergroot schap.

7 gedachtes over “Review: Catrice Absolute Matt eyeshadow palette

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s