Review: KIKO Water Eyeshadow “218”

Twee weken geleden was het zover, na alle speculaties opende op 28 november (geheel toevallig mijn verjaardag) de eerste KIKO store in Nederland. We maken het nog toevalliger, hij staat in Amstelveen, wat sinds een paar maanden mijn hometown is. Je snapt, ik moest er langs (dat gebeurde een weekje later) en ik kon ook niet met lege handen vertrekken. Ik hield het bescheiden, maar de oogschaduw die ik jullie vandaag laat zien is zo bijzonder mooi dat hij mee móést. Ben je benieuwd, lees dan snel verder!

SAMSUNG CAMERA PICTURES

KIKO is al jaren een populair cosmeticamerk in het buitenland. Menig beautyblogger die naar Italie, Spanje of Portugal vertrekt komt terug met tasjes van KIKO. KIKO maakt kwalitatief heel goede make-up voor een lage prijs (geen Essence, maar ook niet alles L’oréal). Al een tijdje konden we in Nederland bestellen via de webshop, nu is daar een eerste fysieke winkel aan toegevoegd.

Het eerste wat ik kocht was dus de Water Eyeshadow. Bij KIKO mag je zelf je producten pakken, maar alles zit wel netjes verpakt in doosjes. Chic en zwart, maar vooral simpel. Altijd goed!

SAMSUNG CAMERA PICTURES

Speciaal voor de Nederlandse winkel zijn er witte stickertjes over de buitenlandse informatie geplakt. Het is niet heel goed gedrukt, maar er staat: “Oogschaduw voor droog en nat gebruik, onmiddellijke kleur die lang houdt.” Klinkt goed toch?!

SAMSUNG CAMERA PICTURES

En nog even duidelijk het nummer. Jammer dat KIKO niet voor namen kiest, maar dit werkt op zich prima.

SAMSUNG CAMERA PICTURES

Op de achterkant van het doosje staat nog kort wat je in handen hebt en het kleurnummer. Je krijgt 3 gram, dat is een aardige hoeveelheid voor een oogschaduw.

SAMSUNG CAMERA PICTURES

Het oogschaduwdoosje zelf is ook simpel en zwart. Het klikt gemakkelijk open en dicht. Het is gemaakt van stevig plastic.

SAMSUNG CAMERA PICTURES

En er zit zelfs nog een spiegeltje in!

SAMSUNG CAMERA PICTURES

De kleur komt op foto iets anders dan in het echt. want is wat meer oranje. Ik kocht hem omdat ik hem verdacht veel op Expensive Pink van MAC vond lijken (wat je dus niet echt ziet zo, sorry!). De print vind ik heel gaaf. Het lijkt een soort 3D-vormige vingerprint.

De oogschaduw voelt fijn aan, zacht ook, maar zonder te kruimelen.

SAMSUNG CAMERA PICTURESSAMSUNG CAMERA PICTURES

 

Het pigment van de oogschaduws is verbluffend goed. Er komt veel kleur van af en het heeft een prachtige gouden glans. Ik wordt hier heel blij van! Ik heb de oogschaduw nog niet nat getest, maar ik kan me indenken dat het pigment dan nóg hoger wordt.

De oogschaduw is inderdaad erg langhoudend. Niet dat hij niet gaat creasen, maar de kleur neemt niet af gedurende de dag en hij vervliegt ook niet bij het blenden. Verder blendt de kleur prima, maar dus zonder dat de intensiteit afneemt

SAMSUNG CAMERA PICTURES

Hij is hier iets lichter aangebracht, maar hier zie je de kleur op het bewegend ooglid in actie. Ik vind een touch of pink in een bruine, simpele ooglook altijd leuk.

Ik vind dit echt een toppertje! Ik wil er hier op termijn zeker nog meer van halen! Veel kleur, goede houdbaarheid, mooie glans, leuke verpakking, alles klopt!

De Water Eyeshadows zijn nu tijdelijk €4,90 (50% korting), daarna zijn ze weer €9,80 (wat dan weer een stuk minder vriendelijk geprijst is).

De KIKO store vindt je in Amstelveen Stadshart, tegenover de Douglas & Hema (bij het lounge-gedeelte). Verder bestel je gemakkelijk via hun webshop.

4 gedachtes over “Review: KIKO Water Eyeshadow “218”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s