Smashbox Full Exposure

Soms als je door de stad loopt en een winkel als de Douglas binnenloopt wordt je aangestaard door prachtige, maar dan ook echt prachtige makeup. En als dan de lieve dame bij de Benefit counter vraagt of ze je op mag maken, dan zeg je meteen ja. Het leuke hieraan was dat de lieve dame bij de Benefit counter niet alleen maar producten van Benefit aan me liet zien, maar ook van andere mooie merken. Waaronder het Full Exposure palette van Smashbox. En BOOM, ik was verliefd. Dit prachtige palette met veertien verschillende oogschaduws is erg erg prijzig en ik bedankte de lieve dame daarom eerst maar zei ik dat ik nog moest nadenken of ik het wilde hebben, omdat het zo’n duur palette is. Maar na heel de stad nog door gelopen te hebben (zonder het vinden van kerstcadeautjes) besloot ik toch nog snel voor sluitingstijd de Douglas binnen te rennen en het palette te kopen.

Full Exposure

 

Allereerst het prachtige strakke uiterlijk van het Full Exposure palette. Het is een redelijk zwaar doosje, van matte zwart karton en plastic, met een magneet sluiting die niet zomaar los gaat. Ik moet mijn nagel tussen het randje zetten om hem open te maken.

Full Exposure open

Aan de binnenkant van het doosje zit een grote spiegel en een vakje waar een kwast in zit. Het is een dubbelzijdige kwast, dus kan niet in je kwastenbeker staan, maar de haartjes zijn erg zacht. De ene kant van de kwast is voor de matte oogschaduws, en lijkt erg op de 217 van MAC, en de andere kant van de kwast is voor de shimmer oogschaduws. Deze kant van de kwast is een platte oogschaduwkwast en heeft een zwarte kant voor de donkere oogschaduws en een witte kant voor de lichte oogschaduws.

Smashbox kwast

mattekwast

shimmerkwast

Smashbox heeft de oogschaduws helaas geen leuke creatieve namen gegeven, maar met zo’n strak palette heeft dat ook eigenlijk helemaal niet nodig. Geen poespas, gewoon strak en simpel. De Shimmer kleuren zijn genummerd met een S, en de Matte kleuren met een M.

Full Exposure pallette

 

In het palette zitten 14 kleuren die variëren van warm naar koud, van bruin naar zwart naar goud, een prachtig neutraal palette met voor ieder wat wils. Ik vind het geweldig dat er 7 verschillende matte kleuren in het palette zitten, want goede matte kleuren zijn bijna niet te vinden in paletten. Ook de shimmerkleuren vind ik erg mooi.

shimmer kleuren

Eerst de swatch van de shimmerende kleuren: doordat de foto onscherp is lijken ze niet heel erg gepigmenteerd, maar dat is totaal het tegenovergestelde van wat ze echt zijn. want WAT een pigmentatie! En zoveel glitter! Ik vind de kleuren echt heel mooi en ben er zeker tevreden mee. Je kunt met deze kleuren heel veel verschillende looks maken. Van mooi neutraal tot een heftige smokey eye voor op een feestje of een avondje uit.

matte kleuren

En dan de matte kleuren. Hier ben ik echt sprakeloos over. Ik heb nog nooit zulke goed gepigmenteerde matte kleuren gezien. Ze zijn heerlijk zacht en amper poederig en heel makkelijk te blenden. Het enige is dat je M3 niet goed kunt zien op de swatch omdat die bijna de zelfde kleur heeft als mijn huid. Ik ben zo blij met hoe goed deze kleuren zijn! Ik krijg meteen zin om mezelf steeds maar weer op te maken op een andere manier, want ik kan echt niet kiezen wat ik met deze kleuren allemaal wil doen.

FE ooglook

Toch heb ik voor jullie een ooglook gemaakt, want dat hoort er natuurlijk wel bij. Na het gebruik van een oogschaduwbasis blendde ik eerst M3 in mijn crease als overgangs kleur. Daarboven blendde ik M4 voor een lichte highlight op mijn wenkbrauwbot. Op mijn bewegende ooglid gebruikte ik S2. blendde ik M1 in mijn crease en onder mijn onderste wimperrand. Daarna S4 in mijn binnenste ooghoek en onder mijn wenkbrauw voor wat extra highlight, en last but not least gebruikte ik een mini van de They’re Real mascara van Benefit.

Hi there!

Het Full Exposure palette is voor €49,95 te koop bij de Douglas.

8 gedachtes over “Smashbox Full Exposure

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s