Review: Catrice “ViennArt” Oogschaduws

Een hele poos geleden kwam Catrice al met de persinformatie van hun nieuwe Limited Edition. Ik postte toen al dat ik zeker wat wilde hebben van deze lijn. In het schap vond ik het toch allemaal wat minder spannend, maar ik nam wel de oogschaduws mee, die leken me wel heel mooi. De drie kleuren zager er op de eerste swatch goed uit, maar ik ben zeker benieuwd of ze op het oog net zo mooi werken. Ben jij ook benieuwd? Lees dan verder!

SAMSUNG CAMERA PICTURES

Wat me vooral aansprak waren de mooie prints. Het slangenpatroon maakt de oogschaduws toch net wat specialer.
Meestal zijn deze ronde oogschaduws van Catrice ook wat beter dan de reguliere (vergelijk de matte eyeshadows eens met de normale mono’s). Ik heb goede hoop!

De kleurencombinatie snap ik nog niet helemaal. De bruin-brons-gouden kleur past niet zo lekker bij de andere twee, die dan weer wel bij elkaar passen. Wellicht dat dat nog een bijzondere combinatie oplevert!

SAMSUNG CAMERA PICTURES

Het zijn volgens de verpakking gebakken oogschaduws. Er zijn dus drie kleuren verkrijgbaar: Lovely Lace, Stunning Stuco en Pearly Plastering. Leuke namen in ieder geval!

SAMSUNG CAMERA PICTURES

Pearly Plastering is een lichtroze kleur. Hij is vrij koel, maar heeft een mooie glans. Ik vind dit een mooie winterse kleur, die me doet denken aan ijs en sneeuw.

SAMSUNG CAMERA PICTURES

Stunning Stuco is een iets donkerdere versie van Pearly Plastering. Deze is iets meer rood, een bijzondere kleur wel!

SAMSUNG CAMERA PICTURES

Lovely Lace is een goudachtige kleur. Dit is de donkerste van de drie. Goudkleuren kun je altijd gebruiken, vaak maken ze het bewegend ooglid echt een opvallend punt.

SAMSUNG CAMERA PICTURES

De swatches zien er echt heel erg goed uit! De pigmentatie is echt heel erg goed. De oogschaduws zijn wel vrij zacht, en ze kruimelen iets. Gebakken oogschaduws geven nat vaak nog meer kleur af, maar deze zijn droog al heel intens!

Op het oog komen ze iets minder spectaculair over. Omdat ze zo zacht zijn blend je ze heel gemakkelijk weg. Op het oog zie je zo bijna geen verschil tussen de twee lichte kleuren.

SAMSUNG CAMERA PICTURES

Ik gebruikte hier de lichtste kleur in de binnenste ooghoek en op het bewegend ooglid. Aan de buitenkant en in de arcadeboog gebruikte ik eerst de rood-achtige kleur. Die viel bijna volledig weg, en daarom bracht ik de gouden kleur in de crease aan. Een beetje blenden maakte dat gelijk al een waas in plaats van de bom van pigment die ik na de swatches verwachtte.

Ik vind de kleuren mooi, maar ik ben ook een beetje teleurgesteld door Catrice. De kleuren vagen zo snel weg dat je ze bijna niet kunt blenden, anders verlies je het effect. Op zich zijn het echt mooie kleuren, maar doordat ze zo zacht zijn is het allemaal één waas. Doordat ze zo zacht zijn verlies je helaas ook heel snel het mooie slangenprintje, maar dat krijg je toch na een tijdje.

De Catrice Viennart Oogschaduws kosten €3,99 per stuk en zijn tijdelijk te koop bij Kruidvat en Trekpleister.

Een gedachte over “Review: Catrice “ViennArt” Oogschaduws

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s