Review: MAC Keepsakes “Beige Eyes” Palette

Een tijdje terug liet ik jullie wegdromen bij de mooiste kerstcollecties van dit jaar. Een van de mooiste en uitgebreide is misschien wel de MAC Keepsakes collectie. Ik viel voor een oogschaduwpaletje met de titel Beige Eyes. Lekker feestelijk met de glitters en chic van de buitenkant, maar ook kleuren die je buiten het feesten prima kunt dragen! Ben je benieuwd naar het MAC Keepsakes Beige eyes palette? Lees dan gauw verder!

SAMSUNG CAMERA PICTURES

Als eerste even  een excuses voor mijn  afwezigheid, ik weet dat ik beloof iedere dag iets online te krijgen maar de laatste tijd lukt dat niet helemaal, is alles een beetje druk. Ik ga mijn best doen om alles op te pakken!

Dan naar de review. Traditiegetrouw begin ik met de verpakking. En wauw, dit is toch wel een hele mooie limited edition. De franse kopjes doen me denken aan het merk Laduree. De glitters, de kettinkjes, alleen het doosje al is onwijs mooi en lekker feestelijk!

SAMSUNG CAMERA PICTURES

 

Op de achterkant staat nog wat basic informatie. Je ziet dat er 8 kleuren oogschaduw in het doosje zitten. Dit zijn wel iets kleinere pans dan je krijgt als je een losse kleur koopt.

SAMSUNG CAMERA PICTURES

Meestal zijn de kerstcollecties van MAC echte collector’s items. Dat vind ik bij dit doosje ook. Dit vind toch wel een van de mooiste verpakkingen van alle doosjes die ik bezit. De glitters, het franse beeld, de bolletjes aan de zijkant, ik word er heel blij van! Het is een prijzig palette, dus dan verwacht ik ook wel wat, maar MAC maakt dat zeker waard!

SAMSUNG CAMERA PICTURES

Op de achterkant staat ook nog welke kleuren er in het palette zitten. Het Mistress (matte), Sweet Sovereign (Lustre), Faire Maiden (Lustre), Tempting (Lustre), Omega (Matte, en een kleur die al lang op mijn lijstjes stond en dus een van de redenen dat ik het kocht), Quintessential (Frost), Mystery (Satin, deze heb ik al en gebruik ik erg vaak, dus die was ook welkom!) en als laatste Night Whisper (Veluxe).

Zoals je ziet dus verschillende finishes, wat het een lekker veelzijdig doosje maakt. Het is een mix van limited edition kleuren (die een bijpassende naam hebben gekregen) en kleuren uit het vaste assortiment. Het kan dus de moeite waard zijn om even te checken welke je al hebt. Voor mij maakte het geen verschil omdat Mystery een van mijn go-to kleuren is.

SAMSUNG CAMERA PICTURES

De verpakking gaat gemakkelijk open en sluit netjes met een magneet. In het doosje vind je een mooie spiegel, erg handig voor onderweg (als je dat aandurft!). De oogschaduws worden netjes afgeschermd met een stevig plasticje.

SAMSUNG CAMERA PICTURES

Normaal gesproken krijg je bij MAC geen applicators bij een paletje. Nu wel, en daar ben ik heel blij mee. Normaal zijn mini kwastjes niet veel soeps, maar MAC levert hun gebruikelijke kwaliteit, alleen dan in het mini. Het bruine kwastje is zacht en blend zachtjes. Het is een luchtig klein kwastje wat je voor veel doeleinden kan gebruiken. Het witte kwastje is een soort mini pencilkwast. Het is een heel precies kwastje, wat ook fijn werkt voor lijntjes langs de wimperrand.

SAMSUNG CAMERA PICTURES

Dan de kleuren. Zoals je al aan de beschrijving van de kleuren kon zien, is het een divers palette van kleuren. Van glitter tot subtiele glans en matte tonen. Van heel licht tot lekker donker kun je er veel looks mee maken. Op foto komen de kleuren iets koeler over dan ze daadwerkelijk zijn, maar zo krijg je een beeld.

SAMSUNG CAMERA PICTURES

De lichte kleuren liggen wat dicht bij mijn huidskleur dus die zie je minder sterk terug, maar er komt zeker veel kleur (en glans) vanaf. Hier wordt ik al heel blij van. Ik heb eerder wel eens gelezen dat Limited editions niet altijd dezelfde kwaliteit hebben als de normale oogschaduws, maar daar merk ik niks van! Faire Maiden, tweede van rechts, heel mooi, een beetje peachy, mooie glans en een beetje warmer.

SAMSUNG CAMERA PICTURES

De tweede rij ziet er ook top uit! Omega wilde ik al heel lang, het is zo’n mooie standaard kleur, die overal bij staat en handig is voor de crease, zowel als voor het ooglid. In veel paletjes mis ik toch altijd een hele donkere kleur, maar Night Whisper is zelfs bijna zwart. Ook hier ben ik ontzettend blij mee!

Ik beloof jullie nog een look (of meerdere?), zodat ik geen slechte foto’s hoef te maken. Ik ben in ieder geval heel blij met deze aankoop. De verpakking is echt zo onwijs mooi en de kleuren in het palette zo niet mooier. Het zijn echt kleuren die ik dagelijks kan dragen, maar alsnog wel lekker mee kan afwisselen. Het palette kost €43, dat is zeker veel geld, maar in verhouding niet. Normaal betaal je voor een palette van vier al meer (dan krijg je wel grotere pans), zonder de spiegel, het kwastje en het fantastische uiterlijk. Voor zover ik weet is dit palette bij de Pro Store nog niet uitverkocht, maar dat kan ieder moment veranderen. Als je hem nog wilt, ben er dan vooral snel bij!

Het Beige Eyes Keepsakes palette kost 43 euro en is te koopt bij alle MAC verkooppunten, zolang de voorraad strekt

 

4 gedachtes over “Review: MAC Keepsakes “Beige Eyes” Palette

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s