Review: W7 “Lightly Toasted” Palette

Dupes maken is booming business. Make-up Revolution, W7, ze worden steeds populairder en de dupes van bekende producten vliegen je om de oren. Eerder trakteerde W7 ons al op nagemaakte versies van Urban Decay’s Naked 2 en 3, maar 1 liet nog wat op zich wachten. Tot nu. Sinds een paar weken ligt het Lightly Toasted palette in de (web)winkels. Ben je benieuwd of het iets is? Lees dan verder voor mijn review!

SAMSUNG CAMERA PICTURES

Zoals eerder is dit palette weer in blik-vorm. Deze keer is gekozen voor een chocoladebruine kleur met cremekleurige bedrukking, net als het Naked 1 palette dat heeft. Het blik is stevig en kan tegen een stootje, maar gaat soms wat stroef open, na wat gewrik schiet hij dan opeens open. Het ziet er niet per sé duur uit, het heeft ook niet de uitstraling van een Urban Decay palette, maar het is prima.

SAMSUNG CAMERA PICTURES

Op de achterkant vind je wat meer informatie. De ingredienten staan vernoemd, dat vind ik zelf bij oogschaduw niet interessant, maar bij hele gevoelige ogen kan het wel handig zijn dit te checken. Verder staan er de namen op van de 12 oogschaduws. De namen zijn Teddy Bear, Wonderland, Cracker, Happy, Lady Luck, Twister, Di Di, Delilah, Magic, On A Dream, Up In Smoke en Dream. Ik snap niet goed wat de namen met de kleuren te maken hebben, maar handig is het wel en het is ook altijd leuk dat een merk wat extra moeite doet.

SAMSUNG CAMERA PICTURES

De oogschaduws worden netjes beschermd met een folie’tje. Zo blijft het palette netjes. Na het eerste gebruik haal ik het altijd af, maar zo weet je wel dat in de winkel niemand zomaar bij je oogschaduws komt.

SAMSUNG CAMERA PICTURES

Je krijgt ook nog een applicator bij het palette. De ene kant is een sponsapplicator, de andere kant een klein kwastje. Het is een stijf kwastje, blenden gaat er zeker niet mee lukken, maar ik vind ze wel handig voor de binnenste ooghoek en onder de ogen.

SAMSUNG CAMERA PICTURES

Nog een overview van het palette. Het is letterlijk geinspireerd op Naked 1. De kleuren zijn écht bijna identiek. In het palette zitten twee matte kleuren, de rest bevat shimmers of glitter. Verder krijg je een grote variatie aan lichte en donkerdere kleuren. Ik ben benieuwd of hij net zo goed swatcht als de eerder W7 paletten!

SAMSUNG CAMERA PICTURES

De eerste zes kleuren zijn allemaal wat lichter. Dit zijn vooral highlighters en basiskleuren voor het ooglid. Je kunt hier al een complete basislook mee maken voor iedere dag.

SAMSUNG CAMERA PICTURES

De pigmentatie is niet geweldig, maar de kleuren liggen dicht bij mijn huidskleur en dat speelt ook mee. Ik vind de tweede matte kleur echt top, dat is echt een handige kleur in de crease of om mee te blenden. De laatste kleur vind ik ook heel mooi, dat gouden maakt een look altijd een stuk specialer. De variatie is ook goed, je krijgt koele en warme tonen, aan iedereen is gedacht!

SAMSUNG CAMERA PICTURES

De laatste zes kleuren zijn een stuk donkerder. Ik zie bruin, rood-achtig en zwart-blauw. Hier kun je veel verschillende kanten mee op denk ik! Dit zijn allemaal kleuren met een glans, de een-na-laatste kleur lijkt matte met een losse glitter erin.

SAMSUNG CAMERA PICTURES

Dit ziet er goed uit!! De kleuren zijn wat kruimelig, maar het pigment is fantastisch! De rode kleur vind ik heel tof, dat zie je niet zo heel vaak. De bruine tinten zijn heel handig voor een simpele look en de blauwe kleur is ook weer wat bijzonderder. De zwarte kleur is niet heel intens, maar nat kan hij heel mooi zwart worden. Ook dit vind ik een goede reeks aan verschillende tonen.

Ik ben opnieuw blij verrast! De pigmentatie is top en op het oog werken ze ook fijn. (wel goed de fall-out wegwerken!) Je kan er echt veel verschillende looks mee maken (die houden jullie nog tegoed!). Voor iedereen zit er wel een kleur in. Ik vind dit een makkelijk palette om mee te nemen, want alles zit erin en je kunt bv. in een weekend wel verschillende looks dragen.

Als je nog op zoek was naar een goede dupe voor Naked 1, of een veelzijdig palette voor weinig geld, zou ik zeker eens naar de W7 paletten gaan kijken. MUA (Make Up Academy) heeft ook een dupe, zouden jullie het leuk vinden om een Budget Battle te zien binnenkort?

Het W7 Lightly Toasted Palett is o.a. te koop bij DA, MakeupMusthaves en Alice&Jo, en het kost afhankelijk van het verkooppunt €8,-  (Bij DA 8,49)

PS Ook heel leuk om cadeau te doen met Sinterklaas!

 

3 gedachtes over “Review: W7 “Lightly Toasted” Palette

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s