Review: Real Techniques Nic’s Picks

Ik stond al te stuiteren toen het nieuws langs kwam, Nic (van Pixiwoo) zou ook een set samen gaan stellen. Nu ben ik én fan van de Pixiwoos én onwijs fan van de Real Techniques kwasten. Dat wisten jullie natuurlijk al lang! Het duurde even voor ik hem had, Anne had hem al langer en ik moest wachten tot ik haar weer zag. Sinds vorige week heb ik hem ook en het werd tijd voor een review! Zijn deze net zo goed als de eerdere kwasten van Real Techniques? Je leest het hier!

SAMSUNG CAMERA PICTURES

Eerder was er al Sam’s Picks, een set met vijf kwasten die Sam had uitgekozen. Nu was Nic aan de beurt met haar favorieten. In de set zitten vijf kwasten, waarvan drie volledig nieuwe varianten. Het is een vrij complete set met zowel gezichts- als oogkwasten. Anders dan de meeste sets komt deze in een grotere doos en zonder kwastenrol (of etui).

SAMSUNG CAMERA PICTURES

Op de achterkant vind je informatie over de kwasten uit de set.

SAMSUNG CAMERA PICTURES

Als je het plastic eraf schuift houd je een soort schuimrubber over waar de kwasten netjes in liggen. Ze zitten hartstikke goed verpakt, als je deze zou bestellen zouden ze zeker netjes aankomen!

In de set vind je de Duo Fibre Face Brush (uit de Duo Fibre Kit), de Cheek Brush (Exclusief), Angled Shadow Brush (Exclusief), Base Shadow Brush (Starter Kit) en de Eyeliner Brush (Exclusief).

SAMSUNG CAMERA PICTURESAls eerste de Cheek Brush. Dit is een lekker zachte kwast die te vergelijken is met de Expert Face Brush. Deze is wat groter en op de top iets luchtiger. Ik vind het een hele fijne kwast voor luchtig foundation (of concealer) uitwerken. Hij werkt ook prima voor poeder, wel voorzichtig doen, want hij is niet heel luchtig. Verder is hij zeker fijn voor blush en bronzer (voor highlighter vind ik hem zelf wat te groot, maar dat is ieders smaak natuurlijk) echt prima. Ik vind alleen dat hij wat de stevig is voor bronzer en blush. Een heel gepigmenteerde blush zou ik hier niet zomaar mee aanbrengen, dan krijg je echt een te sterk effect. Het is zeker wel een fijne kwast, hij is overal goed in, een fijne multitasker!

SAMSUNG CAMERA PICTURES

Hij is dus niet rond, maar een beetje plat. Het enige verschil met de Expert Face Brush is dat deze wat groter is en daardoor ietsjes luchtiger aan de bovenkant.

SAMSUNG CAMERA PICTURES

SAMSUNG CAMERA PICTURES

De Angled Shadow brush was toch wel de kwast waar ik het meest benieuwd naar was. Het is een hele luchtige kwast, die dus schuin is afgesneden. Het voelt als een blending brush, maar door de punt kun je er ook preciezer mee werken. Ik vind hem heel fijn voor het wenkbrauwbot, een basiskleur en blenden, maar vooral ook voor het maken van een uitwaaiend effect naar de buitenkant. Ook is hij fijn voor highlighter. Het liefst gebruik ik hem voor concealer onder mijn ogen. Door de luchtigheid en de synthetische haren kan deze kwast dat heel mooi vervagen en er natuurlijk uit laten zien.

SAMSUNG CAMERA PICTURES

SAMSUNG CAMERA PICTURES

Dan hebben we nog de Eyeliner Brush. Ik vond het al vreemd dat Real Techniques nog niet zo’n kwast in haar range had. Een goed schuin afgesneden kwastje is altijd handig voor eyeliner, maar ook je wenkbrauwen en voor onder je ogen. Deze is misschien iets te breed nog voor eyeliner, dan wil ik het liefst een zo plat mogelijk kwastje. Het formaat vind ik voor mijn wenkbrauwen echt perfect, maar het lijkt alsof hij poeder niet goed oppakt. Voor mijn wenkbrauwen werkt het dus niet zo goed. Hij is prima voor eyeliner, maar nier perfect. Hij is nu vooral in gebruik voor onder het oog.

SAMSUNG CAMERA PICTURES

De Duo Fibre Face brush vind je terug in dit artikel: Real Techniques Stapelreview

Al met al is dit een hele fijne kwast voor bronzer over het hele gezicht en eventueel voor poeder.

SAMSUNG CAMERA PICTURES

De Base Shadow Brush vind je ook terug in dit artikel: Real Techniques Stapelreview

Dit is een fijne platte oogschaduwkwast die ook nog luchtig is en lekker blendt. Alleen maar handig dat ik nu een tweede heb!

Ik heb weer een paar fijne nieuwe kwasten in mijn bekers staan. (Nu moet ik écht ophouden anders past het niet meer en het slaat eigenlijk nergens op om zoveel kwasten te hebben). Ik vind de zilveren stelen echt fantastisch mooi en opvallend. De kwasten zijn weer onwijs goed en de kwaliteit is zoals ik van Real Techniques gewend ben weer top! Ik vind dit een mooie toevoeging aan het assortiment!

De Real Techniques Nic’s Picks set is voor €34,95 te koop bij Alice&Jo (en als hun fysieke verkooppunten waaronder Boqz Eindhoven, Rotterdam, en meer) en voor ongeveer dezelfde prijs bij iHerb, Boozyshop, Real Techniques. Zeker de moeite waard om in huis te halen. Je hebt vijf kwasten, dus gemiddeld ben je zo’n zeven euro per kwast kwijt, wat niet gek is!

Tip: Ben je nou vooral geinteresseerd in de oogkwasten? (en dan vooral de schuin afgesneden blendingkwast) Kijk dan eens bij Ecotools bij DA. Daar ligt nu een set met vijf oogkwasten, waaronder de schuin afgesneden oogschaduwkwast en een kwast die hetzelfde is als de Essential Crease Brush. In die set zitten vijf oogkwasten met korte handles voor €15 (scheelt weer!). Ecotools is het moederbedrijf achter Real Techniques en ze werken met hetzelfde materiaal haren, dus deze kwasten zijn nagenoeg identiek.

SAMSUNG CAMERA PICTURES

Wil je meer lezen over Real Techniques? Lees dan onderstaande reviews:

Stapelreview (Starter Kit, Sam’s Picks, Blush Brush, Expert Face Brush, Powder Brush)

Shading Brush

Travel Mini’s

Silicone Liner Brush

 

6 gedachtes over “Review: Real Techniques Nic’s Picks

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s