Review: Essence Soo Glow! Highlighter Cream

Ik had voor ik een aantal weken geleden het derde schap van Essence ging bewonderen al wat research gedaan. Zo had ik gelezen dat Mascha een mogelijke dupe van NARS Albatross had gevonden. Ze kon hem nog niet testen, omdat ze hem nog niet te pakken had gekregen, maar mijn interesse was gewekt. In de winkel had ik al wel door dat hij niet helemaal gelijkend was, maar ik vond hem wel onwijs mooi en nam hem mee. Ben jij benieuwd naar de werking van de Essence Soo Glow? Lees dan verder!

SAMSUNG CAMERA PICTURES

De verpakking is heel erg ‘Essence’. Zo zien bijna alle oogschaduws, blushes en poeders eruit. Een plastic ronde verpakking met een bolle deksel. Uit ervaring weet ik dat je deze niet moet laten vallen en niet in je tas moet stoppen, het stukje wat de verpakking bij elkaar houdt is niet zo heel stevig en vrij breekgevoelig. Ik vind het er niet luxueus uitzien, maar ook niet lelijk. Het is simpel en gewoon prima. Essence noemt dit een Cream to Powder Highlighter.

SAMSUNG CAMERA PICTURES

Op de achterkant nog wat meer info. Hij heet ‘Look On The Bright Side’ (nu hangt dat liedje in mijn hoofd!), wat natuurlijk heel toepasselijk is bij een highlighter. Verder staat er dat het een cream tot poeder highlighter is met shimmerende effecten voor een prachtig glowy gelaat. Hij zou makkelijk aan te brengen zijn en te blenden met je vingers voor een mooie poederige finish op de jukbeeenderen.

SAMSUNG CAMERA PICTURES

In de verpakking glimt hij je al tegemoet! Het is een gladde massa. Zo lijkt hij hard, maar is veel zachter dan je denkt. Creams zijn minder zuinig dan poeders, ook omdat je snel te veel pakt.

SAMSUNG CAMERA PICTURES

Het is echt een creme. Hij is heel zacht.

SAMSUNG CAMERA PICTURES

En ook heel mooi! Dit is veel te veel, maar laat het effect wel mooi zien. Hij is goed gepigmenteerd, maar ook goed uit te werken.

SAMSUNG CAMERA PICTURES

Verder vervaagd. Al die glittertjes! Wauw! Hopelijk is het iets minder erg op mijn gezicht, anders ben ik bang dat ik eruit zie als een discobal!

SAMSUNG CAMERA PICTURES

Gelukkig valt het mee! Een mooi glansje op mijn wangen, die er toch nog redelijk natuurlijk uitziet. Ik ben dol op dit effect. Je hebt maar een beetje nodig om een gezonde glow te creeeren! Breng hem wel direct na je foundation aan, over poeder gaat hij vlekken. Als hij zit, blijft hij ook wel even zitten.

Ik vind het effect heel erg mooi. De glans is warm (maar er is ook een koele variant!) en kan je zo heftig of subtiel maken als je zelf wilt. Hij is wat glittertig, maar door wat rustiger aan te brengen gaat het wel. Hij zorgt voor een net wat gezonder gezicht. Hij blijft ook mooi zitten!

De Essence Soo Glow! Highlighter kost €2,89 en is te vinden in het nieuwe assortiment van Essence (Kruidvat & Trekpleister).

Een gedachte over “Review: Essence Soo Glow! Highlighter Cream

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s