Een ooglook in 3 kwasten – Budget & High End

Zoals jullie weten zijn kwasten mijn ding. Ik ben een kwastenhoarder, ik blijf altijd zoeken en kopen en wat mij betreft heb je kwasten nooit genoeg. Ik heb hier op AA Beautyaddicts al veel soorten kwasten gereviewed, liet al meerdere keren mijn Budget Kwasten Favorieten zien en minimaal eens per week zie je toch wel weer een nieuw lid van mijn kwastenfamilie voorbij komen. Vandaag vertel ik jullie wat de essentials voor een ooglook zijn wat betreft kwasten, met mijn favorieten daarvoor. Om het leuk te houden voor iedereen laat ik jullie de dure variant zien, maar ook een goedkoper alternatief. Lees mee als je meer wilt weten!

SAMSUNG CAMERA PICTURES

Een basis ooglook is opgebouwd in drie stappen:

1. Een basiskleur op het bewegend ooglid

2. Een kleur in de crease/arcadeboog

3. Blenden

Voor een uitgebreide look komt er nog wat meer bij kijken, maar met deze drie stappen zet je gemakkelijk en snel een look in elkaar. Voor zo’n look heb je dus ook maar drie kwasten nodig!

Mijn favoriete keuzes, voor als je wat meer te besteden hebt:

SAMSUNG CAMERA PICTURES

SAMSUNG CAMERA PICTURES

1. De basiskleur: Real Techniques Shading Brush rechts op de foto

Dit is echt een fijne, compacte kwast voor het makkelijk en snel aanbrengen van kleur op het ooglid. Hij is vrij klein, waardoor hij ook makkelijk in je binnenste ooghoek kan komen. Hij brengt kleuren dekkend aan en zorgt voor veel pigment.

2. De crease: MAC 217 tweede van links

Dit is echt een multitasker, maar het fijnst werkt hij voor de crease. Hij brengt kleuren mooi aan en blendt ze gelijk een beetje.

Alternatief: Real Techniques Essential Crease Brush

De Essential Crease Brush heeft een beetje een puntje, waardoor je makkelijk in de crease komt. Zoals zijn naam zegt, past hij precies in de crease. Hij brengt lijnen wat harder aan dan de 217, maar werkt echt fijn als een soort pencilkwast.

3. Blenden: MAC 224 links op de foto

Blenden was nog nooit zo makkelijk en flawless als met de MAC 224. Dit is echt de parel onder de blendingkwasten. Hij blend zo snel, zo mooi…

 

De Budget Alternatieven: voor de kleinere portemonnee:

SAMSUNG CAMERA PICTURES

SAMSUNG CAMERA PICTURES

1. De basiskleur: Essence Eyeshadow Brush rechts

De Essence Eyeshadow Brush is echt een topper. Hij is klein en plat en brengt basiskleuren makkelijk aan. Daarnaast komt ‘ie makkelijk in kleine hoekjes en onder de wimperrand. Op de foto zie je nog de oude versie, die is helaas nier meer verkrijgbaar. De nieuwe versie is roze en prima, maar iets voller en stijver.

2. De crease: Essence Smokey Eyes Brush (pencilkwast)

Dit is echt een makkelijke kwast voor kleur in de crease. Hij blendt het niet, maar komt wel makkelijk in de lijn en is fijn om een ‘c’ mee te maken aan de buitenkant.

3. Blenden: Essence Blender Brush

Deze zit helaas alleen in het derde schap, maar hij is een tripje naar een groot filiaal waard! Hij blend heel goed, (oké, het is geen 224), en is van goede kwaliteit. Hij is vrij groot, daardoor is hij vooral voor het blenden van grote oppervlakten. Dit is echt een budgettopper!

Alternatief: HEMA Blending Brush

De Hema blending brush was bij mij jarenlang favoriet door zijn vriendelijke prijs en uitstekende blendwerk. Het is in de verte een namaak van de 224 van MAC, lang niet die kwaliteit, maar als je minder te besteden hebt is het zeker een aanrader!

 

Hopelijk hebben jullie weer wat inspiratie en shoptips opgedaan vandaag! Je hoeft echt niet gelijk dure kwasten aan te schaffen, vandaar ook de budget alternatieven. Zeker als je nog niet veel hebt en niet extreem veel bezig bent met makeup is dat écht prima. Kruidvat, Hema, Essence, er zijn genoeg plekken waar je goede budget kwasten aan kan schaffen. Als je nu wel op zoek bent naar wat professioneler kwasten zijn de duurdere echt zo goed. Het is echt een droom om die kwasten te mogen hebben!

Ben je ook verzot op kwasten en altijd op zoek naar meer, houd AA Beautyaddicts dan zeker in de gaten, want binnenkort reviews ik de Nic’s Picks Set van Real Techniques.

Wat zijn jouw favoriete oogkwasten?

2 gedachtes over “Een ooglook in 3 kwasten – Budget & High End

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s