Review: MAC 224 Tapered Blending Brush

De blending kwasten vliegen je de laatste tijd om de oren op AA Beatyaddicts, de Essence Blender Brush, MAC 217 en  vandaag heb ik er nog een voor je. Het is geen budgetvriendelijke variant, maar wel een hele beroemde. Tja, bij MAC geldt dat je altijd meer wilt. Na 217 kon deze nu eenmaal niet ontbreken… Ben je benieuwd naar alle ins en outs van de MAC 224 Tapered Blending Brush, vooral of ‘ie goed is? Lees dan verder voor de review!

SAMSUNG CAMERA PICTURES

Ik wilde deze kwast al onwijs lang. Wat heb ik lang getwijfeld, ik heb ook vrij lang gewacht met het kopen van de 217. Ze zijn nu eenmaal ontzettend duur, deze is nog een stuk duurder dan 217. Ze staan er echt om bekend dat ze zo goed zijn, zoveel MUA’s hebben een 224 in hun collectie en bekende youtubers als NikkieTutorials en Pixiwoo laten ze regelmatig voorbij komen. Ik kon me niet langer inhouden en kocht hem toch. Is het een goede keuze geweest?

MAC heeft geen speciale verpakking voor hun kwasten. Op zich niet erg, ze zijn zo duur genoeg, met een verpakking wordt dat waarschijnlijk alleen maar erger. De meeste mensen, waaronder ik, zetten hun kwasten toch in een houder of in een brush roll, een extra verpakking zou dan overbodig zijn. MAC pakt de kwasten in in een simpel plastic zakje. Hier staat verder ook niet meer informatie op dan alleen de barcode.  Prima, geen overbodige rommel, maar wel netjes beschermd.

SAMSUNG CAMERA PICTURES

De kwasten van MAC zien er fantastisch uit. Zwart (op de limited editions na dan), slank, mooi afgerond aan het eind en een mooi zilverkleurig verbindingsstuk (heeft dit gedeelte een naam eigenlijk?). De haartjes van de 224 zijn zwart en gemaakt van geitenhaar, maar MAC zweert dat dit haar is wat toch al afgeschoren wordt.

De steel is heel lang en dikker dan ik van 217 gewend ben. De kwast is echt vrij groot, wat hem ook makkelijker te gebruiken maakt voor je gezicht, bijvoorbeeld highlighter of contouren van je neus. Als je een andere oogkwast van MAC gewend bent voelt dit in het begin gek, hij is gewoon wat dikker en langer, maar dat werkt op zich wel fijn.

De kwast zit goed stevig in elkaar. Hij is totaal niet wiebelig, geen tekenen van losse lijm of iets dergelijks. Ook de haartjes zitten stevig vast, doorstaan wasbeurten goed en raken niet snel in de war of uit vorm.

SAMSUNG CAMERA PICTURES

Ja, hij is echt! MAC heeft altijd haar logo en het nummer op de zijkant van de steel. Bij mijn 217 is het zilveren eraf gesleten en zie je alleen nog het relief. Je kan voorkomen dat dit eraf slijt met een beetje blanke nagellak, maar dat vind ik zelf ook niet echt mooi.

SAMSUNG CAMERA PICTURES

SAMSUNG CAMERA PICTURES  SAMSUNG CAMERA PICTURES

De haren van de 224 zien er heel goed uit. Ze zijn onwijs zacht. Er zijn veel kwasten van geitenhaar gemaakt, waaronder de 217, maar deze voelt toch wel echt anders. De haartjes zijn denk ik wat dunner, ze zijn ook flexibeler. De haren zijn vrij lang en de buitenste ringen zijn iets korter, waardoor de top van de kwast een beetje bol naar boven loopt. De kwast is lekker vol, hij heeft veel haartjes, maar hij is wel nog steeds heel luchtig. Het grootste verschil met 217 is dat hij langer is, wijd uitloopt en heel luchtig is. De haren buigen beter, een van de redenen waarom deze kwast echt onwijs goed blendt. De kwaliteit van de haartjes is af te lezen aan hoe zacht ze zijn, dat de haartjes heel dun zijn gesneden en de kwast ook netjes in elkaar steekt, zonder gekke uitstekende haren of foutjes.

Deze kwast brengt heel licht kleur aan, de kleur wordt dan ook gelijk geblend. Je kunt snel een kleur over het ooglid aanbrengen, of het wenkbrauwbot, daar is hij ook heel geschikt voor. Als je een heel natuurlijke zweem van kleur in de crease wilt, kan de 224 dat ook. Maar bovenal is de 224 heel erg goed in blenden. Hij vervaagt kleuren onwijs mooi, snel en gemakkelijk. Door zijn zachte ‘touch’ kan hij dit nog veel mooier dan de 217. Echt waar, randjes zijn onzichtbaar met deze kwast. Het is echt heel lastig om dit in woorden te beschrijven, hoe mooi en makkelijk de MAC 224 werkt. Je moet het zelf zien en doen. Deze kwast wordt op Amerikaanse blogs de ‘window-wiper’ (ruitenwisser) genoemd. Door de beweging van een ruitenwisser te maken blendt deze kwast het beste.

Naast licht kleur aanbregen en blenden kan deze zwarte schoonheid nog meer. Hij is heel fijn om highlighter op de toppen van je jukbeenderen aan te zetten, of op je neusbrug. Ook shapen op je neus kan hij goed, omdat hij de kleur volledig streeploos aanbrengt. Verder is de kwast (ook la is het dierenhaar) heel goed in het vervagen van concealer, omdat hij zo zacht werkt. Het is dus ook een hele veelzijdige kwast, wat hem nog nuttiger maakt in je collectie.

SAMSUNG CAMERA PICTURES

Het lijkt traditioneel te worden, een kwast in de kwastenpot fotograferen na een review 😉

Je kunt hier wel zien hoe groot hij is. De kwast staat hier niet helemaal recht tot de bodem in de pot, maar hij steekt er ook dan wel bovenuit. Links van 224 zie je de Essence Blender Brush, dus de foto geeft wel een goede vergelijking van hoe groot de kwast is. HEMA heeft een fijne blending brush die is geinspireerd op de 224 van MAC, maar de 224 is echt een slag groter, vooral ook heel veel zachter.

Je merkt het, ik ben weer heel enthousiast. De 224 is inmiddels echt onmisbaar geworden, man, wat is ‘ie goed! Hij is echt duur, dat ga ik niet ontkennen, en je betaalt zeker ook voor de naam, maar als je een goede kwast wilt, haal hem dan gelijk! Je krijgt geen spijt, ik beloof je dat je het niet veel beter gaat vinden. Zeker MUA’s die veel bezig zijn, moeten deze kwast hebben. Het is deels een smoes, maar zeker ook deels waar, goede kwasten zijn een investering. Goede kwasten gaan veel langer mee, werken vaak echt wel beter (ja, er zijn ook wel prima budget kwasten, daar ben ik zelfs groot fan van!), goed gereedschap is daarnaast echt de basis van een mooie look.

Als je nog twijfelt, ga hem halen. De MAC 224 Tapered Blending Brush is te koop bij alle verkooppunten van MAC en kost €33.-

7 gedachtes over “Review: MAC 224 Tapered Blending Brush

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s