Review: Essence How To Make Your Face Wow! Make-up Box

In steeds meer (van de aangekondigde) filialen van Kruidvat verschijnt het derde schap, de producten druppelen binnen en iedereen is enthousiast. Ik liet je eerder al twee producten van Essence zien, waar ik erg over te spreken was. Vandaag laat ik je weer een nieuw verschenen product van Essence zien: de How To Make Your Face Wow Make-up Box. Een hele mond vol, maar maakt Essence deze naam waar? Als je het antwoord wilt lezen, klik dan gauw op “Lees verder”!

SAMSUNG CAMERA PICTURES

Essence heeft in haar uigebreide assortiment vier make-up boxen uitgebracht. Er zijn er twee met oogschaduw, een voor Bright Eyes en een voor Nude Eyes. Verder is er een wenkbrauwsetje (waarvan ik al gelijk zag dat er geen kleur voor mij in zat) en de kit voor je gezicht. Die laatste, How To Make Your Face Wow, sprak me wel aan en nam ik mee.

Ik wordt allereerst ontzettend vrolijk van de verpakking! Felroze, stippen, kleur, het springt gelijk in het oog. Het doosje zelf is ook aardig ‘wow’! Zoals je ook al kon lezen in de review van de Nude Eyes kit, heeft Essence het heel slim afgekeken van Benefit en Too Faced, die al eerder doosjes met make-up uitbrachten in deze stijl (oké, iets minder felgekleurd misschien). Het karton is stevig, sluit goed, gaat makkelijk open (maar niet te makkelijk) en blijft netjes.

SAMSUNG CAMERA PICTURES

Op de achterkant staat wat informatie. “How To Make Your Face Wow – palette met bronzer, highlighter en blush. Krijg de perfecte glow voor jouw gezicht en zie er iedere dag fantastisch uit! Deze make-up box bevat een bronzer, een highlighter, twee verschillende kleuren blush en een stap voor stap tutorial om je gezicht ‘wow’ te maken!”

Dat is waarom ik de kit kocht. Duurdere merken hebben het al langer, en Sleek deed het ook al, maar er waren nog maar weinig budgetmerken die met kits/doosjes kwamen waar bronzer, highlighter en blush gecombineerd in zaten. Terwijl dat juist zo handig is, want je hebt in één keer alles bij elkaar.

SAMSUNG CAMERA PICTURES

Ik vind deze doosjes er allemaal zo leuk uitzien! Het doosje heeft een fijne grote spiegel, handig voor onderweg (al is karton wel kwetsbaar). Ook hier zijn de poeders netjes beschermd door een folie’tje (die ook hier niet heel gemakkelijk loskwam). Achter de spiegel vindt je weer twee kaartjes met daarop wat trucs.

SAMSUNG CAMERA PICTURES

De kaartjes zijn handig als je niet zo goed weet wat je met de verschillende tinten moet doen. Er is een kaartje gericht op blonde dames en een kaartje voor de brunettes. Het enige verschil is dat ze roze blush hebben gekozen voor blond en perzik voor bruin haar. Zelf heb ik hier geen behoefte aan, maar het kan handig zijn als je het lastig vindt. In dat geval, moet je zeker ook eens kijken naar ‘deze‘ blogpost, waar ik precies uitleg hoe je kunt shapen.

SAMSUNG CAMERA PICTURES

Dan natuurlijk de kleuren zelf. Linkboven zie je Sun Date, een bruine bronzer met kleine glittertjes en een vrij koele ondertoon. Linksonder zie je Starlight, een koele highlighter. Rechtsboven vind je Think Pink (de naam is helaas weggevallen op de foto), een hele felle blush die bijna het palette uit knalt! Think Pink is de enige matte van het stel. Rechtsonder vind je Peach Babe, een perzikkleurige blush met glittertjes. Het is wel een beetje jammer dat Sun Date glittertjes heeft, ik gebruik zelf liever een iets mattere bronzer, zodat je er ook mee kan shapen. Ik denk dat dit wel een heel veelzijdig palette is, waar iedereen wel mee uit de voeten kan. Je hebt alles bij de hand voor een complete look!

SAMSUNG CAMERA PICTURES

Wow! Good job, Essence! De How To Make Your Face Wow Make-up Box lijkt toch echt wel zijn naam goed waar te maken, het pigment is echt wow! Vooral de felroze kleur is enorm gepigmenteerd en ik denk dat je hier wel mee op moet passen. De oranje blush is vrij licht van kleur, maar het pigment is erg goed. De highlighter vind ik prachtig, geeft veel kleur af. De bronzer is op de huid toch echt wat minder koel en toch wel vrij warm, hij neigt een beetje naar oranje zelfs. Ik ben benieuwd hoe de bronzer op mijn gezicht uitvalt, want oranje bronzer is meestal niet zo’n succes…

SAMSUNG CAMERA PICTURES

Peach Babe blush op mijn wang aangebracht

Peach Babe valt een beetje weg op mijn gezicht. Toch vind ik hem wel mooi, hij is heel subtiel bij me. Daardoor geeft hij een gezond kleurtje op mijn wangen, zonder heftig oranje te zijn. De glans vind ik erg mooi, je hebt bijna geen highlighter meer nodig. Bij meiden met een lichtere huid komt het oranje waarschijnlijk wat meer naar voren.

SAMSUNG CAMERA PICTURES

Think Pink op mijn wang aangebracht

Think Pink is een felle rakker. Ik heb hem heel voorzichtig aangebracht met een stippling brush, zo wordt hij niet té fel. Op deze manier vind ik hem wel mooi, het geeft een heel gezond effect. Het lijkt alsof je gewoon aan het blozen bent! Ik vind matte blushes soms wel mooi, als je hier ook van houdt, is dit wel een aanrader. Wees wel echt voorzichtig, tik je kwast goed af!

SAMSUNG CAMERA PICTURES

 

Sun Date aangebracht op mijn wang en slaap

Hier zie je de bronzer. Uiteindelijk is hij niet heel oranje, misschien wel als je heel bleek bent. Je ziet het op de foto niet zo goed terug, maar Sun Date heeft best wel aanwezige glittertjes. Daardoor zou ik er zeker niet mee shapen, maar eerder gebruiken voor een sunkissed glow over je hele gezicht, dat is zeker in de herfst ook nog heel mooi. Als je echt wat donkerder bent dan ik, zou ik deze overslaan, want dan ga je hem niet zien op je huid.

SAMSUNG CAMERA PICTURES

Starlight aangebracht op de top van mijn jukbeen en wang

Ik ben dól op highlighters. Ik vind een glansje op mijn wangen zo mooi in de zon en in het licht. Starlight is dan wel koel, ik ben meestal eerder weg van warme highlighters, maar hij is alsnog ontzettend mooi. Hij is wel wat glitterig, maar nog vrij natuurlijk. Hij vangt het licht subtiel op, voor een gezonde uitstraling!

Overall ben ik echt heel tevreden met de kleuren en de make-up box. De kleuren zijn wel allemaal wat poederig, dus tik goed af voor gebruik, maar heel storend is het niet. De kleuren zijn lekker gepigmenteerd, knallen zeker, ze kunnen je gezicht ook echt flink laten knallen! Ik denk niet dat het doosje geschikt is voor alle huidskleuren, maar wel voor zowel koel als warm getinte dames. Je kunt het daarnaast wat subtieler en natuurlijker houden, maar ook echt flink aanzetten. Zo’n felle matte roze tint kom je echt niet iedere dag tegen, dat is echt best een speciale.

Ik ben blij met dit palette, ik vind dat Essence het echt goed heeft gedaan! De How To Make Your Face Wow Make-up Box kost €5,99 en is te koop bij alle filialen van Kruidvat met een derde Essence-schap (nog niet alle filialen zijn klaar met de verandering, sommige komen pas eind oktober).

Een gedachte over “Review: Essence How To Make Your Face Wow! Make-up Box

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s